KADIN DOSTU MARKALAR PLATFORMUNDA KURUMSAL ÜYELİK SÜRECİ BAŞLIYOR…

Kadın Dostu Markalar Platformu, 2020 yılında başladığı yayın hayatında yeni bir döneme giriyor ve Haziran 2024 itibarıyla “Kurumsal Üyelik” sürecini başlatıyor. Bugüne kadar 400’den fazla kurumsal şirketle bağ kuran ve sürdürülebilir çalışmaları hayata geçiren Platform, yeni başlattığı “Kurumsal Üyelik” süreciyle birlikte global adımlar atmaya hazırlanıyor.

KADIN DOSTU MARKALAR PLATFORMUNDA KURUMSAL ÜYELİK SÜRECİ BAŞLIYOR…
11 Haziran 2024 - 17:06

2020 yılında, kadınların iş hayatında ve toplumda hak ettiği eşit hak ve özgürlüklere ulaşması, bu yönde kurumsal ve toplumsal bilincin iyileşmesi ve eşitsizliklerin giderilmesine katkı sunmak amacıyla kurulan Kadın Dostu Markalar Platformu, kurulumundan kısa bir süre sonra da yayın hayatına başlayan haber sitesi www.kadindostumarkalar.org etrafında gerçekleştirdiği çalışmalar, organizasyonlar ve sosyal projeleriyle kurumsal ve toplumsal farkındalık yaratmak için kapsamlı çalışmalar yürütmektedir.

Haziran 2024 itibarıyla “Kurumsal Üyelik” sürecine geçen Platform, mevcut iş birliği ağını genişleterek daha fazla markayı bu önemli misyonun bir parçası olmaya davet ediyor.

Üyelikle birlikte markalar, kadın dostu uygulamalarını, eşitlik odaklı çalışmalarını ve sürdürülebilirlik ekosistemine katkıda bulundukları projelerini daha geniş kitlelere duyurma; ulusal ve uluslararası platformlarda markasını bu yönüyle ortaya koyma fırsatı buluyor.

Yanı sıra üye kuruluşlar, platform üye markaları arasında oluşan sosyal networkler, ortak faydaya dönük iş birlikleri ve kurumsal yetkinlik akademisi eğitimlerinden avantajlı olarak yararlanma imkanına da erişiyor.

Markalar, üyelik kapsamında, iş dünyasında eşit haklar, eşit fırsatlar ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin toplumda arzu edilen düzeye ulaşmasına katkı veren kurumsal proje ve çalışmalara da aktif olarak katılma, bu proje ve çalışmaları destekleme olanağına sahip oluyor.

Kadın Dostu Markalar Platformu Başkanı Nazlı Demirel, yeni döneme ilişkin  açıklamalarda bulunarak şunları söyledi::

"Kadın Dostu Markalar Platformu olarak, kuruluşumuzdan bu yana büyük bir özveriyle çalışarak önemli başarılar elde ettik. Bu sürede kamuoyunda itibar gören kapsamlı projeler ortaya koyduk. Platform olarak 5. yılımıza girmeye hazırlanırken adımlarımızı markalarımızdan da aldığımız güç ve birliktelikle daha ileriye atıyoruz. 2025 yılında uluslararası bir boyuta taşımaya hazırlandığımız Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri / “AWARENESS AWARDS 2025” Türkiye’nin eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularını odağına almış, sürdürülebilir kalkınma için kadın gücünün mutlaka eşit oranda ve eşit fırsatlarla ortaya konulmasını önceliklendiren markaları ve projelerinin yanı sıra dünyadaki iyi örnek ve uygulamaları da ülkemize davet ediyoruz. Kurumsal Üyelik süreci ile birlikte ortaya koyduğumuz bu vizyon ile ülkemizde ve dünyada kadınların iş dünyasında daha güçlü bir konuma gelmelerine katkı sunmayı hedefliyor, sürdürülebilir ve global adımlarla, toplumsal cinsiyet eşitsizliği başta olmak üzere her türlü eşitsizlikle mücadele yolunda önemli ilerlemeler kaydetmeyi amaçlıyoruz."

Kadın Dostu Markalar Platformu, Haziran 2024’ten itibaren kurumsal üyelik başvurularını kabul etmeye başlayacak. Detaylı bilgi ve başvuru için platformun resmi web sitesini ziyaret edilebilir.


Kadın Dostu Markalar Platformu Hakkında: Temmuz 2020'de bir sosyal girişim olarak yolculuğuna başlayan ve 26 Kasım 2020’de yayına giren KADIN DOSTU MARKALAR Dijital Platformu, "Sürdürülebilir bir toplum, sürdürülebilir bir kalkınma, toplumun kadınına verdiği hak ve özgürlüklerle ancak mümkün olacaktır" bilinciyle hareket eden, her anlamda yaşanılabilir bir dünya ve eşit bir toplum için önemli çalışmalar yürüten, bu yönde toplumda farkındalık yaratan, kadınların iş hayatına daha aktif katılımlarını, kadın gücünü ve girişimlerini destekleyen, ekonomi, siyaset, bilim, spor, sanat, edebiyat, çevre ve sürdürülebilirlik gibi çeşitli konu ve alanlarda kadınların toplumsal değerini ortaya koyan ve destekleyen, kadınların hak ettiği özgürlük ve fırsatlar için mücadele veren markaların sektör bağımsız bir araya geldiği dijital bir platformdur.

                                    


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum