Kulüp Başkanı Zeki Aksu'dan Beykoz Spor Kulübü Binası Hakkında Açıklama

Beykoz belediye başkanı Murat Aydın'ın 1946 da Beykoz Spor'a tahsis edilen kulüp binasını kütüphane yapacağım açıklamasının ardından Beykozludan büyük tepki geldi, bunun üzerine Kulü Başkanı Zeki Aksu'dan bina ile ilgili bilgilendirme açıklaması geldi.

Kulüp Başkanı Zeki Aksu'dan Beykoz Spor Kulübü Binası Hakkında Açıklama
20 Eylül 2020 - 16:43 - Güncelleme: 20 Eylül 2020 - 17:55
Nice sporcular yetiştirmiş Beykoz'un tek ve en eski spor kulübü binası olma özelliğini taşıyan Gençlik spor Genel müdürlüğüne ait olan bu bina 1946 yılında kulübe kiralanmıştı.
 
Yıllarca Beykoz halkına şampiyonlar kazandırmış, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutan binanın akan çatısını ve çatlamış duvarlarını onarma kararını dönemin Beykoz Belediye Başkanı Muharrem ERGÜL ile beraber aldık.
 
O yıllarda Beykoz merkezde yapılan meydan çalışmaları sırasında altyapı çalışmaları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İskan Müdürlüğünce yapılan aydınlatma çalışmaları ve ayrıca tüm Beykoz'u atık su borularının itme yöntemi ile yerin altına alınarak bacalar açılmak suretiyle Paşabahçe arıtma tesisine alınması çalışmaları sırasında kulübümüzün duvarları, temeli ve istinat duvarları ciddi şekilde hasar görmüş, atık su ve yağmur suları kulübe dolmaya başlamış, bina yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.
 
Duvarlarda oluşan çatlama, yoldan geçen halk için tehlike olmaya başlamıştı. Zemin katında yıllarca kayıkhane olduğundan dolayı da binanın duvarları nem dolayısıyla dökülüyordu. Bina bu şekli ile tehlike arz etmekteydi.
 
Buna rağmen binanın dış duvarlarını yıkmadan sadece iç bölmelerinde değişiklik yaparak çok eski durumdaki çatıyı değiştirerek binaya çağdaş bir çehre vermeyi düşündük. Boğaziçi imar müdürlüğü yetkilileri binamızı bir metre içeri çekerek kentsel tasarım yapmamızı ve binamızın duvarlarını dokunmadan tamir etmemizi söylediler.
 
Ancak binanın eskiyen tuvaleti, mutfak ve denize akan atık su kanallarının değiştirilmesi için yapılan çalışma sırasında belediyeden aldığımız kepçe binanın duvarlarına yanlışlıkla ağır hasar verdi. Kolonlarda bu çalışma sırasında zarar gördü. Bizde güçlendirme yapmak zorunda kaldık. Binamız tarihi bina tescili olmayıp, eski bir binadır.
 
Bin bir güçlükle kulübümüzün Paşabahçe İş Bankasında kullandiği ve şahsımın imza yetkilisi ve kefil olarak imza atarak aldığımız krediler ile yaptığımız binanın gerçek sahibi Beykoz Spor Kulübüdür.
 
Yıllardır Beykoz Spor Kulübü Başkanlığını yürütmekteyim. Kulübümüz Beykoz'un ve Türk sporunun en eski kulübü olarak sporcular yetiştirmiştir, yetiştirmeye devam edecektir.
Bu bina Beykoz'un gençlerine ve Beykoz halkına hizmet eden tek bina konumundadır.
 
Kamu menfaatlerinden başka bir şey düşünmeyen bir başkan olarak hem kulüp binasını bu tehlikeden kurtarmak hem de 2010 Kültür Başkenti olan İstanbul'da kentsel donanımına katkıda bulunmak için binanın yola tecavüzlü olan kısmını çekerek yolu yayalara açtım Beykoz halkının rahatça yürümesini sağladım.
 
Son söz olarak:
 
BEYKOZ SPOR KULÜBÜ İÇİN TEK YÜREK TEK YUMRUK.
 
BEYKOZ SPOR KULÜBÜ TESİSLERİ BİZİMDİR.
 
BİZİM OLANI ELBETTE ALACAĞIZ.
 
HERKES ÖLECEK BEYKOZ SPOR İLELEBET YAŞAYACAKTIR.


(Sosyal medyada belediye başkanı Murat Aydın'a tepkiler sürüyor.} Öne çıkan paylaşımlardan

Beykozspor1908 1957 yılında yapılan turnuvada ATATÜRK kupasını müzesine götüren tek kulüp

Alpaslan Özgül Beykoz Spor Kulübü,gücünü 112 yıllık tarihinden,, Kelle İbrahim'den, Genel kurul üyelerinden ve 250.000 Beykozludan almaktadır.

BEYKOZ KULÜBÜ BİNASININ
AÇILIŞ TARİHÇESİ

BİZİM OLANI BİZE GERİ VERİN

Beykoz Kulübü yeni tesisinin açılışı 22 Eylül 1945 tarihinde İstanbul'a, İnönü Stadı, Spor ve Sergi Sarayı, Açıkhava tiyatrosu, Taksim meydanı gibi sportif ve kültürel alanda pek çok eser kazandıran dönemin valisi Dr.Lütfü Kırdar tarafından yapılıyordu. O günle ilgili olarak hatıra defterine "Bugün Beykoz kulübü ve kayıkhanesini açmakla çok bahtiyar oldum. Gençlere hayırlı olmasını dilerim" diye yazıyordu.
28 Ekim 1946 tarihli yönetim kurulu kararıyla kulüp binası güreş, boks, basketbol şubelerinin çalışmalar yanı sıra halkevi sporcuları ile ortaokulu öğrencilerinin kullanımına açılıyordu.
28 Haziran 1947 tarihinde alınan bir karar gereğince iki ayrı bölümden oluşan salonun bölümleri arasının tuğlayla örülmesine, tuğlaların kulüp tarafından karşılanması ve işçiliğin de kundura fabrikasına yaptırılmasına karar veriliyordu. Bölümlerden küçüğü idari bölüm, büyüğü ise sportif amaçlar için kullanılacaktı.
Alıntı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum