İSTANBULDA GIDA DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerini sıklaştırdı.
Ramazan ayında tüketimi artan ürünleri üreten iş yerlerine yönelik denetimler devam ediyor. Et ve et ürünleri, ekmek ve ekmek çeşitleri, süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller ile şekerli mamuller üreten, işleyen ve dağıtımını yapan çok sayıda işyerinde gıda mühendisleri tarafından resmi kontroller yapıldı.
Denetlenen işyerleri ve gıda maddeleri üzerinde titiz bir çalışma yapan Gıda Yem Şube Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler, üretimde kullanılan hammaddeler dahil, üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı olarak incelemeye aldı. Bu kapsamda, depolarda bulunan tüketime hazır ürünlerde etiket kontrolleri ve özellikle son kullanma tarihleri dikkatlice incelendi. Ramazan ayı öncesinde toplam 3 bin 368 gıda işletmesinde yapılan resmi kontroller sonucunda; uygunsuzluk tespit edilen 136 işletme hakkında mevzuat gereğince toplam 202 bin 184 TL İdari Para Cezası uygulandı.
Ramazan ayının ilk haftasında bin 618 gıda işletmesinde yapılan resmi kontroller sonucunda ise, uygunsuzluk tespit edilen 34 gıda işletmesi hakkında 129 bin 264 TL İdari Para Cezası uygulandı. İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan kontrollerde, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri üreten ve satan işletmeler ile tatlı ve pastacılık ürünleri, ekmek ve pide üretimi yapan işletmelerin resmi kontrollerine öncelik veriliyor. Ayrıca gece gıda üretimi yapan (ekmek ve pide fırınları vb.) işyerlerine yönelik resmi kontroller, 24 saat kesintisiz olarak devam ediyor.
FACEBOOK YORUMLAR