KADIKÖY-PENDİK  ARASI İETT OTOBÜSLERİ YETERLİ DEĞİL  

KADIKÖY-PENDİK  ARASI İETT OTOBÜSLERİ YETERLİ DEĞİL  
20 Ekim 2023 - 16:38
17 hat numarasıyla Kadıköy-Pendik arasında sefer yapan İETT otobüslerin yeterli olmaması nedeniyle vatandaşlar uzun süre duraklarda beklemek zorunda kalıyor. 

Arasında tam 70 durak bulunan ve en uzun güzergahlardan birisi olan Kadıköy-Pendik hattında sefer yapan otobüslerin azlığı ve ayrıca sabah ve akşam saatlerinde yoğunluğun olması büyük tepkilere yol açıyor.

Vatandaşlar, yetkililerden otobüs sayısının arttırılması gerektiğini belirterek; “uzun süre bekleyip gelen otobüslerin de kalabalık, havasız otobüs ortamına bir de trafik eklenince nasıl olduğunu yaşayanlar bilir. Otobüste hemen hemen her gün yaşlılar arasında yer kavgaları da yaşanıyor. Şoförler otobüsü alabildiğince dolduruyor artık şoförün yanında gidip geliyoruz resmen. Bu konuya bulunacak çözümün otobüs sayısını çoğaltmak olduğu konusunda emin değiliz. Eğer sesimiz duyulup ciddiye alınırsa ne mutlu bizlere” diye konuşuyorlar.

Yaklaşık 67 dakika süren yolculuk süresini Pendik’te veya yakın yerlerde inecek otobüslerin kalabalık olması nedeniyle de ayakta seyahat etmek zorunda kaldıklarını da vurgulayan vatandaşlar, ”günün yorgunluğunun yanısıra  bir de ayakta yapılan yolculuğun yorgunluğu ve stresi de eklenince perişan hale geliyoruz. Üstelik zaman zaman dolu gelen otobüslere binemeyince sıkıntı bir kat daha fazla artıyor, mutlaka bir çözüm bulunmalı” diye şikayetlerini dile getiriyorlar.


           

                                            

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum