MALTEPE'DE 150 İŞYERİNE GIDA DENETİMİ
Maltepe Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, ilçedeki gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi. Ramazan ayı boyunca süren ve devam eden denetimlerde 150 işyeri denetlendi.
20 Nisan 2024 - 17:58
Maltepe Belediyesi, 150 gıda işletmesinde denetim yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim birimince, deneyimli personeller eşliğinde gerçekleştirilen denetimde işletmeler hijyen, sertifika, ilaçlama vb. alanlarda denetlendi.
Denetlemelerde, işletmelerin, gıda üretim ve/veya satış yerlerine uygun hijyen kurallarına göre faaliyet gösterip göstermediği,kontrol edildi.
Soğuk ortamda muhafazası gereken gıda maddelerinin, üretim aşamasından başlayarak sevkiyat, depolama ve satışı gibi tüketime kadarki her aşamada gıda güvenliği kriterlerine uygunluğunu ve özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması zorunlu olan soğuk muhafaza (soğuk zincir) sistemine uygun davranılıp davranılmadığına bakıldı.
,Ayrıca, gıda işletmelerinde çalışan personelin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek ortamlarda alınacak önlemleri anlatan hijyen eğitimi sonrası hijyen eğitim belgesi sahip olunup olunmadığı, işletmede, haşerat varlığına karşı uygun ilaçlamanın yapılıp yapılmadığı, market vb. paketli ürün satışının olduğu yerlerde ürünlerin son tüketim tarihine uyulup uyulmadığı ve kızartma yapılan işletmelerde sıvı yağların uygun periyodlarla değiştirilip değiştirilmediği ve ayrılan yağların uygun biçimde atık haline getirilip getirilmediği de denetlendi.
Denetlemelerde, işletmelerin, gıda üretim ve/veya satış yerlerine uygun hijyen kurallarına göre faaliyet gösterip göstermediği,kontrol edildi.
Soğuk ortamda muhafazası gereken gıda maddelerinin, üretim aşamasından başlayarak sevkiyat, depolama ve satışı gibi tüketime kadarki her aşamada gıda güvenliği kriterlerine uygunluğunu ve özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması zorunlu olan soğuk muhafaza (soğuk zincir) sistemine uygun davranılıp davranılmadığına bakıldı.
,Ayrıca, gıda işletmelerinde çalışan personelin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek ortamlarda alınacak önlemleri anlatan hijyen eğitimi sonrası hijyen eğitim belgesi sahip olunup olunmadığı, işletmede, haşerat varlığına karşı uygun ilaçlamanın yapılıp yapılmadığı, market vb. paketli ürün satışının olduğu yerlerde ürünlerin son tüketim tarihine uyulup uyulmadığı ve kızartma yapılan işletmelerde sıvı yağların uygun periyodlarla değiştirilip değiştirilmediği ve ayrılan yağların uygun biçimde atık haline getirilip getirilmediği de denetlendi.
FACEBOOK YORUMLAR