KADIKÖY-PENDİK HATTINDA İETT OTOBÜS SAYISININ AZ OLMASI VATANDAŞI İSYAN ETTİRİYOR

Kadıköy- Pendik arasında hizmet veren 17 numaralı İETT otobüslerinin yetersiz almasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

KADIKÖY-PENDİK HATTINDA İETT OTOBÜS SAYISININ AZ OLMASI VATANDAŞI İSYAN ETTİRİYOR
04 Mart 2024 - 19:44
Özellikle,  sabah işe gidiş  ve akşam işten çıkış saatlerinde Kadıköy-Pendik hattında çalışan İETT  17 hat sayılı otobüs seferlerinin az olması nedeniyle meydana gelen kalabalık vatandaşlarıın isyan etmesine yol açıyor.

Vatandaşlar, yetkilileri uyarıp otobüs sayısının artırılması gerektiğini belirterek; “uzun süre bekliyoruz ancak gelen otobüsler de kalabalık oluyor. Ne kadar havalandırma çalışsa da yeterli gelmiyor, üst üste  yolculuk yapıyoruz. Bunun yanında trafik yoğunluğu da eklenince büyük stres yaşanıyor. Otobüste hemen hemen her gün yaşlılar arasında yer kavgaları da çıkabiliyor. Otobüsler alabildiğince yolcu doluyor. Bu durum ancak otobüs sayısınının artırılması ile çözüme kavuşur.  Acil olarak el atılmalı yoksa perişanlık sürer gider ” diye konuşuyorlar.

Yaklaşık 67 dakika süren yolculuk süresini Pendik’te veya yakın yerlerde inecek otobüslerin kalabalık olması nedeniyle de ayakta seyahat etmek zorunda kaldıklarını da vurgulayan vatandaşlar; ”günün iş yorgunluğunun yanısıra nerede ise üst üste yapılan yolculuğun stresi de eklenince iyice perişan oluyoru, adeta savaştan çıkmış hale geliyoruz. Ayrıca  dolu gelen otobüslere binemeyince sıkıntı daha da artıyor, mutlaka bir çözüm bulunmalı” diyerek şikayetlerini dile getiriyorlar.

Minibüs yolu üzerinde yapılan seferlerin Kadıköy-Pendik arasında tam 70 durak yer alıyor. 17 hat numaralı otobüslae yapılan yolculuk 23 kilometre gidiş 23 kilometre geliş olmak üzere yolculuk 46 kilometre. Bu güzergan ise İETT otobüslerinın yaptığı İstanbul'un en uzun seferi oluyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum