Açık Radyo ve Kadın

Herkesin evlere kapandığı bir süreçte, üretmek devam ediyor. Ve bu üretmenin kültür ayağını yine kadınlar başlatıyor. Hem de eskilerin ama hala yeni kalabilen “Radyo” güzelliği ile.

Açık Radyo ve Kadın
12 Mayıs 2020 - 22:14 - Güncelleme: 12 Mayıs 2020 - 22:18
Açık Radyo da 11 Mayıs 2020 tarihi ile ilk yayınına başladı.
‘Festival Alanı’ radyo programı, British Council’ın desteği ile farklı yaş ve meslek gruplarından öncü kadın olarak profesyonellerle, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki güncel tartışmalara ev sahipliği yapacak bir içerik sunmayı hedefliyor. Programın sunuculuğunu, British Council Sanat Direktörü Esra Aysun’un, yapacağı ve 11 Mayıs ile 26 Ekim tarihleri arasında; her iki haftada bir Pazartesi günleri konuklarını ağırlayacak.
 
 ‘Festival Alanı’ programı, British Council’ın 2021 yılında İstanbul’da gerçekleştireceği WOW-Women of the World Festivali İstanbul kapsamında destekleniyor.
 
Tanıtım programına katıldığımız ve önümüzde ki yıl “DÜNYA KADIN” festivali olarak ilklere hazırlanan Women of the World Festival İstanbul’un öncü programı; ‘Festival Alanı.’
2011 yılında, Dünya Kadınlar Günü'nün 100. yıl dönümünde Jude Kelly CBE tarafından Londra’da başlatılan Women of the World Festivali, kadınların toplumdaki öncü kimliklerini destekleyen, başarılarını kutlayan ve kadınların günümüzde hala karşılaştıkları engelleri mercek altına alan bir festival olma özelliği taşımakta. Altı kıtaya yayılarak, 65’i aşkın merkeze ve iki milyondan fazla insana ulaşan global bir festival olan Women of the World, British Council iş birliğiyle 2021’de Türkiye’de ilk defa İstanbul’da düzenlenecek. Women of the World Festivali’nin (Dünya Kadınları Festivali) ön programı olarak desteklenen ‘Festival Alanı’nı, festivalin lokal küratörlüğünü de yapacak olan British Council Sanat Direktörü Esra Aysun sunacak.
Programın amacı; toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki güncel tartışmalara, WOW-Women of the World Festivalleri’nin yaratıcı metodolojisi ile çoklu bakış açılarından yaklaşarak çözüm önerilerinin ve iyi uygulamaların konuşulduğu, diyaloğa açık ve kapsayıcı bir platform yaratmak. ‘Festival Alanı’, hem yaratıcı hem de sivil toplum alanında farklı yaş ve deneyimdeki profesyonelleri ağırlayarak yeni sesleri ve alternatif bakış açılarını görünür kılmayı hedeflemektedir. Programın konukları; siyaset ve liderlik, spor, ev hayatı, sağlık, kimlik, şehir, girişimcilik, eğitim, iklim krizi, yaratıcı sesler ve adalet üst başlıkları çerçevesinde sohbet edecekler.
 
11 Mayıs Pazartesi günü yayınlanan ilk programın konukları ise Arter İletişim Direktörü İlkay Baliç ve editör-çevirmen Ceren Yartan’dı. Türkiye’de iş gücünün yarısından fazlasının kadın olduğu bilinen kültür-sanat sektöründeki kadın profesyonellerin toplumsal cinsiyet eşitliğine yaklaşımları üzerine  ‘Kültürde Kadın Gücü’ başlığı ile konuştular. Programı Açık Radyo, 94.9 frekansından; her iki haftada bir Pazartesi günleri takip edilebilir.
Konuklar hakkında:
Ceren Yartan: Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Bölümü’nden mezun olduktan sonra Fulbright bursuyla gittiği Washington Üniversitesi, St. Louis Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Şu sıralar “Mekanda Adalet Derneği” başta olmak üzere çeşitli STK’lar ve kültür-sanat kurumları için editörlük ve çevirmenlik yapmakta ve11 Dakika adlı podcasti hazırlayıp sunmaktadır.
İlkay Baliç: Şehir planlama ve sosyoloji eğitimi alan İlkay Baliç, sivil toplum ve kültür alanında muhtelif kurumlar bünyesinde ve bağımsız projeler kapsamında araştırmacı, yazar, editör ve koordinatör olarak çalıştı. 2015 yılından bu yana Arter’in İletişim Direktörlüğünü yürütmektedir.
 
British Council hakkında:
British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışıyoruz. Geçen yıl 65 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 731 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurduk. Fırsatlar yaratarak, bağlantılar kurarak ve güven inşa ederek değiştirdiğimiz yaşamlarla, beraber çalıştığımız ülkelere olumlu katkılar sunuyoruz. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır.

EMEL SEÇEN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum