HÜSEYİN ALİ KÖKLÜ ÜSKÜDAR'A BAŞKAN ADAYI MI?

HÜSEYİN ALİ KÖKLÜ ÜSKÜDAR'A BAŞKAN ADAYI MI?
19 Kasım 2023 - 21:48 - Güncelleme: 19 Kasım 2023 - 23:16
Tüm partilerde 31 Mart 2023 Yerel Seçim hazırlıkları devam ediyor. Belediye meclis üyeliklerineve beldiye başkanlığına aday adaylığı başvuru hazırlıklarıda devame ediyor. Kulislerde  Harita Yüksek Mühendisi Hüseyin Ali Köklü'nün CHP den Belediye Başkan aday adaylığı için hazırlık yaptığı duyumları geliyor.

Hüseyin Ali Köklü
Özgeçmiş 1967 yılında Burdur Bucak ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Karapınar köyünde tamamladıktan sonra, 1981 yılında 3 adet parasız yatılı okul sınavına girip tamamını kazandı.

Aynı yıl Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine parasız yatılı olarak başladım ve 1984 yılında bitirdi. 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri ( Harita ve Kadastro ) mühendisliği bölümüne başlayıp, 1988 yılında derece ile mezun oldu.

Aynı yıl Boğaziçi Üniversitesinde Yüksek lisansa başladı. 1989-1990 İzmir ve Burdur’da Kısa dönem askerlik görevimi yaptı. Mecburi hizmetimi yerine getirmek için 1991 Yılında Ankara Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü APK (Araştırma ve planlama) dairesinde Mühendis olarak göreve başladı ve o günkü şartlarda Türkiye genelinde kullanılan mesleki yazılımları yaptı.

1993 yılında TC Cumhurbaşkanlığında uzman ve teknik danışman olarak, Cumhurbaşkanlığı bilgi sistemi kurulumu işlemlerini tamamladı.

1995 yılında mecburi hizmetimi tamamlayarak, devletten ayrılıp özel sektörde kendi firmasını (KÖKLÜ Müh İnş Taah Ltd Şti şimdiki adı BOĞAZİÇİ Müh İnş Taah Ltd Şti) 1996 temmuz ayında kurdu.

Yurtiçi ve Yurtdışı yüzlerce projeyi ekibimle tamamladı.

Zaman zaman proje durumuna göre ekibi 140 lara ulaştığı zamanlar olmuştu. Çoğunlukla Devletin yatırımcı genel müdürlüklerine işler yapmayı tercih etti. (DSİ, TCK, TKGM, TEK, TEDAŞ, Belediyeler) Yurtdışı işlerimiz genel olarak taşeronluk olarak hizmet verdik. ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Cezayir, Suudi Arabistan, Kırgızistan vb Türki Cumhuriyetlerde projeler tamamladı.

2010 lu yıllarda Kentsel dönüşümden bahsedilmeye başlayınca, 2011 yılında OKAN Üniversitesinde “Kentsel dönüşüm” konusunda Yüksek lisansı tamamladı.

Konu ile alakalı değişik firma, site ve apartmanlara danışmanlıklar yaptı. 2023 yılında Anadolu Üniversitesi “Yerel Yönetimler” Bölümünü Onur öğrencisi olarak tamamladı. Eğitim, çalışma veya iş hayatında; ister mesleki ister halka dokunan değişik makale, söyleşi, bilgilendirme ve sunumları olmuştur.

Özellikle de Kentsel dönüşüm ve çözümleri…
2009-2013 yıllarında Üsküdar da tek yetkili LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Bürosu) Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisi görevini yaptı ve mesleki olarak Üsküdar da gayrimenkul sorunlarını çözdü. Bu süre zarfında yaklaşık 10 000 başvurunun işlemlerini yaptı.

İstanbul da halka ucuz meyve sebze tedarik edebilmek için yola çıktığı “Üsküdar Üreticiden Halka üretim ve pazarlama kooperatifi” kurucusu ve yöneticisi, aynı zamanda “Üreticiden Halka üretim ve pazarlama kooperatifler birliğinde” de etkin görevler yürütmekte. 

Bununla birlikte MONDİAL yapı kooperatifi de üyesi. 2016 yılında İstanbul Umut Hareketi Derneğini kurup 2022 yılına kadar başkanlık yaptı.

Öğrencilik yıllarından itibaren fırsat buldukça siyasi oluşumların içerisinde bulundu. 2009 yılında CHP Üsküdar ailesine katıldı. Parti içi organizasyonlar ve görevlerde bulundu, özellikle 2 defa parti okuluna devam edip projelerini fiili olarak gerçekleştirdi. 2014 Yerel seçimlerinden 1 yıl öncesi aday adaylık çalışmasını etkin yürütebilmek için Bulgurlu ve Cumhuriyet mahallesi arasına seçim ofisi kurup parti bayrağını sallandırdı. Bu halka dokunuş 2014 yerel seçimlerinde partiye artı %5-10 arası oy olarak yansıdı. Evli ve Kontrol ve otomasyon Müh. Ata KÖKLÜ, İtalya da Tıp 2. Sınıf öğrencisi Asude KÖKLÜ çocukları vardır. Mesleki olarak HKMO (Harita ve Kadastro Müh Odası) Hemşehri olarak Burdurlular Derneği yönetici ve üyesi Dernek olarak Umut hareketi, TükoDer, Atatürkçü Düşünce Derneği, AKUT üyesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum