GAYE SU AKYOL, 11 EKİM'DE KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE SAHNESİNDE

KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de konserler, müzikal ve sanatsal sınırları zorlayan, alternatif müziğin yıldız isimlerinden Gaye Su Akyol ile devam ediyor

GAYE SU AKYOL, 11 EKİM'DE KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE SAHNESİNDE
16 Eylül 2024 - 15:11

Kendi tarzını inşa ederek klişelere meydan okuyan, sahnelerin en renkli, sıradışı ve isyankâr isimlerinden Gaye Su Akyol, modern tınılarla geleneksel Türk müziği öğelerini buluşturduğu şarkılarını 11 Ekim’de KüçükÇiftlik Bahçe sahnesinde seslendirecek. 

İstanbullulara şehrin merkezinde ancak gürültüsünden uzakta, çimenlerin üstünde sevdikleriyle birlikte iyi müziğin tadını çıkarma imkânı sunan Bahçe Konserleri, 11 Ekim Cuma akşamı KüçükÇiftlik Bahçe’de bu defa saykodelik rock’ın yıldızı u ağırlayacak.

Geleneksel Anadolu müziğiyle, psikedelia, surf rock ve post-punk’ın zıtlıklarını bir araya getiren Gaye Su Akyol, ilk albümü Develerle Yaşıyorum’u 2014’te, Hologram İmparatorluğu’nu 2016’da, İstikrarlı Hayal Hakikattir adlı üçüncü albümünü ise 2018’de çıkardı. 2022’nin son günlerinde çıkardığı ve çok ses getiren dördüncü albümü Anadolu Ejderi’nde etkilendiği türlerin sınırlarını genişleterek adeta yepyeni bir müzikal maceraya çıkan sıradışı sanatçı, 2023’te ise dört şarkının yer aldığı EP’si Feza Musiki Cemiyeti’ni dinleyicilerle buluşturdu. Hem güçlü sesi ve romantik, derinlikli şarkı sözleriyle hem de sanatsal bir boyut kattığı sahne performanslarıyla müzik dünyasında kendine özel bir yer edinen Gaye Su Akyol’un müziği, gücünü özgürlüğünden ve kimseye hesap vermeyişinden alan bir “kendi başına yap” manifestosu niteliği taşıyor. Sözü ve müziği kendine ait şarkılarıyla Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da büyük ilgi gören Gaye Su Akyol, birçok farklı ülkede konser vermeye devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum