Maddi manevi desteğiniz LÖSEV
LÖSEV İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön,LÖSEVin kurulma aşamasından bugünkü faaliyetlerine kadar birçok bilinmeyenini İstanbul Ajansına anlattı.
LÖSEV’in 1998 yılında 30 çocuğun tedavisiyle Ankara’da başladığını belirten LÖSEV İstanbul Koordinatörü ZuhalÖn,LÖSEV’e kayıtlı14 bin kişinin bulunduğunu söyledi.
Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını hatırlatan Zuhal Ön, bu hastalıkta maske kullanılmasının tek sebebinin hastanın bağışıklık sisteminde oluşan hassasiyetin önemi olduğunu söyledi.
2000 yılında LÖSANTE kuruldu
LÖSEV’de lösemi teşhisi alan ailelere teşhisin konulduğu ilk andan itibaren maddi ve manevi destek veriliyor.2000 yılında LÖSEV’in sadece lösemili çocukların tedavisini üstlendiği LÖSANTE kuruldu. Lösemi hastalarının ailelerinin geçim sıkıntısının yanı sıra bir de binlerce liralık lösemi tedavisini yüklenmek durumunda kalması LÖSEV’i harekete geçirmiş.
Sosyal tesislerden oluşan köy kuruldu
Lösemi hastalarının tüm bakım ve konaklama ihtiyaçları, Ankara’da bulunan LÖSEV’in merkezinde toplanan bağışlar aracılığıyla karşılanıyor.Maddi durumu kötü olup farklı şehirde yaşayan ailelerinde mağdur olmaması için Ankara’ya tedavi için gelen lösemili ve kanserli aileler için eğitim, sağlık ve sosyal tesislerden oluşan bir köy kurulmuş.
LÖSEV İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön,LÖSEV’in kesinlikle elden bağış almadığını belirterek vatandaşları oluşabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.
LÖSEV’den nasıl faydalanırız?
Bu sivil toplum kuruluşundan yararlanmanın ilk kuralı lösemi ya da kanser tanısı almış olmak. Bir diğer koşul ise maddi açıdan yetersiz olmak. Aylık ödemeler 500 TL civarında olup hasta çocuğun annesinin hesabına yatırılıyor.
LÖSANTE’de 200 çocuk maske fırlattı
LÖSANTE, lösemili çocukların LÖSEV bünyesinde tedavilerinin yapıldığı bir hastane. Tedavisini tamamlayan lösemili çocuklar maske fırlatma töreni ile yeni hayatlarına merhaba diyor. LÖSANTE’de bugüne kadar 200 lösemi hastası tedavilerini tamamlayarak maske fırlattı.
Lösemili Çocuklar Köyü giderek büyüyor…
Artık Lösemili çocukların bol oksijenli yemyeşil bir bahçede, kuş sesleri içinde koşup oynayabilecekleri rüya gibi bir köyleri var.Köyde verilen eğitim Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak veriliyor.
Bu köyde yaşayan çocuklar bir yandan tedavilerini alıyor, diğer yandan okullarına devam ediyorlar. Her türlü ihtiyacın LÖSEV tarafından karşılandığı köyde çocuklar oyun sokağında resim yaparken, zekâ odalarında büyüyecekler. Aileler, LÖSEV konağında 5 yıldızlı tatil köyü konforunda ücretsiz misafir olabiliyor.
LÖSEV’in görevi nedir?
Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra kalıtsal kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma yapılmasına yardımcı oluyor.
Türkiye'de her yıl 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni, lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakıf gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanı sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Meslek kursları ailelere maddi destek sağlıyor
LÖSEV bünyesindeki Oyuncak Atölyesi Sorumlusu Hatice Ülker, 2007 yılında faaliyete başlayan meslek kurslarında oyuncak atölyesi ve mutfak atölyesinin bulunduğunu belirtti. Bu atölyede çocuğu lösemi tedavisini tamamlayan anneler çalışıyor. Buradan üretilen ürünlerle lösemili diğer ailelere maddi yardımda bulunuluyor.
Haber - Fotoğraf: Burcu KASARCI / Elif Kübra SÜER
FACEBOOK YORUMLAR