GÜVENİLİR ADIMLAR PROJESİNİN 3. DÖNEMİ EVERHUB İLE TAMAMLANDI

Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen "Güvenli Adımlar" projesinin üçüncü eğitim dönemi Everhub iş birliğinde 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşen iki günlük eğitimle tamamlandı.

GÜVENİLİR ADIMLAR PROJESİNİN 3. DÖNEMİ EVERHUB İLE TAMAMLANDI
18 Ekim 2024 - 16:15

Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından 2023 yılından bu yana Derince Zehra Emine Öçgüder Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte düzenlenen “Güvenli Adımlar” projesinin3. eğitim dönemi, 16-17 Ekim tarihlerinde Kocaeli Derince’de gerçekleşti.

Everhub ve Kadın Dostu Markalar Platformu’nun iş birliğiyle hayata geçirilen eğitim projesinin ilk gününe yaklaşık 90, ikinci eğitim gününe ise 130 kız öğrenci katılım sağladı. Genç kızların ilgisinin büyük olduğu "Güvenli Adımlar" projesi, kız öğrencilere sadece teknoloji eğitimi vermekle kalmıyor, aynı zamanda onların teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve teknoloji sektöründe kadınların daha fazla görünür olmasını amaçlıyor.

Derince Zehra Emine Öçgüder Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için özel yetkinlikler kazandırmak veteknoloji alanına odaklanmalarına katkı sağlamak amacıyla Kadın Dostu Markalar Platformu ve Everhub Bilişim Teknolojileri iş birliği ile gerçekleşen eğitimler, gençlere teknoloji dünyasının kapılarını araladı. Verilen iki günlük eğitimlerde, IT departmanına giriş ve temel kavramlar, sistem ve yazılım yönetimi, destek ve yardım masası operasyonları, sunucu yönetimi ve bulut teknolojileri gibi kapsamlı konu başlıkları yer aldı. Aynı zamanda öğrenciler, canlı sunucu çalışmalarına da katılma fırsatı buldular.

"Güvenli Adımlar" projesi eğitim programı, IT sektörüne ara eleman ihtiyacını karşılamanın yanı sıra genç kızların teknolojiye olan ilgilerini artırmaya ve onların bu alanda donanımlı bireyler haline gelmelerine olanak sağlıyor. Bu kapsamda genç kızların, sadece teknoloji kullanıcıları olması değil, aynı zamanda teknoloji üretiminde de yer alması hedefleniyor. Kadınların bilişim sektöründe daha fazla temsil edilmesi hedefiyle Everhub ve Kadın Dostu Markalar Platformu’nun iş birliğiyle yürütülen bu proje, genç kızlara yeni fırsatlar sunarken, toplumsal cinsiyet eşitliğine de önemli bir katkı koyuyor.

“Aydınlık yarınlar inşa etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Everhub Bilişim Teknolojileri Kurucusu Engin Özşahin, Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliğinde gerçekleşen "Güvenli Adımlar" projesinin 3. eğitim dönemine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Bu özel programın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Nazlı Demirel ve Kadın Dostu Markalar ekibine, bize her daim ilham veren değerli öğretmenlerimize ve eğitime yoğun ilgi gösteren Derince Zehra Emine Öçgüder Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Geleceğin liderlerini yetiştirmek üzere birlikte attığımız bu adımlar, yarının daha güvenli ve güçlü bir toplumunun temellerini atmamıza vesile oluyor. Hep birlikte daha aydınlık yarınlar inşa etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel de projenin, kadınların teknoloji alanındaki varlığını artırmaya yönelik kritik bir adım olduğuna dikkat çekerek, "Kadınların teknoloji sektörüne kazandırılması, sadece bireysel değil, toplumsal bir dönüşüm yaratıyor. Bu proje ile genç kızlarımızın teknolojide güçlü bir yer edinmelerine katkı sağlamak, bizim için büyük bir onur” şeklinde konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum