İSTANBULDA 92 BİN GIDA İŞLETMESİ DENETLENDİ
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetim ekipleri, geride bıraktığımız 2013 yılında gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime sunan toplam 92 bin 141 işyerinde denetim yaptı.
Yapılan denetimlerde; toplam 3 bin 197 işletmeye 13 milyon 724 bin TL idari para cezası kesildi. 213 işletme faaliyetten men edilirken, toplam 16 işyeri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün gıda denetimleri devam ediyor. Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na verilen yetkiler çerçevesinde, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 2013 yılında yaptığı denetimlerde; 16 bin üretim yeri, 43 bin 726 satış yeri, 32 bin 120 toplu tüketim yeri ve 285 karma işyeri olmak üzere; toplam 92 bin 141 gıda üretim yerinde denetimler yapıldı.
Gıda denetimleri sırasında, kontrol ekiplerince gıda ürünlerinden toplam 2 bin 932 numune alınarak analize tabi tutuldu. Gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermeyen 3 bin 197 işyerine toplam 13 milyon 723 bin 196 TL idari para cezası uygulanırken; 213 işyeri faaliyetten men edildi, 16 işletme hakkında ise savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu.
Denetimlerin 2014 yılı boyunca da süreceğini vurgulayan İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, ruhsatsız ve sağlığa aykırı şekilde üretim yapan imalathanelere hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini söyledi. Gıda üretimi yapacak her firmanın belirlenen kurallara uymak ve bu koşullarda üretimlerini yapmak zorunda olduğunun altını çizen Piral “Halkımızın sağlığını korumak ve güvenilir gıda arzını sağlamak amacıyla, İl Müdürlüğümüzce gıda denetimlerine büyük önem vermekteyiz.
Bu konuda gerek 174 Alo Gıda hattı veya diğer tüm bize ulaşan ihbarları da zamanında değerlendirerek gereğini yapmaktayız. Gıda Kontrol Ekiplerimizce yapılan bu denetimlerin sonuçları, her ay düzenli olarak kurumumuzun internet sitesinden yayımlanmaktadır” Dedi. İstanbullulara da uyarılarda bulunan Piral, sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için vatandaşların etiketsiz, markasız, nerede üretildiği belli olmayan özellikle uluorta tezgahlarda satılan gıdaları kesinlikle satın almamaları gerektiğini vurguladı.
Haber Merkezi
FACEBOOK YORUMLAR