Kastamonu'da gerçekleşen ilk kadın mitingi Üsküdar'da kutlanacak

Cumhuriyetimizin 100. Yılına girmenin gururunu yaşarken, İlk Türk kadın mitinginin 104. yılını Üsküdar’da kutlayacağız.

Kastamonu'da gerçekleşen ilk kadın mitingi Üsküdar'da kutlanacak
06 Aralık 2023 - 12:22
[09:55, 06.12.2023] Fatma Kran: 10 Aralık 1919 yılında, işgal devletlerine karşı, Kastamonu’da kadınlar, büyük bir kadın kitlesini bir araya getirmiş, Türk tarihinin ilk kadın mitinginin 104. Yıl önce gerçekleştirmişti. Milli Mücadelenin her aşamasında görev alan kadınlarımız, her türlü fedakarlığı yaparak, canı ile, kanı ile bu vatanın savunmasına çok ciddi destekler vermiş. Gelecek nesillere örnek olabilecek kahramanlıklar gerçekleştirmiştir.  

Şimdi ise, tam 104 yıl sonra, Tarihimizden aldığımız güç ile aynı heyecanı yaşamak ve yaşatmak, milli ruh ve istiklal sevdamızı gelecek nesillere aktarabilmek amacı ile ; Kastamonu Dernekleri Federasyonu, Üsküdar Belediyesi, 
KASTOB, Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, TÜMBİKON, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu, 
TSTK, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, ve 
TÜMBİFED, Tüm Bürokrat ve İş İnsanları Federasyonu'nun katılım ve katkıları ile, ilk kadın mitingini anma programları düzenliyoruz.
Tüm paydaşlarımızı, hemşerilerimizi ve tüm İstanbulluları, aşağıda detayları yazılı etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz.

Fatma Kıranoğlu
Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı


Etkinlik Detayları:
Tarih: 10 Aralık 2023, Pazar
Yer: Üsküdar Meydanı
Program:-13:30 Çelenk Bırakma Töreni (Üsküdar Atatürk Anıtı): Türk kadınlarının ilk mitinginin 104. yılı anısına Üsküdar Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak. 
Saygı duruşu ve ulusal marşın ardından etkinlik başlayacak.
14:30 - Kokteyl (Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi):** Mitingin ardından Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde katılımcılarla bir araya gelmek için kokteyl düzenlenecek. 
Bu özel an, katılımcıların birbirleriyle tanışması ve düşüncelerini paylaşması için ideal bir ortam sunacak.

15.00 -Moderatör: Av Aydeniz Alisbah TUSKAN
Konuşmacı: Gülgün Feyman, Nilüfer Narlı ve İlknur Bektaş, 
Türk kadınlarının tarihi mücadelesini ve bugünkü önemini vurgulayacakları etkileyici konuşmalarıyla sahne alacak.

Türk kadınının tarih boyunca yazdığı destansı mücadelede derin izler bırakmış, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde elde ettiği bu zaferi, bir kez daha bu anlamlı günde yüreklerimizde hissetmek ortak bir ses ve duruş sergilemek gümümüzdeki savaşa karşı aynı duyularla, kadınlarımızı sesini dünyaya duyurmak, en önemli amacımızdır.

Bu özel günde siz değerli basın mensupları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelecek konuklarımızı aramızda görmek, bizlere onur ve gurur verecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum