İSTANBUL'DA İKİ ULUSLARARASI TRİATLON YARIŞI

İstanbul, bu hafta sonu iki uluslararası triatlon yarışına ev sahipliği yapacak. Dünyada kıtalar arası gerçekleştirilen tek triatlon yarışması olan Oral-B Challenge İstanbul Triatlonu İBB’nin destekleriyle Beykoz’da gerçekleştirilecek. Etkinlik Europe Triathlon Cup İstanbul (Avrupa Triatlon Kupası) yarışlarına da ev sahipliği yapacak.

İSTANBUL'DA İKİ ULUSLARARASI TRİATLON YARIŞI
01 Eylül 2024 - 16:22

ORAL-B CHALLENGE İSTANBUL TRİATLONU İBB’NİN DESTEKLERİYLE DÜZENLENECEK

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından İBB’nin destekleriyle düzenlenecek Oral-B Challenge İstanbul Triatlonu 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Beykoz’da gerçekleştirilecek. Etkinliğe yaklaşık 600 yerli ve yabancı triatletin katılması bekleniyor.

KITALARARASI TEK TRİATLON

Oral-B Challenge İstanbul Triatlonu’nda sporcular 2,3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda yarışacaklar. 31 Ağustos’ta ilk olarak Avrupa Triatlon Kupası mücadelelerine, 1 Eylül’de ise İstanbul Triatlonu’na sahne olacak organizasyonun yüzme etabı Kanlıca-Küçüksu arasında, koşu etabı Küçüksu-Çubuklu arasında düzenlenecek. Küçüksu’dan başlayarak Asya’dan Avrupa’ya pedal çevrilecek bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araç trafiğine tek yönlü olarak kapatılacak.

İBB’DEN TAM DESTEK

İBB, Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda birçok birimi ve iştirakiyle etkinliğin en iyi şekilde düzenlenmesine katkı sağlayacak. Bisiklet ve koşu parkurlarında gerekli kontrollerin yapılarak sporcu sağlığını etkileyecek bariyer, kasis, mazgalların kapatılması, kaldırılması, parkurda tespit edilen çukur alanların yamasının yapılarak parkur güvenliğinin arttırılması ve gerekli yerlerde asfaltlama yapılması İBB tarafından verilen desteklerin başında geliyor. 

Küçüksu Mesire Alanı’nın bir bölümünü organizasyon için tahsis eden İBB, alanda zabıta görevlendirmesi yapacak, güvenlik için bariyer desteği verecek. Parkur üzerinde İBB sorumluluğunda olan ve trafiğe kapatılacak yollarla ilgili uyarı levhalarıyla sürücülerin alternatif yollara yönlendirilmesi sağlanacak. Öte yandan yarış günü kapanacak yollar İBB Cep Trafik uygulamasından vatandaşlarla paylaşılacak.

Etkinlik alanında ihtiyaç duyulacak elektriğin sağlanması da İBB ekiplerince yapılacak. Belirlenecek noktalara geçici olarak elektrik çekecek olan İBB, ihtiyaç duyulması halinde kullanılmak üzere jeneratör desteği de verecek. Çalışmalar kapsamında Küçüksu Mesire Alanı’nda ilave aydınlatma yapılacak.

İBB bünyesindeki Küçüksu İskelesi 31 Ağustos Cumartesi günü 06.00 - 12.00 saatleri arasında organizasyon için kullandırılacak ve bu saatler arasındaki iskeleden sefer yapılamayacak. 1 Eylül’de ise Küçüksu ve Kanlıca İskeleleri 04.00 ile 08.00 saatleri arasında ekinlik sırasında kullanılacağı için 04.00-07.00 arasındaki seferler yerine getirilemeyecek.

İBB, organizasyon nedeniyle Küçüksu bölgesinde sefer yapan otobüs hatlarında değişiklik yapacak. Duraklarda 31 Ağustos Cumartesi günü saat 02.00’den itibaren 1 Eylül Pazar günü saat 12.00’ye kadar durak bekleme noktalarında ve güzergâhlarda düzenleme yapacak ve bu değişiklikleri İETT aracılığı ile bölge halkına duyuracak.

SPORCULARIN TRANSFERİ İBB TARAFINDAN ÜCRETSİZ YAPILACAK

Sporcuların etkinlik alanından başlangıç noktasına ücretsiz transferini de İBB üstlendi. Transfer için 10 İETT otobüsü tahsis eden İBB, araçları 1 Eylül 2024 Pazar günü 05.15’te etkinlik alanında hazır bulunduracak.

Organizasyonun duyurusuna ve tanıtımına yapılacak katkılar İBB tarafından verilen önemli destekler arasında yer alıyor. İstanbul Triatlonu ve Europe Triathlon Cup İstanbul çalışmalarıyla ilgili İBB’ye bağlı tüm reklam araçları etkinliğin tanıtılması, halkın bilgilendirilmesi, yolların kapanış ve açılış saatlerinin iki hafta öncesinden duyurulmasını sağlayacak.

İBB tarafından verilecek destekler arasında, etkinlik süresince sporcuların kullanımı için seyyar duş ve tuvalet kurulumunun yapılması, organizasyonda görevli araçlara yarış haftasında Küçüksu bölgesindeki İSPARK otoparklarının ücretsiz kullandırılması verilecek diğer destekler arasında yer alacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum