Lojistik MYO, “ Beykoz Üniversitesi” için gün sayıyor

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu (BLMYO), Beykoz yerel basını ile bir araya geldi. Basın mensuplarına okullarının son dönem çalışmaları hakkında detay bilgi aktaran okul yetkilileri, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde kurulması için gün saydıkları “ Beykoz Üniversitesi”nin adının tescil edildiği bilgisini verdiler.

Lojistik MYO, “ Beykoz Üniversitesi” için gün sayıyor
22 Nisan 2014 - 22:37

Kavacık ve Çubuklu olmak üzere halihazırda 2 yerleşkede eğitimini sürdürmekte olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu (BLMYO), yerel basın ile bir araya geldi. Basın mensuplarına okulları ve son dönem çalışmaları hakkında detay bilgi aktaran okul yetkilileri, okullarının adının “ Beykoz Üniversitesi” olarak tescil edildiğini, üniversiteleşmek için gerekli dosyayı ise YÖK’e teslim ettiklerini bildirdiler.

Basın mensuplarına okullarının Konvansiyonel Enerji Kaynakları Labaratuarı, Denizcilik Atölyesi, Mobil teknolojiler Atölyesi gibi çeşitli mesleki eğitim labaratuarlarını da gezdiren okul yetkilileri, host ve hostes adaylarının kabin eğitimi aldıkları simülasyon odasında ise uçak koltuklarına oturan muhabirlerin fotoğraflarını çektiler.

BEYKOZ, ÖĞRENCİ KAYNAKLI BİR BÜYÜMEYE DOĞRU GİDİYOR

2008 yılında kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu (BLMYO)’nun Kavacık’ta bulunan yerleşkesinin teras katında yerel basın ile kahvaltıda bir araya gelen okul yönetimi şu isimlerden oluştu: Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Baki Aksu, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Okan Tuna, Yüksekokul Sekreteri M. Murat Şentürk, Kurumsal İletişim Birimi Müdürü Göktuğ Özmen ve birim görevlisi Birsen Usta.

Doç. Dr. Baki Aksu: Okulumuz iyi bir marka yakaladı

Kahvaltının ardından selamlama konuşmasını yapan Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Baki Aksu, okullarının “ kuruluşundan bu yana iyi bir mücadele vererek, bugünkü konumuna geldiğini” ifade ederek, şunları kaydetti: “ ‘Bugünkü konum’ ile kastettiğimiz, okulumuzun iyi bir marka yakaladığıdır. Okulumuz, kendi emsalleri içerisinde gerçekten çok iyi bir noktada. Türkiye’de tematik olarak kurulmuş, alanında ilk ve tek meslek yüksek okuluyuz. Oldukça başarılı bir mezun portföyümüz var. Mezunlarının yüzde 85’ine yakınının istihdam edildiği bir okuldan bahsediyoruz. ERASMUS’a gönderdiği öğrenci sayısını her yıl arttıran bir okul. Amerikan Fullbright bursuna her yıl öğrenci gönderen bir okul. Öğrenci hareketliliği dışında, akademik personel hareketliliğini de arttıran bir okul. Yıllık bütçesini her yıl katlayan bir okuldan bahsediyoruz. Şu an itibariyle öğrenci sayımız 2 bin 200. Eğitim öğretim faaliyetlerimizi çok güçlü bir akademik kadro ile sürdürüyoruz. 70 civarında akademik personelimiz var. Bunların 55 tanesi bizim tam zamanlı öğretim elemanımızdır. Geri kalan hocalarımız da ders saati ücreti ile aramıza gerek sektörden, gerek Galatasaray, Marmara, İstanbul gibi çeşitli üniversitelerden katılan hocalarımızdır.”

M. Murat Şentürk: Ciddi bir laboratuarlaşmaya gittik

Do. Dr. Aksu’nun ardından söz alan Yüksekokul Sekreteri M. Murat Şentürk ise,Yüksekokul’a ilişkin çeşitli istatistiksel rakamlara dikkat çektiği konuşmasında, kurulduklarından bu yana 6 kez öğrenci aldıklarını hatırlatarak, toplamda 3 bin 795 öğrenci kaydı gerçekleştirdiklerini, bunun 3 bin 338 tanesinin İstanbul ikametgahlı olduğunu, şehir dışından ise 457 üniversitelerinin bulunduğunu belirtti.

İstanbullu 3 bin 338 öğrencinin içinde ise 757 kişinin Beykozlu olduğunu kaydeden Şentürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Örgün (gündüz ),  akşam ve uzaktan eğitim olmak üzere, farklı türlerde eğitimler veriyoruz. Çubuklu yerleşkemizde ciddi bir labaratuarlaşmaya gittik. Biz çevrede lojistik okulu olarak biliniyoruz ama lojistikin alt kıvrımları olan ilginç bölümlerimiz var. Demiryolları Sistemleri Üzerine Raylı Sistem İşletmeciliği Programı, Marina İşletmeciliği Programı ve Türkiye’de ilk defa bizim sunduğumuz ve YÖK’e kabul ettirdiğimiz Mobil Teknolojiler Programı gibi farklı eğitimlerimiz var.”

Prof. Dr. Okan Tuna: Beykoz adını taşıyan tek üniversal kurumuz

Bilgilendirme toplantısının son konuşmasını yapan Prof. Dr. Okan Tuna ise, şunları kaydetti: “ Dünyadaki üniversal eğitim düzeyinde bir takım önemli değişmeler söz konusu. Öğrenciyi sınıfta tutarak, sadece sınıfta verdiğiniz bilgiler ile yeterli olamıyorsunuz. Öğrenciyi dışarı çıkarmanız ve ona farklı şeyler yaptırmanız gerekiyor. Biz, son dönemlerde ‘yaparak öğreniyorum’ (uygulaması) ile birlikte, ciddi gelişmeler kaydettik. Çubuklu’daki kampüsümüzde yer alan Mesleksel Geliştirme Merkezi böyle bir yapılanma. Ayrıca, öğrencilerimizin özellikle sosyal konularda Beykoz’a ve Türkiye’ye dokunmaya başladığı sosyal sorumluluk projeleri de söz konusu.”

Çalışmalarımız, medyada çok ciddi yer buluyor

Konuşmasının devamında, lojistik sektörünün ve İstanbul’un ihtiyacı olan ciddi araştırmalar yaptıklarını da kaydeden Prof. Dr. Tuna, “ Biz, burada Beykoz adını taşıyan tek üniversal kurumuz. Okulumuz, ‘ özellikle lojistik üzerine ne söyleyebiliriz?’ şeklinde bir (düşünce içerisine) girdi ve son dönemlerde lojistik ve İstanbul üzerine çok ciddi şeyler söylemeye başladı. Yapığımız çalışmalar, hem sektör basınında, hem de ana akım medyada çok ciddi yer buluyor…” dedi.

Türkiye’nin ilk lojistik dergisi

6 ayda bir yayımlanmakta olan Beykoz Akademi Dergisi’nin, lojistik alanındaki ilk akademi dergisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuna, dergilerinin lojistik akademisyenlerinin itibar ettiği bir dergi olduğunu belirtti. “ Biz Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu olarak, sadece eğitim değil, aynı zamanda araştırmalar ve topluma hizmet eden yönlü çalışmalar yapıyoruz” diyen öğretim üyesi, her yıl gerçekleştirdikleri ve farklı ülkelerden öğrencileri ağırladıkları Kültürler Arası İletişim Günü’nü de buna örnek olarak gösterdi.

Yaptığımız her işin başında Beykoz var

Prof. Dr. Okan Tuna, yaptıkları tüm bu çalışmaların Beykoz açısından önemine ise şu sözler ile değindi: “ Biz yaptığımız her işin başında ‘ Beykoz’u geçiriyoruz çünkü adımız Beykoz. Beykoz adını sadece Türkiye’de değil, uluslar arası anlamda da geçiriyoruz. Ben bunun hem Beykoz, hem de okulumuz için ciddi bir katkı olduğunu düşünüyorum.”

Soruları yanıtladılar

Mahmutşevketpaşa Mahallesi’nde bir BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu temsilcileri, yaptıkları sunumların ardından ise basın mensupları tarafından kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Okul yetkilileri, basın mensuplarını okullarının üniversiteleşme yolundaki son gelişmeler ile ilgili olarak da aydınlattılar. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde kurulacak olan BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ile ilgili dosyayı halihazırda YÖK’e sunduklarına işaret eden yetkililer, Beykoz’un öğrenci kaynaklı bir büyümeye doğru gittiğine de dikkat çektiler.

Okul yetkilileri, daha sonra basın mensupları ile birlikte Çubuklu yerleşkesinde bulunan labaratuarları gezerek, bilgi aktarımında bulundular.

Haber: Arzu Başlantı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum