İBB ORMAN YANGINLARINDA TÜRKİYE'NİN YANINDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Acil Durum ve Afet Müdahale Planı kapsamında, 47 personel ve 18 aracı Ankara Kızılcahamam’da başlayan ve Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan yangına müdahale çalışmalarına destek olmak amacıyla görevlendirdi.

İBB ORMAN YANGINLARINDA TÜRKİYE'NİN YANINDA
22 Ağustos 2024 - 17:24

İBB, 16-17 Ağustos tarihlerinde bir gün arayla Çanakkale ve İzmir’deki yangınlara müdahale için yardıma koşarken şimdi de, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Şahinler köyünde başlayıp Bolu’nun Gerede ilçesi Demirler köyüne sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek oluyor. İBB Acil Durum ve Afet Müdahale Planı kapsamında, Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM koordinasyonu ile İstanbul İtfaiyesi’nden 39 personel ve 10 itfaiye aracı, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’ndan 6 personel ile 6 araç ve iş makinesi, İSKİ Genel Müdürlüğü’nden 2 personel, 2 araç ve iş makinesi olmak üzere toplam 47 personel ve 18 araç ile iş makinesi bölgeye sevk edildi.

İBB ekipleri Valilik ve AFAD kriz merkezi ile görüşerek Demirler köyünün güvenliği için alanda hazır bulunurken, ekipler bölgede su tankerleri ile Orman Bölge Müdürlüğü’nün arazözlerine su takviyesi yapmaya devam ediyor.

İSTANBUL İTFAİYESİ İZMİR’İN YARDIMINA KOŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 17 Ağustos’ta İzmir’deki orman yangınına müdahalede aktif görev alarak 60 itfaiye eri ile 15 itfaiye aracı ile söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi. İstanbul İtfaiyesi’nin deneyimli erleri, alevlerin içinde kalan canlara da yardıma koştu. İBB’nin farklı birimlerinden personeller de destek ekipmanlarıyla bölgede görev yaptı. Yangından etkilenen köyleri ziyaret eden destek ekipleri çocuklara moral verdi, hediyeler dağıttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay İBB ekiplerini ziyaret edip, üstün gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

ÇANAKKALE ECEABAT ORMAN YANGINININA MÜDAHALE

Çanakkale’nin Eceabat İlçesi Büyükanafarta Köyü çevresinde önceki gün meydana gelen orman yangınının söndürülmesine destek sağlayan İstanbul itfaiyesinden bir ekip, yangının kontrol altına alınmasının ardından İzmir’e hareket etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum