İstanbul Flaş 2013 Onur Ödülleri verildi

İstanbul Flaş’ın, 2013 Onur Ödülleri Tören ve Etkinliği, seçkin bir davetli katılımı altında gerçekleştirildi

09 Ekim 2013 - 23:40
2013 Flaş Onur Ödülleri Tören ve Etkinliği, seçkin bir davetli katılımı altında gerçekleştirildi. 6 Ekim Pazar günü, İstanbul’un kurtuluşuna denk getirilen etkinlikte, hem İstanbul’un kurtuluşu hakkında slayt gösterimi eşliğinde tarihi bilgiler aktarıldı, hem de sanat, siyaset ve iş dünyasının başarılı isimleri ödüllendirildi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Şadan Özkaya, CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Bahadır Yavuz,  CHP Üsküdar İlçe Örgütü Başkanı Mustafa Çetinkaya, işadamı Mahmut Ekşi, Anadoluhisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Üsküdar Belediye Meclis üyesi bazı aday adayları ile sanatçılar ve sanatseverlerin hazır bulunduğu etkinlik, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, yılın yöneticisi

Sunumu İstanbul Flaş Yayın Danışmanı Emine Tuğba Karaduman ve Haber Müdürü Arzu Başlantı tarafından yapılan ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’in, “ Yılın Yöneticisi” sıfatıyla onur ödülü aldığı törende, toplam 16 onur ödülü dağıtılırken, İstanbul Flaş’a katkı veren isimlere de teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, onur plaketi takdiminin arkasından yaptığı teşekkür konuşmasında, söz konusu ödülün, daha çok çalışması yönünde kendisini motive edici bir anlam taşıdığını ifade ederek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.  

Şehir dışında bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın teşekkür plaketi ise törende hazır bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Şadan Özkaya’ya sunuldu.

Marmaray Projesi’ne ilk teşekkür Üsküdar’dan edildi!

Etkinlikte, “ kamu adına görev yapanlar” alanında onur ödülü verilen iki isim ise ödüllerini Marmaray Projesi kapsamındaki faaliyetleri dolayısıyla aldılar. Marmaray Projesi’nin sorumlu Japon firması Taise’nin Proje Müdürü Tetsuro Matsukubo ile proje Başmühendisi Faik Aşçı, onur ödüllerini Kaymakam Güler’in elinden alırken, Marmaray Projesi’ne ilişkin çeşitli bilgiler de aktardılar.

Projenin 29 Ekim’de tamamlanacağını ifade eden Başmühendis Faik Aşçı yaptığı açıklamada, bazı basında ifade edildiği gibi, Marmaray’da tehlike arz eden hiçbir durum bulunmadığını, vatandaşların Marmaray’ı gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini ifade etti.

İstanbul’un kurtuluşuna tanıklık eden anılar

Etkinlikte, av. Ferda Kazancıbaşı’nın İstanbul’un kurtuluşu sırasında henüz 12 yaşında bulunan annesinden aktardığı anılar da katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi.

Misafirler, İstanbul’un kurtuluşuna ilişkin görselleri de, slayt sunumu eşliğinde takip etme olanağı buldular.

Sanatçılar onurlandırıldı

Törende, sanata çeşitli alanlarda katkı sunmuş olan bazı isimler de onur ödülü aldı. Ödül alan sanatçılar, sanata ve sanatçıya verilen değerin göstergesi olan söz konusu Ödül Töreni etkinliğinin, hatırlanmak ve onurlandırılmak anlamında önemine işaret ederek, töreni organize eden İstanbul Flaş Gazetesi kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Kaba ve ekibine teşekkürlerini sundular.

2013 Flaş Onur Ödülleri sahipleri:

Törende, kendilerine onur plaketi takdim edilen isimler şunlar oldu:

Halk kültürleri alanında birçok okulda ve Marmara Üniversitesi’nde 19 yıl eğitim veren toplumsal duyarlılıkları ile tanınan, Küçüksu Mesire Alanı Belgeseli’ni hazırlayan av. Ferda Kazancıbaşı,

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, ressam Nazan Akpınar,

Bestekâr Burhan Bayar,

Beykoz Vakfı Tiyatro Terapi kurucusu ve eğitmeni Sinan Akbaşak,

Ressam Sibel Özkaygısız,

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Sinan Yalçın,

Ressam Nur Ulubil,

Ressam Rüzgar Fidan,

Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai Mahalle Muhtarı Aliye Serin,

Ses sanatçısı, bestekâr Fevzi Kurtuluş,

Organ nakli konusundaki çalışmaları ile tanınan Doç. Dr. M. İzzet Titiz,

Marmaray Projesi Başmühendisi A. Faik Aşçı,

Marmaray Projesi- Japon Taisei Firması Proje Müdürü Tetsuro Matsukubo

Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Keskin,

Üsküdar Ticaret Lisesi Müdürü Erdoğan Atilla,

Ressam- yazar Sevinç Kuşoğlu,

Besteci- uluslar arası gitar virtiyözü Hasan Cihat Örter.

2013 Flaş Onur Ödülleri Teşekkür plaketi sahipleri:

İstanbul Flaş Gazatesi’ne verdikleri destekten ötürü kendilerine teşekkür plaketi takdim edilen isimler ise şu şekilde:

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkan Yardımcısı- mimar Aysel Can Ekşi, gazeteci Emine Tuğba Karaduman, Muharrem Çavdar, Önder Nalbantoğlu, Emine Mine Alpman, Üsküdar Haber Gazetesi sahibi Turhan Bal, CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Orhan Eğin, Şair Güler Tunalı, ses sanatçısı Turgay Demir, Nehir Atabek, ressam Serdar Samanccıoğlu, ses sanatçısı Helin ve Buğra Alkan.

Şiir ve türküler eşlik etti

Flaş 2013 Onur Ödülleri Etkinlik ve törenine şiirler ve türküler de eşlik etti.

Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Turgay Demir ile sanatçı Helin tarafından seslendirilen türküler ile ressam ve şiir yorumcusu Serdar Samancıoğlu’nun yorumladığı şiirler etkinliğe ayrı bir renk kattı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum