Girişimsel Radyolojiyi Dünyaya Öğretiyoruz!

Girişimsel Radyoloji alanında her geçen gün yeni teknikler ile tedavi yöntemleri geliştiren Prof. Dr. Burçak Gümüş, eğitimlerine uluslararası çapta devam ediyor.

Girişimsel Radyolojiyi Dünyaya Öğretiyoruz!
13 Şubat 2019 - 11:05

Son olarak İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Pakistan’dan gelen doktorları ağırlayarak, onlara vakaları üzerinden yaptığı işlemleri gösteren ve eğitim veren Gümüş, “Orta Doğu ülkelerinde diyabet sıklığına bağlı Periferik Arter Hastalığı, yaygın olarak görülmektedir. Orada bu tür hastalar genellikle, ampütasyon dediğimiz uzuv kesilmesine gidiyorlar. Bu nedenle; bu tür teknikler, onlar için çok yeni ve önemli” dedi.

Girişimsel Radyoloji alanında her geçen gün yeni teknikler ile tedavi yöntemleri geliştiren Prof. Dr. Burçak Gümüş, eğitimlerine uluslararası çapta devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde Ukrayna, Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen doktorlara girişimsel radyoloji alanında yaptığı ayrıcalıklı işlemleri anlatan Gümüş, bu sefer Pakistanlı doktorları ağırladı.

Diyabete Bağlı Uzuv Kesilmelerinin Önüne Geçilmesi Hedefleniyor!

Aralarında bir profesör ve 2 uzman doktorun bulunduğu Pakistanlı ekip, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Burçak Gümüş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 3 ameliyatı canlı olarak izledi. Yapılan işlemleri detaylı olarak inceleme fırsatı bulan doktorlar, kendi ülkelerindeki çözemedikleri vakaları da Gümüş ile paylaştı. Pakistanlı ekibin kendilerini uluslararası bir kongreye davet ettiğini belirten Prof. Dr. Burçak Gümüş, “Orta Doğu ülkelerinde diyabet sıklığına bağlı Periferik Arter Hastalığı, yaygın olarak görülmektedir. Orada bu hastalar genellikle, ampütasyon dediğimiz uzuv kesilmesine gidiyorlar. Bu tür teknikler orada çok yapılmadığından, onlar için çok yeni ve önemli. Biz burada sadece atardamar, toplardamar girişimleri yapmakla kalmıyor; onkoloji ve hemodiyaliz hastalarının da girişimsel anlamındaki tedavileriyle ilgilenip çok üst düzey işlemler yapıyoruz. Bu kadar geniş çeşitte vaka yapan yer, çok nadirdir. Onlar da buna çok şaşırdı” dedi.

Eğitimler Devam Edecek!

Eğitime katılan hekimlerden Prof. Dr. Kamal Yousef ise, “Hastaneden ve eğitimden çok memnun kaldık. Burada bu kadar çok işlemin yapıldığını bilmiyorduk. Tekrar gelmeyi çok isteriz” şeklinde konuştu. İran, Ukrayna, Özbekistan, Tacikistan, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden de doktorların eğitim için geleceğini belirten Gümüş, gün sonunda Pakistanlı hekimlere sertifika verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum