GAZETECİ ULUĞTÜRKAN "RÜSÜMAT GEMİSİ"NİN ROMANINI YAZDI

Kurtuluş Savaşı günlerinde Sovyet yardımını Karadeniz üzerinden Anadolu’ya taşıyan Rüsumat gemisi Mehmet Uluğtürkan’ın kaleminden roman oldu. İnkılap Kitabevi’nden çıkan ‘Rüsumat – Kurtuluşun Hayalet Gemisi’ romanı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına 29 Ekim’de okurla buluşacak.

GAZETECİ ULUĞTÜRKAN "RÜSÜMAT GEMİSİ"NİN ROMANINI YAZDI
24 Eylül 2023 - 14:30 - Güncelleme: 24 Eylül 2023 - 14:33
Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Uluğtürkan'ın daha önce yayımlanmış ‘Madalyasız’ ve ‘Kayıp Sancak’ olmak üzere iki romanı daha bulunuyor.

Roman yazım hazırlıklarına iki yıl önce başladığını anlatan Mehmet Uluğtürkan, “Bize Cumhuriyet’i getiren bağımsızlık savaşımızı çok zor şartlarda kazandık. Dünyanın en büyük devletlerinin işbirliği yaptığı bir emperyalizmin vatanımızı işgal etmesine karşı çıktık. Üç tarafı denizlerle çevrili Misak-ı Milli sınırlarını neredeyse hiç yok denebilecek deniz gücüyle korumayı başardık. Hiç savaş gemisi olmayan, küçük gemi ve teknelerden oluşan ‘Milli Kuvvetler Donanması’ ile deniz cephesinde bile destanlar yazdık. Rüsumat, deniz cephemizde imkansızlıklara rağmen elde ettiğimiz başarının önemli bir kesitidir. Bu romanı okurken az sayıda bahriyelimizin ve bu kuvvetlere destek veren Karadeniz uşaklarının vatan sevgisini, vefasını, azmini hissedeceksiniz.” bilgilerini paylaştı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum