KÜRESEL ISINMAYA KARŞI EYLEM ÇAĞRISI

Beykoz Gençlik Platformu, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı bir eylem çağrısında bulundu

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI EYLEM ÇAĞRISI
24 Mart 2014 - 14:37

Beykoz Gençlik Platformu, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı bir eylem çağrısında bulundu.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeye yer verildi:

“ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK İÇİN...

DOĞAL KAYNAK KULLANIMININ SINIRLARINI ÇİZMEK İÇİN...
CANLI TÜRLERİNİN YAŞAM HAKLARINI KORUYABİLMEK İÇİN...
ÇEVRE DUYARLILIĞI VE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN...
ÇOCUKLARIN VE KENDİN İÇİN...
DÜNYAYA OLAN SEVGİNİ GÖSTERMEYE


                                                 VAR MISIN?



Beykoz Gençlik Platformu olarak 29 Mart Cumartesi günü İklim değişikliği & Küresel Isınmaya dikkat çekmek amacıyla saat 20: 30 ile 21:30 arasında ışıklarımızı kapatarak bu eyleme destek veriyoruz.

Dünya saati, WWF Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından organize edilen bir etkinliktir.



Dünya Saati Nedir?

2007 yılında Avustralya'da binlerce kurum ve milyonlarca insan ile birlikte sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi: hepimiz tek evimiz, gezegenimizin karşı karşıya olduğu, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız! 



Türkiye'de Dünya Saati

Ülkemizde 2008 yılından beri WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılında katılım açısından önemli ilklere sahne oldu. 230'un üzerinde kurum ve yaklaşık 5.000 kişinin katıldığı Dünya Saati'ne Boğaziçi Köprüsü ışıklarını kapatarak destek verdi. 2011 yılında 20.000'den fazla kişi ve 250'nin üzerinde kurum dünyanın geleceği için güçlerini birleştirdi. Boğaziçi Köprüsü'nün yanı sıra Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de yerini aldı. 2012 yılında ise Türkiye'de kendi rekorunu kıran Dünya Saati'ne 75.000'den fazla insan ve 400'ün üzerinde kurum katıldı. Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı. 2013 yılında #dominoetkisi kampanyasıyla 70.000’den fazla insan kampanyaya destek verdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden onlarca sembolik yapının ışıkları kapandı. 

Avustralya'da 2 milyondan fazla insan ve 2.000'den fazla kurum katılımıyla başlayan Dünya Saati kısa bir sürede 7 kıtadan, 150'den fazla ülkeden, 7.000'den fazla şehirden binlerce insana ulaşarak bugün dünyanın en büyük çevre hareketinin adı olmuştur.

Dünyanın sembolik yapılarından Sidney Liman Köprüsü, Toronto'daki CN Kulesi, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü, Roma'daki Kolozyum, Çin Seddi gibi küresel öneme sahip birçok simge, hızla büyüyen bir kampanyanın umut simgeleri olarak karanlıkta kaldı. 

2007 yılında sadece Sydney'de 2.200.000 kent sakininin katıldığı eylemle şehrin enerji harcaması bir saatliğine %10. 2 kadar azaldı. Bu sayı, 48 bin'den fazla otomobilin, bir saat boyunca trafikten çıkmasına eşitti. Eylem boyunca şehrin simgeleri olan liman köprüsü ve opera binasının elektrikleri de söndürüldü, sadece ay ışığından yararlanıldı.”

Haber: Arzu Başlantı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum