GAZETECİ YAZAR AYGÜNDÜZ, KADIN YAZARLARIN HAYAT HİKÂYELERİNİ ANLATIYOR…
Usta gazeteci ve yazar Filiz Aygündüz’ün, sosyal video platformu gather-in’de ev sahipliği yaptığı yeni çevrimiçi mekânı “Kadının Adı Var”da ilk buluşma, 27 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek!
Türk ve dünya edebiyatından kadınlara ilham veren, yollarına ışık tutan kadın yazarların hayat hikâyelerini anlatacağı buluşmalar, Duygu Asena ile başlayacak.
Unutulmaz yazar Duygu Asena’nın, Türkiye’de kadın hareketinin öncüsü olmaya uzanan serüveninin konuşulacağı buluşmada, Asena’nın yaşamı ve deneyimleri yalnızca yaşanmışlıklar üzerinden değil, psikolojik açıdan da ele alınacak. 50kişilik kontenjanla sınırlı olan buluşmaya katılmak için gatherin.life adresi üzerinden platforma kolayca üye olunabilir, biletler ise gatherin.life/place/kadinin-
Çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in, dünyanın dört bir yanından aynı ilgi alanına sahip kişileri dijital ortamda bir araya getiriyor. Her geçen gün açılan farklı mekânlar ve her zevke hitap eden buluşmalarla hızla büyüyen gather-in, insanlara ilgi alanlarına göre hem dijital ortamda farklı mekânlarda bir araya gelip sosyalleşme hem de kendi̇ çevrimiçi mekânını açma ve dünyanın her tarafından konuklarını çevrimiçi ağırlama imkânı sunuyor.
Kültür sanat gazeteciliğinin en deneyimli isimlerinden, yazar Filiz Aygündüz gather-in’in giderek büyüyen global mahallesinde açtığı yeni mekânı “Kadının Adı Var”ın ilk buluşmasını 27 Mayıs 2024 Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleştirecek. Aygündüz, kendi adını koymak, kendini geliştirmek isteyen kadınlar için açtığı mekânda kadınlara bu yolda rehberlik edecek Türk ve dünya edebiyatından kadın yazarların cesaret ve ilham veren hayat hikâyelerini ele alacak. “Onlar kendi adlarını nasıl koydular? Yola nasıl çıktılar? Hangi psikolojik süreçlerden geçtiler? Kadın olma bilincini, kadın olarak varoluşlarını nasıl kurguladılar? Toplumun ‘yok saydığı’ adlarına ne gibi mücadelelerin sonunda kavuştular?” gibi soruların peşinden giden buluşmaların ilk konusu, ülkemizdeki kadın hareketinin öncülerinden Duygu Asena olacak. Asena’nın doğumundan anne ve babasının onun hikâyesini nasıl şekillendirdiğine, bir gazete köşesinde konu mankenliği yapmaktan Türkiye’de kadın hareketinin öncüsü olmaya uzanan serüveninde neler yaşadığına yaşam öyküsünün anekdotlar ve anılarla anlatılacağı buluşma, unutulmaz yazarın güçlü kadın kimliğini “erkekleşmeden” nasıl inşa ettiğine odaklanacak. Psikoloji alanında yüksek lisansı da bulunan Aygündüz, Asena’nın mücadele ettiği zorlukları, “erkek” bir dünyada “kadın” olarak varoluşunu, kendi adını nasıl koyduğunu anlatırken katılımcılara aynı zamanda psikolojik bir yaklaşım da sunacak.
FİLİZ AYGÜNDÜZ HAKKINDA
Filiz Aygündüz, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Matematik Bölümü’nü bitirdi. Gazeteciliğe 1992 yılında Topaz isimli kültür sanat dergisinde başladı. 1995 yılında Duygu Asena’nın çıkardığı kadın dergisi Kim ve kültür sanat dergisi Negatif’e yazmaya başladı. Onu 1999 yılında Milliyet gazetesi kültür sanat servisi ve Milliyet Sanat dergisi muhabirlikleri izledi. 2007yılında Milliyet gazetesi kültür sanat servisi müdürü oldu. Milliyet Sanat dergisinde muhabirlik, editörlük, yayın koordinatörlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 2008’de derginin genel yayın yönetmenliğine getirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Psikoloji yüksek lisansını tamamlayan Aygündüz’ün Doğan Kitap’tan çıkan Annem Beni Görsün, Prens Prensesi Sevmedi, Kaç Zil Kaldı Örtmenim? adlı psikolojik romanları ve Psikiyatr Alper Hasanoğlu ile birlikte hazırladıkları Gel Hayattan Konuşalım isimli bir nehir söyleşi kitabı bulunmaktadır. imar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde iki dönem Sanat Gazeteciliği dersi veren Aygündüz, halen Milliyet Sanat dergisinde ve Milliyet Kitap ekinde genel yayın yönetmeni olarak görev yapıyor. Milliyet gazetesindeki “Bir Kahve İçimi” adlı köşesinde Pazar günleri kültür sanat yazıları yazıyor.
gather-in HAKKINDA
gather-in arkadaşlarınızla birlikte online olarak sosyalleşebileceğiniz, kendi buluşmalarınızı yaratabileceğiniz, yeni arkadaşlıklar ve güzel tesadüflerle temas edebileceğiniz, diğer video konferans ortamlarına benzemeyen bir deneyim. Özü; insanları bir araya getirmeyi seven, sırf bunun için yazılım yaratan ve yetinmeyip bir de bu yazılım içine kendine has bir konsept yerleştiren bir ortam.
FACEBOOK YORUMLAR