İBB MECLİS ÜYESİ MİMAR AMİNE CANSU KABA TEHDİTLERE RAĞMEN CHP DE YERİNİ ALDI

AKP İBB Meclis Üyesi Mimar Amine Cansu Kaba Çelik geçen yıl 'Bu kadarı da olmaz' diyerek istifa etmişti, istifasının ardından tehditlere hedef olmuştu.

İBB MECLİS ÜYESİ MİMAR AMİNE CANSU KABA TEHDİTLERE RAĞMEN CHP DE YERİNİ ALDI
20 Şubat 2024 - 20:25 - Güncelleme: 20 Şubat 2024 - 20:59

Geçen yıl Mart 2022 de İstanbul Büyükşehir ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Mimar Amine Cansu Kaba, dün yaptığı açıklama ile AKP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Kaba, büyük yankı uyandıran istifasının gerekçelerini ise şöyle açıklamıştı

"19 yaşında, vatanım ve milletim için büyük ideallerle adım attığım partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve ‘bu kadarı da olmaz’ dediğimiz yanlışlardır."

Amine Cansu Kaba’nın istifa kararı üzerine AKP’li sosyal medya kullanıcıları Kaba’nın paylaşımını alıntılayıp tepki mesajları gönderdi. Ancak bazı AKP’liler ise paylaşımlarında çirkin imalarda bulundu. Bunlardan biri de AKP Adapazarı Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Sadık Yılmaz oldu.

AHLAKSIZ SÖZLER

Yılmaz, Amine Cansu Kaba’nın paylaşımını alıntıladığı mesajında, ‘+18’ ibaresi koyduğu CHP logosu görseliyle birlikte Kaba’ya “CHP’ye geçersen dikkat et kendine orada. Duymuşsundur orada ki teşkilatlar, özellikle de bir bayan için çok sıkıntılı Amine Cansu Kaba…” diye seslendi.

Tüm tehditlere rağmen Mimar  Amine Cansu Kaba CHP den Üsküdar Melediye Meclis Üyesi aday listesisnde 1. sırada yer aldı.

Kendisine ve arkadaşlarına başarılar dileriz.

Yaşar Kaba 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum