Zeytinburnu'ndan 'Turizm' Hamlesi
Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçedeki kültürel zenginliklerini turizme kazandırmak adına İstanbul Rehberler Odası işbirliğiyle düzenlediği ve 99 turist rehberinin katıldığı özel eğitim programı tamamlandı.
Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Rehber Odası iş birliği ile İstanbul’da faal olarak turist rehberliği hizmeti veren 99 rehbere Zeytinburnu’nun kültürel zenginliklerinin tanıtımı için 10 günlük kapsamlı bir eğitim verildi. ‘Rehber Eğitim Programı’ kapsamında; ilçenin tarihi, turistik, doğal, coğrafik değerlerini turizme kazandırmak, turizm hareketliliğini arttırmak ve bölgedeki ziyaret yerlerini yerli ve yabancı turizm tüketicilerine uzman rehberler vasıtasıyla doğru bir şekilde aktarılması amacı güdüldü. Eğitimlerini tamamlayan 99 turist rehberine Zeytinburnu Belediyesi tarafından sertifika töreni düzenlendi. Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İstanbul Rehberler Odası Başkanı Dr. Sedat Bornovalı da katıldı.
BAŞKAN ARISOY; “ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA EĞİTİMLERE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
Zeytinburnu’nun kültürel zenginliklerinin korunması ve ortaya çıkarılması konusunda son 20 yılda çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, özellikle tarihi surlara paralel uzanan ‘Kültür Vadisi’ projesinin İstanbul turizmi açısından önemli bir değer oluşturduğuna dikkat çekti. 20 yılda Zeytinburnu’nda 25’e yakın eserin restore edildiğini anlatan Başkan Arısoy; “2,5 yıla yakın bir süre bu ülkenin turizmine hizmet etmiş bir Zeytinburnulu olarak, içlemimiz kültür turizmi için çok elverişli bir noktaya geldiğini gururla söyleyebilirim. Bizler Zeytinburnu’nun bir kültür destinasyonu olabilecek değerleri taşıdığını düşünüyoruz. İlçe sınırlarımız içerisinde çok sayıda değerli kültür varlıklarımız mevcut. Osmanlı döneminden bu yana gelen, öncesine uzanan gayrimüslimlere yönelik tarihi yapılarımız var. Balıklı Rum Hastanesi, Balıklı Rum Ayazması, Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi, Merkez Efendi ve Seyyid Nizam gibi tarihi değerleri ilçemiz sınırları içerisinde yaşatıyoruz. Gastronomik unsurlarımız da çok önemli. İstanbul’un başka bölgelerinde tadamayacağınız, ‘Merkezefendi Köftesi’ gibi özel lezzetlerimiz var. İlçemizi İstanbul’un kültür turizmine efektif bir şekilde kazandırmak konusunda çok istekliydik. Bunun için de ilk olarak İstanbul Rehberler Odası ile iş birliğine gittik. Bu eğitimin bizim için çok faydalı olacağını en başından beri biliyorduk. Zeytinburnu gerçekten kanıksanmayı hak eden kültür varlıklarına sahip. Bunu da turizm dünyasına en doğru şekilde rehberlerimiz kanalıyla anlatabileceğimizi biliyoruz. Bugün burada bulunan tüm rehberlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da rehberlerimizle eğitim programlarına devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.
Başkan Arısoy, konuşmasının ardından rehberlere sertifikalarını takdim etti.
FACEBOOK YORUMLAR