MALTEPE ULUSLARARASI FUAR KONGRE VE YAŞAM MERKEZİ HALİNE GELİYOR

“Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo Center Projesi”nin amacı, Maltepe’de giderek artan işsizliği önlemek, Anadolu yakasını uluslararası bir fuar merkezi ve uluslararası bir kongre salonu kavuşturmak ve Maltepe’yi dünyaya açmak.. Bu projeyle en az 25 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ve Maltepe’nin çehresini değişecek. Ayrıca Maltepe esnafını kazanacak, bölgedeki insanların yaşam kalitesini yükselecek, yeni bir sanat, kültür, fuar ve ticaret alanı yaratılacak ve Maltepe cazibe merkezi haline gelecek.

MALTEPE ULUSLARARASI FUAR KONGRE VE YAŞAM MERKEZİ HALİNE GELİYOR
05 Ağustos 2024 - 14:16 - Güncelleme: 05 Ağustos 2024 - 14:38
Kısa adı M’EXPO CENTER olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip olacak. M’EXPO CENTER, üç aşamada tamamlanacak. Öncelikle projenin ilk etabının tamamlanmasıyla 100 bin metrekarelik kapalı bir alan hizmete sokulacak. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek. Yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapması öngörülen M’EXPO CENTER, Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak. Fuara iş dünyasından yıllık 20 binden fazla insan geleceği varsayılıyor. 

YEŞİLİ VE MAVİYİ YOK ETMEYECEK

M’EXPO CENTER, Maltepe’nin yeşil ve mavisini yok etmeyecek, aksine tam anlamıyla Türkiye’nin ve bölgenin ilk ve tek yeşil fuar ve kongre alanı olacak. Projenin en dikkat çeken özelliğiyse, çevreci şekilde inşa edilecek olması zaten. Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak. 

M’EXPO CENTER’ın toplamda 900 milyon euroya mal olması varsayılmaktadır. Maltepe Belediyesi olarak bu projenin fikir babası biz olacak ancak finans kaynağını yatırımcılar aracılığı ile temin edilecek. Yüzde 10 veya 15'i belediyeye diğer yüzde 85- 90'ı halka, işverenlere veya bu alanda yatırım yapmak isteyen firmalara ait olacak. Bu kapsamda M’EXPO CENTER’e, Sony firması başta olmak üzere, Avrupalı yatırımcılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çeşitli odalar ile sanayi kuruluşları da destek veriyor. M’EXPO CENTER, sadece bir Maltepe projesi değil, bir Türkiye projesidir. Dolayısıyla da bu proje, istihdama ciddi şekilde katkısı sağlayacak ve üstelik bu katkı sadece Maltepe ile sınırlı olmayacaktır. Ulaşımdan lojistiğe, konaklamadan hediyelik eşyaya, gıdadan giyime, reklamcılıktan halkla ilişkilere, medyadan sağlığa, hemen her sektör böylesine büyük bir proje sayesinde uygun pozisyon alacak ve bunu da ilave istihdamla ancak çözebilecektir. 

SAYILARLA M'EXPO

* Proje ile 25 bin kişiye istihdam sağlanacak
* M’Expo, 900 milyon avroya mal olacak. 
* M’Expo Center, üç aşamada tamamlanacak. Öncelikle 100 bin metrekarelik kapalı bir alan hizmete sokulacak. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek. 
* Yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapması öngörülen M’Expo Center, Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak. 
* Fuara iş dünyasından yıllık 20 binden fazla insan geleceği varsayılıyor. 
* M’Expo Center, Maltepe’nin yeşil ve mavisini yok etmeyecek, aksine tam anlamıyla Türkiye’nin ve bölgenin ilk ve tek yeşil fuar ve kongre alanı olacak. 
* Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. 
* Merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar olacak. 
* Fuara Sony gibi uluslararası şirketler büyük ilgi gösteriyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum