MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE „CUMHURİYET MUCİZESİ"

Toplum24/ALMANYA (YazıYorum: 29 Ekim 2023) Mehmet CANBOLAT Yorumluyor:

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE „CUMHURİYET MUCİZESİ"
30 Ekim 2023 - 00:24

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE „CUMHURİYET MUCİZESİ“

"...Her sabah yeniden uyanışın tebessümüdür Cumhuriyet. 29 Ekim ise, O'nun tacı..." (Mehmet Canbolat)

Kimi insan vardır. Farklıdır.

Farklı bir zamanda, farklı bir dünya için özel yaratılmıştır sanki.

Böyle bir insan, ‚bin yılda bir gelir‘ denir.

İşte bin yılda bir gelen O çok özel insan, kim ne derse desin, Mustafa Kemal Atatürk’tür ve O bence, asırlar boyu Anadolu’da kendi yazgısını yaşamak zorunda bırakılmış ve sadece Osmanlı’nın asker deposu olması kadar, vergi kaynağı olarak görülen mazlum Türk milletine Tanrı’nın adeta bir armağanıdır.

Kimi insan vardır. İnandığı bir dava uğruna, tek başına da olsa yola çıkar. O inançla, asla yılgınlığa düşmeden, Anadolu’nun Türk insanını özgürlük sevdasına inandırır ve mücadeleye kazandırır.

O insan, Mustafa Kemal Paşa’dan başkası değildir.

Savaş cephelerindeyken hayalini kurduğu Cumhuriyet hedefini, en yakın arkadaşlarından bile bir sır gibi saklayan O insan, gün gelir ve 28 Ekim 1923 akşamı, büyük bir kararlılık, onur ve inançla: „Efendiler, hazır olun! Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz!“ der.

O insan, bugün 100. Onur Yılı’na eriştiğimiz Cumhuriyetimizin fikir babası, uygulayıcısı, koruyucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Büyük Milli Kurtuluş Mücadelesi’nin öncü gücü Mustafa Kemal Paşa, tam 100 yıl sonra, içeride ve dışarıda çizmeyi aşan Cumhuriyet düşmanlarına inat, milyonların yüreğinde her gün artan oranda bir bayrak gibi dalgalanmakta ve yarattığı inanç esintisiyle, genci yaşlısı, her yaştan Türk evladınının, gelecek heyecanına, ayrı bir ivme, güçlü bir kararlılık kazandırmaktadır.

Cumhuriyet söz konusu ise, Milli Mücadele’siz ve Atatürk’süz söz söylenebilir mi? Asla.

Her kim bugün ve nicedir, Atatürk’ün büyüklüğünü kendi zavallılığına aşağılık kompleksi yapıp, alçakça doğrudan veya dolaylı saldırıyorsa, O’nu yok saymak için, orasını burasını yırtıyorsa, onlar şunu asla unutmasın.

Bu millet, kadirşinastır. Kadim dostluğu iyi bilir. Kendisinin varlık sebebi olan  „Önder’ine yan bakılmasına, kem gözle söz edilmesine asla izin vermez.

Bu yüzyıldır böyle oldu ve bu yüzdendir ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kurucu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini iç ve dış sinsiliklere rağmen, dünyanın alnının ortasına yazdırdı.

Var mı bundan daha büyük bir onur!

Cumhuriyet’i „reklam arası“ olarak gören onursuzlara, kendi zavallı yazgısının yolunu tavsiye ediyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali olan Cumhuriyet’i, 100. Yıllık Büyük Bir Onur olarak gören yurtseverler, bir adım öne çıksın diyorum.

Çünkü 100 Yıl, bir onurdur ama, bu gurur daha yükseklere taşımak için asla rehavete gerek yok.

Çünkü gün, hep söylediğim gibi mücadele günüdür.

Gün daha çok örgütlenme günüdür.

Gün, Cumhuriyet meşalesini, daha nice yüzyıllar boyu ve sonsuzluğa taşıyabilmek için, gelecek kuşaklara güvenle devretme zamanıdır.

Cumhuriyetimiz kutlu olsun.

Cumhuriyetin kıymetini anlayabilene elbette.

Mehmet CANBOLAT Yorumladı.

Toplum24/ALMANYA (YazıYorum: 29  Ekim 2023)

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum