MUHTAR-RESSAM CEREN SİLLE'DEN İLK KİŞİSEL SERGİ

Göztepe Mahallesi Muhtarı Ceren Sille ilk kişisel sergisini 20 Ekim’de Göztepe Venüs Sanat Galerisi’nde açıyor. Sergide sanatçının sulu boya tekniği ile hazırladığı 30 eser yer alacak.

MUHTAR-RESSAM CEREN SİLLE'DEN İLK KİŞİSEL SERGİ
13 Ekim 2024 - 19:35 - Güncelleme: 13 Ekim 2024 - 20:59
31 Mart seçimlerinde; yaşadığı Göztepe Mahallesi'ne aday olup, seçmenlerin büyük çoğunluğunun oylarıyla seçilen Muhtar Ceren Sille, bir yandan da resime olan tutkusu nedeniyle sanatsal çalışmalarını da sürdürüyor.

Doğaya olan sevgisini, sulu boya "Doğa Portreleri"  ile  eserler ortaya çıkaran sanatçı- muhtar Ceren Sille, tablolarına aktardığı renk ve estetik algısını sanatseverle paylaşıyor.

Küratörlüğünü Mücella Balyemez’in yaptığı sergi 20-31 Ekim tarihleri arasında  ziyaret
edilebilecek. Sergiden elde edilecek gelirin ise bir bölümü Lösev ve Nesin Vakfına aktarılacak.
,
1988 yılında Ankara’da doğan muhtar Ceren Sille, İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Tasarım bölümünü bitirdi. 2011-2012 yıllarında London College of Fashion, University of the Arts London’da moda baskı eğitimi aldı.

Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’nin önemli tekstil markalarında staj yaptı, tekstil sektöründe baskı üzerine çalıştı. 2016 ve sonrası kendi tshirt baskı atölyesini kurdu. 2024 yerel seçimlerinde Kadıköy İlçesi Göztepe Mahallesi Muhtarlığına seçildi.

Eşi  veteriner hekim olan muhtar Ceren Sille, 10 yıldır Göztepe Mahallesi'nde yaşadığını ifade ediyor. Muhtar Sille,  yaşadığı ve  İstanbul'un en gözde mahallelerinden birisi olan Göztepe mahallesine olan  sevgi, ilgi ve bağlılığı nedeniyle muhtar olmaya karar verdiğini belirtiyor. Bu nedenle daha faydalı olacağına inandığını,".gençliğimin verdiği dinamizmle herkesin sesini duyurabildiği, daha konforlu bir Göztepe için çalışmaya başladım" sözleriyle anlatıyor.  

Sanatsal çalışmalarının yanı sıra, muhtarlık görevine devam eden Ceren Sille, evli ve 1
çocuk annesi

20 Ekim Pazar günü saat 15.00'de düzenlenecek bir kokteyl prolonge ile açılacak sergi her gün 11:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak..






FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum