Hocaların Hocası Prof. Dr. Suat Gezgin'e Meslekte 50 Yıl Plaketi

İLEV (İletişimliler Vakfından Prof. Dr. Suat Gezgin'e meslekte 50 yıl plaketi verildi.

Hocaların Hocası Prof. Dr. Suat Gezgin'e Meslekte 50 Yıl Plaketi
05 Haziran 2024 - 11:57 - Güncelleme: 05 Haziran 2024 - 12:15
Prof. Dr. Suat Gezgin, 1952 yılında Erzurum’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Muğla Turgut Reis Lisesi’nde, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Aix-Marseille Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji-Etnoloji ve Pierre et Marie Curie Paris VI Üniversitesi Antropoloji Anabilim Dalı ve Prehistorya Anabilim Dalı’nda tamamladı.

1983-1993 yıllarında Aix-Marseille Üniversitesi Antropoloji Laboratuvarı’nda sırasıyla; asistan, baş asistan ve doçentlik kadrolarında görev aldı.

Paris Müzeler Genel Müdürlüğü’nde Antropoloji Anabilim Dalı Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Fransa’da bulunduğu yıllarda, Hürriyet Gazetesi Dış Haberler Temsilciliği görevini yürüttü; Türkiye’deyken, aynı gazetenin Haber Merkezi’nde çalıştı.

Yaklaşık 20 yıllık Fransa deneyiminden sonra, 1993 yılında Türkiye’ye dönen Gezgin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Radyo TV ve Sinema, Gazetecilik, Halkla İlişkiler bölümlerinde bölüm başkanlığı yaptı.

1993-2000 yıllarında aynı fakültede dekan yardımcılığı ve 2000-2010 yılları arasında da dekanlık görevinde bulundu. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Basın İlan Kurumu ve Basın Konseyi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Akademik anlamda, başta Türkiye Sözlü Basın Tarihi isimli eser olmak üzere, gazetecilik, kültürel iletişim ve antropoloji konulu çok sayıda yayın hazırladı.  İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan 50 yılı aşkın süredir ürettiği eserler ve yetiştirdiği akademisyenlerle bilim dünyasına sayısız katkı sağlamış “Hocaların hocası”, İÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, akademideki 40. yılında yaş haddinden emekliye ayrıldı. 

Prof.
 Dr. Suat Gezgin  Yeditepe Üniversitesinde öğretim üyesi olarak eğitim vermeye devam etmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum