İlçe Emniyet Huzur Toplantısı Yapıldı

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, ilçenin asayiş ve güvenlik durumu hakkında bilgilendirmelerin yapılarak, muhtarlar, ilçe sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların sorun ve sorularını dile getirdikleri 2013 Huzur Toplantısı yapıldı.

İlçe Emniyet Huzur Toplantısı Yapıldı
24 Ekim 2013 - 12:48

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, ilçenin asayiş ve güvenlik durumu hakkında bilgilendirmelerin yapılarak, muhtarlar, ilçe sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların sorun ve sorularını dile getirdikleri 2013 Huzur Toplantısı yapıldı.

23 Ekim Çarşamba günü, Kavacık Limak Otel’de gerçekleşen toplantıya; Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Dereboylu, İstanbul Toplum Destekli Polislik ( TDP) Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Jandarma Komutanı Kadir Kalaycı, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçede bulunan bazı okulların müdürleri, bir kısım öğrenci ile bazı esnaf katıldı.

Toplantı, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatan ve meslek şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Dörtkol’un açılış ve selamlama konuşması ile başladı.

Gökhan Dörtkol: Polis ve halk ilişkilerini önemsiyoruz

Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Dörtkol, slayt sunumu eşliğinde yaptığı bilgilendirmede, ilçedeki suç vakaları ve polislik faaliyetleri ile ilgili olarak detay bilgiler aktardı.

İlçe Emniyet Müdürü, konuşmasında Huzur toplantısının amacını, müdürlükleri tarafından sunulan hizmetlerin kalitesini arttırmak olarak açıklayarak, “ güvenlik, paylaşılması gereken bir sorumluluktur” dedi. Dörtkol, şunları kaydetti: “ Suç ile mücadele, yakın bir zamana kadar sadece kolluk birimlerinin altında görülmüş, ancak süreç içinde bu yaklaşımın doğru olmadığı, bunun tek başına yararlı olmadığı görüldüğünden, güvenlik hizmetlerine toplumun katılması sağlanarak, buralardaki tespitlere çözüm bulunması, suç işlenme sebeplerinin ve işlenme fırsatlarının çeşitli müdahaleler ile azaltılması hedeflenmiştir. Bu nedenle polis ve halk ilişkilerini önemsiyoruz ve sizlerin bizlere vereceği destek ile birlikte bu sorunu birlikte paylaşacağımıza inanıyoruz.”

İlçe Emniyet Müdürü Dörtkol, söz konusu destek ile, “ güzel İstanbul’un müstesna bir ilçesi olan Beykoz’da var olan huzur ortamının devamı ve iyileştirilmesi için, gayret içerisinde olacaklarını” da belirtti.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürü, konuşmasının sonunda ise, inşaatı tamamlanarak, Mart 2013’te faaliyete geçen İlçe yeni Emniyet Müdürlüğü binası ile ilgili olarak hazırlanmış bir slayt sunumunu katılımcıların dikkatine sundu.

Sorular cevaplandırıldı

Öncelikli olarak katılımcıların soru, sorun ve önerilerine yer verilen Huzur Toplantısı’nda daha sonra, protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Bu bölümde dile getirilen sorunlar arasında, Beykoz’un trafik problemi, arabaların hız yapmaları, asker uğurlamalarının yarattığı huzursuzluk, esnafın kaldırım işgali, uyuşturucu kullanımı, parklanma gibi çeşitli konular yer aldı.

Süleyman Erdoğan: Bu nasıl çözülecek bilemiyoruz

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan yaptığı konuşmada, kaldırım işgalleri ile ilgili olarak, “ bunun önüne geçmenin çok kolay olmadığını” kaydederek, söz konusu sorununun ülkenin genel bir sorunu olduğuna işaret etti. Erdoğan, “ belli yerlerde birebir uğraşıyoruz ama buraya her gün zabıta ya da polis koymak mümkün değil” dedi. Kaymakam Erdoğan, “ bu bir kültür meselesi, bu nasıl çözülecek bilemiyoruz” açıklamasını yaptı.

Sonunda pes eder hâle geldim

 “ Belediye ( esnaflara) çok yüklendiğinde ise, yüzlerce aracı devreye giriyor; ‘ biz siftah bile etmedik; bir de sen ceza kestin’ diye” şeklinde eleştirilerde bulunulduğunu da ifade eden Beykoz Kaymakamı, “ görev yaptığı  birçok yerde ( bu konuda) uğraşmasına rağmen, sonunda pes eder hale geldiğine” vurgu yaparak, “ ama Belediye Başkanı’nın nasıl bir formülü var, bilemiyorum” açıklamasında bulundu. 

Bununla ilgili kafa yoruyoruz

Konuşmasının devamında, gençlerin madde bağımlılığı konusunun çok önemli bir husus olduğunu ifade eden Kaymakam Süleyman Erdoğan, şunları ifade etti: “ Biz bununla ilgili kafa yoruyoruz. Derneklerimiz ve muhtarlarımız ile yaptığımız toplantılarda bunları dile getirdik. Sağda solda uyuşturucu satılması, bir işin neticesi; demek ki biz çocuklarımızı sokaklarda kaybediyoruz. Niye sokağa düşüyor bu çocuklar? Ailelerde çözülmeler var demek ki. Bu toplumsal yaramız gün geçtikçe büyüyor.”

Yer arıyoruz

Gençlerin eğitilmeleri amaçlı olarak mahallelerde gençlik merkezleri kurulması yönünde bir proje çalışması içerisinde olduklarını da kaydeden Kaymakam Erdoğan, bununla ilgili olarak bir sponsora sahip olduklarını ancak yer arayışı içerisinde bulunduklarını belirtti. Bunun için dernek lokallerinin de kullanılabileceğini söyleyen Kaymakam, bu yönde istekli derneklerin kendilerine başvurmalarını da istedi.

Gençlere sahip çıkılması yönünde bir yıldan bu yana dernekler ve muhtarlar ile sürekli konuşuyor olmalarına rağmen, kendilerine somut adım atarak gelen bir dernek ya da muhtarlık bulunmadığı serzenişinde de bulunan Kaymakam, “ somut adım atarak bize gelin. Biz bina yapmaya, ya da kiralamaya da hazırız” dedi.

Kavacık Kavşağı’ndaki trafik sorunu bahar aylarına varmadan biter

Trafik sorunumun kronik bir sorun olduğunu dile getiren Süleyman Erdoğan, “ ama bu sorun kendiliğinden oluşmuyor” açıklamasında bulundu. “ Kavacık’taki trafik sorununun yüzde 50’si, oralardaki esnafımız ve sürücülerden kaynaklanıyor” diyen Erdoğan, Karayolları’nın trafiği düzenlemek konusunda Kavacık’ta bir çalışma içerisinde olduğunu; bu amaç ile yapılan kamulaştırma ile ilgili tahliyenin de gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “ orada kepçeleri görüyorsunuz; Karayolları burada (çalışma içinde). 5- 6 ay sonra Kavacık Kavşağı yeniden düzenlenmiş olacak; gidiş- gelişler birbirini kesmeden önlenmiş olacak. Yanılmıyorsam, bahar aylarına varmadan oradaki yeni düzen ortaya çıkmış olacak” bilgisini aktardı.

Hız yapan arabaların plakalarını alın

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, vatandaşların hız ve gürültü yapan modifiye arabaların plakalarını aldıktan sonra ihbarda bulunmalarının daha sağlıklı olacağını da kaydetti.

Yücel Çelikbilek: Kaldırımlar, insanların yürüyebileceği hâle gelecek

Kaymakam Süleyman Erdoğan’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise konuşmasına, “ suçu bizler işliyoruz. Her birimiz suça ortağız” şeklinde başladı.

Uyuşturucu kullanmakta olan, hız yapan çocukların hepsi bizim çocuklarımız” diyen  Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şunları kaydetti: “ Kaldırımları işgal edenler, ( şu anda bu toplantıda) aramızda olan ya da olmayan arkadaşlarımız. Dolayısıyla toplum kendini düzeltmez ise, o toplum hakkındaki genel hüküm kolay kolay düzelmez… Bu konularda topyekûn bir seferberlik yapmamız lâzım.”

İçkili hiçbir yere ruhsat vermeyeceğim

Anadolu Kavağı Mahalle Muhtarı’nın, içki içen gençlerin mahallelerinde rahatsızlık yarattıkları şikâyetine karşılık, söz konusu mahalledeki restoranlarda içki satıldığı hatırlatmasında bulunan Belediye Başkanı, şunları söyledi: “ Yasaklamaz isen, bu belaya da muhatap olacaksın. Bir taraftan Belediye Başkanı bunlarla ilgili işlem yapmaya kalksa, hemen Belediye Başkanı’nın adını yasakçıya çıkartırsınız. Bunu yayarlar. ‘ Belediye Başkanı kendisi içki içmiyor, o yüzden kimsen içki içmesini istemiyor.’ Hiç alâkam yok. Şimdiye kadar hiç içkili yer kapatmadım. Hiçbir ( içkili yerin) ruhsatını iptal etmedim ama hiçbir ( yeni ) yere de ruhsat vermedim, vermemek için de direniyorum, vermeyeceğim. Neye mâl olursa olsun…”

Bu tezatlardan kurtulmak lâzım

“ Bir ideoloji, bir yaşam tarzı anlamında düşünmüyorum ama ( bu tezatlardan ) artık kurtulmamız lazım. Toplum hem bundan (içkiden) şikâyetçi, hem de buna karşı bir tedbir aldırsanız, ondan da şikâyetçi! Burada sağduyulu davranmak lâzım.”

Düşme! Gözün kör mü? Önüne bak!

“ Biz yeni yaptığımız kaldırımlara kesinlikle araç çıkmaması için (siyah baba taşlar) koyuyoruz. Bu konuyla ilgili bize kalkıp da bir tane teşekkür eden bulamazsınız. Bir Allah’ın kulu bizi arayıp da, ‘ Belediye Başkanım, bunu ne iyi yaptın ya! Şu kaldırımları açtın, milletin geçmesini sağladın’ diye bir tane teşekkür telefonu almadık. Ama ne oluyor biliyor musunuz? adam önüne bakmıyor. Bizim oradaki taşların da rengi siyah. Yer ile orayı karıştırdığı için küt diye basıyor taşa, düşüyor. Paşabahçe’de rastladım; bir tane yaşlı ağabeyimiz ‘ sana ben hakkımı helal etmiyorum’ diyor! ‘ Ne oldu?’ ‘ Ben bu taşlardan ikinci kere düştüm’ dedi. Düşme, gözün kör mü af edersin, önüne bak! ‘ Yok, ‘ ben bunu görmüyorum.’ Yani bir tane teşekkür almıyorsunuz ama öbür taraftan adam düştüğü zaman, ‘ hakkımı helal etmem’ diye sizi itham ediyor. Peki, ben kaldırımları nasıl koruyacağım? Onları koymasam önüne, başka şey yapmasam, kaldırımları sizin için insana nasıl açacağım?”

( Kaldırımlar) arabaların değil, insanların

“ Öncelikle, yollar insanlarındır…  Yollar arabaların değil. Bu Belediye’nin bundan sonra verdiği bir karar var: Biz bütün sokaklarımızın tretuvarlarını yapacağız. Bu sene biz 30 kilometre tretuvar ve kaldırım yaptık. Bu Beykoz çapında azımsanmayacak bir şeydir. Şimdi gelecek sene çok daha farklılarını yapacağız. Beykoz’un her tarafının kaldırımlarını insanların yürüyeceği mekânlar hâline getireceğiz.”

Bizim esnafımızın bir hastalığı var

“ Bizim Türk milletinim bir hasleti var. Malını dışarı çıkarmaz ise, satacağına inanmıyor.  Bu, yanlış... Bizim milletin hastalığı bu. Batı’da… insanlar mallarını hep dükkânların içinde satıyorlar… Bizim esnafımızın bir hastalığı var, bizim milletimizin genel bir hastalığı var. İlla sokaklara, kaldırımlara mal koyacaksınız. Koymazsanız, asla satamazsınız! Bu bir hastalık. Bunları biz yavaş yavaş kaldıracağız veya sınırları çekeceğiz.”

Basının önümüzdeki aydaki birinci sayfasını görmek isterim

“ Ama sizlerden bir ricam var. Bugün burada basın var. Basının, gazete basanların önümüzdeki aydaki birinci sayfasını görmek isterim. Bu konuyu (tekzip) etsinler. Bizimle ilgili değil ama! ‘ Beykoz’un genel derdi budur’ diye sayfa yapsınlar bakalım. Yapmayacaklar. Çünkü ertesi gün reklam (alamazlar.)”

Kokteyl

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü 2013 Huzur Toplantısı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Dereboylu’nun konuşmasıyla, son buldu. Ardından ise, katılımcılar kendileri için tertip edilen kokteylde ağırlandılar.

Haber: Arzu Başlantı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum