gather-in'İN ÇEVRİMÇİ BULUŞMALARI HAZİRANDA DA DEVAM EDİYOR

Çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in‘de dünyanın dört bir yanından aynı ilgi alanına sahip kişiler dijital ortamda bir araya gelip sosyalleşmeye devam ediyor

gather-in'İN ÇEVRİMÇİ BULUŞMALARI HAZİRANDA DA DEVAM EDİYOR
28 Mayıs 2024 - 19:04

Herkesin ilgi alanı doğrultusunda kendi çevrimiçi mekânını açarak aynı ilgi alanına sahip müdavimlerini̇ ağırlayabildiği, her geçen gün açılan farklı mekânlarla hızla büyüyen platformda, haziran ayında da her zevke hitap eden buluşmalar katılımcılarını bekliyor. Hem biletli hem de ücretsiz buluşmaların yer aldığı platforma gatherin.life adresi üzerinden kolayca üye olunabilir.

Edebiyattan sinemaya, meditasyondan yeme içmeye, psikolojiden iş hayatına, tiyatrodan meyhane kültürüne birçok farklı konuyu ele alan çevrimiçi mekânlarıyla gather-in’de herkes kendi ilgi alanlarına göre hem buluşmalara katılma hem de kendi̇ mekânını açarak dünyanın her tarafından konuklarını dijital ortamda ağırlama imkânı buluyor. Memet Ali Alabora’nın da kurucuları arasında yer aldığı, çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in‘in giderek büyüyen global mahallesinde her ay onlarca yeni mekân açılıyor ve birçok kişi yeni insanlarla tanışarak yeni toplulukların bir parçası haline geliyor.

1 HAZİRAN CUMARTESİ

Sekiz Bar (8) – Ayla Çağla Öztaşcı | Saat: 21.00

Cumartesi geceleri, öylesine takılıp sosyalleşebileceğiniz bir mekân.

gatherin.life/place/i-ching-cafe

2 HAZİRAN PAZAR

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 10.30

Anlaşabilir miyiz? Anlaşmazlık deyince ne anlıyoruz? Şiddetsiz iletişim temelli arabuluculuk nedir? Süreç nasıl işler? CNVC sertifikalı şiddetsiz iletişim eğitmeni Gonca Fide rehberliğinde anlaşmazlık ve şiddetsiz iletişim temelli arabuluculukla ilgili bir keşfe çıkıyoruz. Merakınızı alıp gelin, sorularınızı cevaplayalım.

gatherin.life/place/oyun-alani

Pop-up Kitchen – Merve G. Şenol Özen | Saat: 13.00

Heyecan dorukta! Sanki Atölye kurucusu şef Ceyda Artun’un en sevilen atölyesi “bitki temelli peynirler” için buluşuyoruz!• Süt ürünsüz peynir mi olur?, Süt ürünlerini azaltmak hayatlarımızda ne gibi değişimler yaratır? • Fermantasyon nedir? Süt ürünsüz peynir yapımında fermantasyon nasıl ve neden kullanılır? • Hangi yemişlerden, bakliyatlardan peynir yapılır? • Bitki temelli peynirlerde ne gibi katkı maddeleri kullanılır?• Evde bitki temelli peynir nasıl yapılır? Ne gibi ekipmanlar lazım? • Bitki temelli peynirler nasıl servis edilir? Yemeklerde nasıl kullanılır?” Gibi bizim bulduğumuz ve sizlerin aklına takılan sorulara yanıtlar bulmaya çalışacağız. •Atölyede öğretilecek reçeteler; • Kaju krem peyniri • Fermente kaju peyniri •Mozzarella • Badem sütü ve taze badem sütünden ricotta. || Not: Bu atölye başlangıç seviyesindekiler için uygun olup ileriki seviyelerde atölyeler de açılacaktır. Atölyeden 4 gün önce malzeme listesi, atölye sabahı ise tüm detayların anlatıldığı video ve yazılı dokümanlar iletilir. Atölye sırasında konuşulan ancak dokümanlarda olmayan tüm bilgiler ertesi gün mail yoluyla tekrar iletilir. Atölye sırasında ayrıca kayıt alınmaz. Atölye süresi ortalama2 saattir.

gatherin.life/place/pop-up-kitchen

Kitap Kulübü– Eylül Görmüş | Saat: 20.00

Yaz arası öncesi son kulübümüz. Okuduğumdan beri etkisinden kurtulamadığım o kitabı, Andres Barba’nın Işıklar Ülkesi’ni konuşuyoruz. Ve tabii kötülüğün doğasını, çocukluğa içkin şiddeti didikliyor, yetişkinlerin ve toplumun bunun karşısındaki pozisyonunu anlamaya çalışıyoruz. Tekniğindeki dozunda modernistlik, dilindeki ustalıklı yalınlık, kurgusundaki nefes kesicilik ve hikâyesindeki dertle pek çok açıdan kusursuz bulduğum bu kitabı sizinle konuşmak için çok heyecanlıyım.

gatherin.life/place/kitap-kulubu

 HAZİRAN PAZARTESİ

Beni De İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00

CV Atölyesi: On binlerce CV incelemiş bir gözden doğru CV hazırlama teknikleri atölyesi. Görselden içeriğe, sistem uyumluluğundan tecrübeye bağlı eklenmesi gereken bölümlere kadar iyi ve fark edilir CV yazmanın püf noktaları, olması / olmaması gerekenler. Buluşma öncesi sizden CV’nizi rica ediyorum ve isteğe bağlı atölye sonunda birebir üzerinden geçiyoruz.

gatherin.life/place/beni-de-ise-alin

Kitap Kulübü– Eylül Görmüş | Saat: 20.00

Yaz arası öncesi son kulübümüz. Okuduğumdan beri etkisinden kurtulamadığım o kitabı, Andres Barba’nın Işıklar Ülkesi’ni konuşuyoruz. Ve tabii kötülüğün doğasını, çocukluğa içkin şiddeti didikliyor, yetişkinlerin ve toplumun bunun karşısındaki pozisyonunu anlamaya çalışıyoruz. Tekniğindeki dozunda modernistlik, dilindeki ustalıklı yalınlık, kurgusundaki nefes kesicilik ve hikâyesindeki dertle pek çok açıdan kusursuz bulduğum bu kitabı sizinle konuşmak için çok heyecanlıyım.

gatherin.life/place/kitap-kulubu

Kedi ArtMovie – Ela Zeynep Çıngı | Saat: 21.00

Bir numaradır üstüne geçen bir animasyon saha olmadı dediğim “Beauty&Beast” ile haziran ayını açıyoruz. Neden “Beauty&Beast”?İlk müzikal animasyondur. Oscar ödüllerine animasyon kategorisini katmıştır. Metaforlar ezberin dışındadır. Antonomazi (konuşan isimler) animasyonda açıkça kullanılmıştır. Ve birçok detay mevcuttur. Bu aydan itibaren minik bir ücret ile mekânı açıyorum. Hepinizi bu keyifli akşama bekliyorum.

gatherin.life/place/kedi-gibi-ol

4 HAZİRAN SALI

Kitap Kulübü– Eylül Görmüş | Saat: 20.00

Yaz arası öncesi son kulübümüz. Okuduğumdan beri etkisinden kurtulamadığım o kitabı, Andres Barba’nın Işıklar Ülkesi’ni konuşuyoruz. Ve tabii kötülüğün doğasını, çocukluğa içkin şiddeti didikliyor, yetişkinlerin ve toplumun bunun karşısındaki pozisyonunu anlamaya çalışıyoruz. Tekniğindekidozunda modernistlik, dilindeki ustalıklı yalınlık, kurgusundaki nefes kesicilik ve hikâyesindeki dertle pek çok açıdan kusursuz bulduğum bu kitabı sizinle konuşmak için çok heyecanlıyım.

gatherin.life/place/kitap-kulubu

Başıbozuklar Kitap Kulübü – Elif Doğan | Saat: 21.30

“Biz kadınların gücümüzü erkeklerin olmadığı, erkeklerle bağımızı inkâr ettiğimiz bir dünyada bulacağımız kurgusu, yanlış bir feminizm kurgusudur. Hayatımızda erkeklere ihtiyaç duyduğumuzu, istesek de istemesek de erkeklerin hayatımızda olduğunu, erkeklerin ataerkiye karşı çıkmasına ihtiyaç duyduğumuzu, erkeklerin değişmesine ihtiyaç duyduğumuzu konuşabildiğimiz zaman gücümüzü tam anlamıyla elde etmiş oluruz.”

Bell Hooks, Değişme İsteği: Erkekler, Erkeklik ve Sevgi

Bell Hooks’un, Feminizm Herkes İçindir’den sonraki bence başyapıtı. Su gibi akan çevirisiyle kolayca okunan ancak zihinlerde daha önce hiç açılmamış pencereleri açan bir kitap...

gatherin.life/place/basibozuklar-kitap-kulubu

5 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Zentangle ile Meditasyon – Zeynep Özortaç | Saat: 20.00

İçkinizi, kahvenizi ya da çayınız alın gelin. Kağıtlar ve kalemler ile eğleneceğiz. Biraz çizgi biraz renk derken anın tadını çıkaracağız :) Zentangle nedir derseniz, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği, sadece beyaz kağıt, siyah skeç kalemi ve biraz hayal gücü gerektiren, meditatif bir yöntem. Gerekli Malzemeler: – A4boyutunda en az 5 çizim kağıdı ( kağıt inceliği, altına taslak koyduğunuzda kopyalamaya müsait olsun) – kurşun kalem – Siyah skeç kalemi 0.2 ve 0.7numaralı – Renk katmak için keçeli kalemler

gatherin.life/place/zentangle-ile-meditasyon

Müzik Kafe –Buket Druart | Saat: 20.00

Yaz geliyor. Güneş hem bedenimizi hem de içimizi ısıtmaya başladı. Bunu hem güzel müziklerle hem de sohbetle kutlayalım.

gatherin.life/place/muzik-kafe

Maksat Muhabbet - Didem Garip | Saat: 20.30

Merhaba herkese! Bu sefer lezzetli dünyaya, yemeklere ve içeceklere dalıyoruz. Tuzlu atıştırmalıklardan ferahlatıcı içeceklere kadar, tatları ile bizi büyüleyen ve kültürleri yemek maceralarımıza ilham veren lezzetleri keşfedeceğiz. Bu yemekli yolculuğu birlikte tadını çıkarmak için yerinizi alın ve paylaşmaya hazır olun!

gatherin.life/place/maksat-muhabbet

6 HAZİRAN PERŞEMBE

Seyrederim Dünyayı – Tuğçe Arslan Üçer | Saat: 20.00 

“Seyrederim Dünyayı”nın ilk buluşmasında Maggie Gyllenhaal’ın Elena Ferrante’nin unutulmaz kitabından uyarladığı “Karanlık Kız” (The Lost Daughter) üstüne konuşacağız. Anneliğin güzel olduğu kadar karanlık taraflarını da sorgulayacağımız bu oturumda edebiyattan sinemaya uzanan bir yolculuğa çıkacağız.

gatherin.life/place/seyrederim-dunyayi

Theatre CLUB – Ayla Çağla Öztaşcı | Saat: 21.00

Metot Oyunculuğu üzerine konuşuyoruz, sürpriz konuğumuz olabilir, bizi takipte kalın.

gatherin.life/place/tiyatro-klubu

Yanlışlar Meyhanesi – Onur Gözüpek | Saat: 21.00

Meyhanede içmenin kuralları vardır. Ama her kural her meyhanede aynı şekilde uygulanmayabilir. Oturduğunuz masadan keyifle kalmak için siz nelere dikkat edersiniz?

gatherin.life/place/yanlislar-meyhanesi

7 HAZİRAN CUMA

Ege Time Dergisi – Taner Günay Günay | Saat: 09.30 

Macera severlere müjde! “Sihirli Ormana Yolculuk” 7 Haziran’da vizyonda! Macera filmi tutkunlarının merakla beklediği “Sihirli Ormana Yolculuk” filminin vizyon tarihi 7 Haziran 2024 olarak duyuruldu. Filmin uygulayıcı yapımcısı Taner Günay film hakkında konuştu. “Sihirli Ormana Yolculuk”, Alex ve Maria üzerinden dostluğun önemini vurgularken, mesaja eşlik eden harika bir eğlence serüveni sunar. Bol tuzaklı, şaşırtmalı ve maceralı yollardan dostluklara, birlikte olmanın gücüne akan bir film olan Sihirli Ormana Yolculuk, çocuklarıyla filme eşlik eden yetişkinlere de keyifli anlar yaşatacak. Yönetmen koltuğunda Şiar Zaim’in oturduğu filmin yapımcısı Asuman Zaim, uygulayıcı yapımcısı Taner Günay, sanat yönetmeni Serap Çetintürk, genel koordinatörü Mesut Yılmaz olarak açıklandı. Filmin içerisinde yer alan dostluk ve birliktelik duygusu film çekimi sürecinde de yaşandı. Filmin uygulayıcı yapımcısı olan Taner Günay’ın film sürecindeki yorumları ise, birliktelik duygusunun ve iş birliği içerisindeki sıcak ortamın film çekimi boyunca aile hissi vererek, rahat bir çekim yarattığı yönünde oldu. Filmin oyuncu kadrosu ise şöyle: Nihat Demirel, Birgül Akyar Demirel, Nisa Yılmaz, Ceyhun Baş, Alper Kemal Alp, Ceylin Söğüt, İpek Çokgüler, Yasin Yusuf Avcı, Murat Aslan, Asiye Erdeger, Hayrettin Özdemir, Özgür Oğuz, Muhammed Ali Hacıömeroğlu, Umut Arif Şahin. 7 Haziran’da planımız belli! Keyifli seyirler…

gatherin.life/place/ege-time-dergisi

Martı Kitap Kulübü – Nurgül Gülmez | Saat: 20.00

Bu buluşmamızda Fransız yazar Edouard Louis’in çarpıcı romanı Eddy’nin Sonu’nu konuşacağız. Yirmiden fazla dile çevrilen, toplumsal eşitsizlik, cinsellik ve şiddet üzerine tartışmalara yol açan Eddy’nin Sonu oldukça genç bir yazardan dokunaklı, evrensel bir çocukluk ve büyüme hikâyesi. Aynı zamanda cinsel uyanışa ve eril zorbalığa dair çarpıcı bir metin. Keyifli okumalar.

gatherin.life/place/atolye-marti

8 HAZİRAN CUMARTESİ

Doğal Boyama ve Shibori – benaturel.co – Simin Günday | Saat: 12.30

Gelin birlikte doğal boyama ile tişört boyayalım... Bitkilerden boya elde etme yollarını, renkler ile oynama metotları, gündelik hayatta kullandığımız kolay bulabileceğimiz boyar bitkileri ve bazı shibori tekniklerini öğreneceğimiz atölyemizde dilerseniz siz de eskiyen veya yenilemek istediğiniz bir tişörtünüzü benimle yenileyebilirsiniz. Bizimle evinde boyama yapacak kişiler için kolay bulabilecekleri boyarlar: Nar kabuğu, kırmızı veya sarı soğan kabuğu, avokado kabuğu ve çekirdeği, biberiye, meşe yaprağı, papatya - min. 2avuç - Shibori uygulaması yapabilmek için malzemeler: Hasır ip, mandal, lastik, düğme ve makas

gatherin.life/place/dogal-boyama-ve-shibori

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Hayır’lara vesile oluyoruz” adlı oyunumuzda, kolaylaştırıcı Marziye Çekinmez eşliğinde, hem başkalarına şefkatle hayır demenin hem de ilişkide kalmanın mümkün olduğu yeri birlikte deneyimliyoruz. Somatik deneyimleme ve bodynamic’den ilhamla bir araya getirdiğimiz beden odaklı pratikler ve James Pennebaker’in dışavurumcu yazı tekniklerinden esinlenerek oluşturduğumuz yazma pratikleri ile Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla, hayır demeye ve hayır’ı duyabilmeye dair bu buluşmaya sizleri de davet ediyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

10 HAZİRAN PAZARTESİ

Beni De İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00

Mülakat Atölyesi: Yetkinlik bazlı mülakat sorularına nasıl cevap verilir? Görüşmelerde kendinizi nasıl tanıtmalısınız? Başvuru sonrası süreç nasıl takip edilmeli? Ücret beklentisi nasıl konuşulur? Teklif süreci nasıl yönetilir ve nasıl arttırılır? Aklınızdaki daha nice soruya cevap veriyorum.

gatherin.life/place/beni-de-ise-alin

Bir Acayip Hane | Saat: 20.30

Senem Râbia ile Yin Yoga

gatherin.life/place/bi-acayip-muhabbet

Kedi Art Movie – Ela Zeynep Çıngı | Saat: 21.00

Kitaplardan Filmlere Serisi: “Otomatik Portakal” adlı eseri hem edebi hem de sinema versiyonunu inceliyoruz. “Otomatik Portakal”, 1962 yılında Anthony Burgess tarafından kitap olarak yayınlanmış ve 1971’de Stanley Kubrick tarafından beyazperdeye aktarılmış olan distopik bir suç filmidir. Kubrick, filminde yönetmenlik dehası ile kitabı okurken zihnimizde kurduğumuz imgeleri beyazperdeye çok başarılı bir şekilde aktarmıştır. Gerçekten nedir bu “Otomatik Portakal”? Okuyucunun/izleyicinin aklını önce bu kurcalıyor. Burgess’in bu konuda bir açıklaması vardır. Cockney aksanında bir deyişi: “Queer as aclockwork orange” Yani, olabilecek en yüksek derecede gariplikleri barındıran kişi anlamına gelmektedir. Bu eser ile ilgili hala cevaplayamadığım bir soru var. “Doktorun yaptığı tedavi mi işkence mi?” Gelin cevabı hep beraber bulalım. Daha ilginç detaylar için rezervasyonunuzu unutmayın!

gatherin.life/place/kedi-gibi-ol

11 HAZİRAN SALI

Deniz’le Film Arası – Deniz K. | Saat: 20.00

Deneme1-2! İzleyip üzerine tekrar tekrar konuşmak istediğimiz “Ripley” dizisi çevresinde bu evreni konuşacağız. Hepinizi bekliyorum.

gatherin.life/place/denizle-film-saati

Dijital Gezegen Terminal – Begüm Joy | Saat: 20.00

XR Teknolojileri ve kullanım alanları

gatherin.life/place/dijital-gezegen

Kız Muhabbeti – Elif Menteş | Saat: 20.30

Kız Muhabbeti: Yılın ortası geldi ve ayrıca benim doğum günü ayım...Dolayısıyla bu sefer, yalnızca bir gün için Kız Muhabbeti’ni karma yapıyoruz. Bu ne demek? Erkekler "kadınlar ne ister"e cevap buluyor, kadınlar da" ne demek istedi acaba"ya cevap arıyor. Kız Muhabbeti bir akşamlığına herkese açık. Buyursunlar efendim!

gatherin.life/place/kiz-muhabbeti

12 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Ben Okurum – Deniz Yüce Başarır | Saat: 20.00

“...çünkü suskunluk sürekli bir acımayı hem dile getiren hem de katlanılır kılan tek tarzdır.” Aşk Aptallığı’nı okuyalı altı yıl oldu sanırım. Ondan sonra Wilhelm Genazino’nun Türkçede yayımlanmış tüm kitaplarını okudum. Yalnız, kararsız, çok düşünen, bunalımlı, hayatı detaylarda yakalayan ya da yitiren erkek kahramanlarıyla sevdiğim yazarlardan biri oldu çıktı. 1943 doğumlu Genazino; savaş sonrası Alman Edebiyatı’na dahil edebiliriz onu. Ama romanlarındaki savaş, toplu tüfekli cephelerde değil gündelik hayatımızı yaşadığımız sokaklarda ve daha çok karakterlerinin melankolik zihinlerinde yaşanıyor. Aşk Aptallığı bir yanıyla kasvetli bir yanıyla da eğlendirici bir roman. Hem kahramanımız Gerhard, kendi deyimiyle ‘aşka rağmen hayatta kalmış’ biri. Ve roman boyunca da iki kadın arasında gidip geliyor. Ben onun çelişkilerine yeniden dalmaya hazırım. Sizi de bekliyorum. Wilhelm Genazino ile henüz tanışmadıysanız, sizi tanıştırmaktan gurur duyarım. Tanışmış olanlar da bizi yine ne kadar zengin bir sohbetin beklediğini bilirler zaten. Fazla söze gerek yok.

gatherin.life/place/ben-okurum

Dost Meclisi| Saat: 21.00

Sevgili Dostlar, Bugün Dost Meclisi’nde sizlerle hayatımızın en önemli seçimlerinden ikisi olan “İş Hayatı ve Partnerin Bıraktığı Etkileri” konuşuyoruz. Eminiz ki sizlerin de bu konularda söyleyeceği iki çift sözü vardır. Dost Meclisi’nde her dost sizi yargılamadan can kulağı ile dinliyor olacak. Dönüşen ve değişen dünya düzeninde, her dost kendini fark etmeden yalnızlaştırıyor. Biz de bu dost meclisinin dostlarından Dido ve Nazo olarak bu yalnızlığımıza son vermek istedik. Dresscode: Gün içinde yüklendiğimiz rollerimizden sıyrılıp, en yalın halimizle geliyoruz. İlk buluşmamızda tüm dostları bekliyoruzzz.

gatherin.life/place/dost-meclisi

13 HAZİRAN PERŞEMBE

Meyhane Elsewhere – Memet Ali Alabora | Saat: 21.00

Dünyanın “en büyük” meyhanesi, Barba ve Zorba eşliğinde online bir meyhane deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla buluşabilir veya yeni kişilerle tanışabilir, hatta sonrasında muhabbeti uzatabilirsiniz de.

gatherin.life/place/meyhane-elsewhere

14 HAZİRAN CUMA

Night Bar –gather-in | Saat: 00.30

Baykuş sosyalleşme mekânı! Yeni insanlarla tanışın ya da arkadaşlarınızla buluşun. Mekân4 saat boyunca burada vakit geçirebilmeniz için açık olacaktır. İçeri yazılıma girdikten sonra “Arkadaşını davet et” butonunu kullanarak arkadaşlarınızı çağırabilirsiniz.

gatherin.life/place/night-bar

Taverna Rebetiko – Arkan Çinetçi | Saat: 20.30

Hikâyeleriyle Ege ve Rebetika şarkıları, bolca müzik dinletisi, anlatı, konuklarla hoş sohbet ve Arkanaki usulü taverna halleri. Yaza merhaba buluşmasında Ege’ye ve deniz kokulu şarkılara birlikte kadeh kaldırıyoruz.

gatherin.life/place/arkanaki-ile-rebetiko

17 HAZİRAN PAZARTESI

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Açalım bayramlık ağzımızı” adlı oyunumuzda, kolaylaştırıcı Şeyda Öztürk eşliğinde, önce, sustuğumuz, içimizden geçeni söylem’ekte çekindiğimiz yerlere birlikte gidiyor, buradaki duygu ve ihtiyaçlarımızla buluşuyoruz. Ardından bir egzersizle çenemizi açıyor, söylemek istediklerimizi sesli ifade ediyoruz. Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla tasarladığımız, sustuklarımıza dair bu buluşmaya sizleri de davet ediyoruz. Hazır bayram gelmişken, içimizde kalmasın dedik. isteyen, ağzını açmışken gözlerini de yumabilir.

gatherin.life/place/oyun-alani

20 HAZİRAN PERŞEMBE

Yanlışlar Meyhanesi – Onur Gözüpek | Saat: 21.00

“Keşke onunla aynı masaya içebilseydim” dediğiniz, birlikte içki içme hayali kurduğunuz birileri vardır mutlaka. Peki, “keşke o masaya oturmasaydım” dediğiniz oldu mu? Bu hafta iyi ve kötü içki masası anılarımızı konuşalım, ne dersiniz?

gatherin.life/place/yanlislar-meyhanesi

23 HAZİRAN PAZAR

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 10.30

“Anlaşabilir miyiz?” adlı oyunumuzda, birlikte seçtiğimiz anlaşmazlık örneği üzerinden, anlaşmazlığın tarafı olan kişileri temsilen role girerek (role playing) şiddetsiz iletişim temelli arabuluculuğu deneyimliyoruz. CNVC sertifikalı şiddetsiz iletişim eğitmeni Gonca Fide rehberliğinde anlaşmazlık ve şiddetsiz iletişim temelli arabuluculuk ile ilgili bir keşfe çıkıyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

24 HAZİRAN PAZARTESİ

Kedi ArtMovie – Ela Zeynep Çıngı | Saat: 21.00

“Departures” (2008,Gidişler), Japon filmi Yönetmen Yojiro Takita | Senarist Kundo Koyama Oyuncular: Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki, Ryoko Hirosue

“Son Veda” adı ile Türkçeye çevrilip, Türkiye’de 2009 yılında vizyona giren film, Uzakdoğu kültürüne has duygusal yoğunlukları en güçlü bir şekilde beyazperdeye yansıtmayı başarabilmiştir. Japon kültüründen öte, bir insanın hayatının değişimi etkileyici bir şekilde ele alınmıştır. Hep sıfırdan yükselen ya da yukarıya doğru giden kurguların tersi olan bir film, bir adamın farkındalığını yansıtıyor. “Departures” filmi her sinemaseverin izlemesi gereken filmlerden biridir. Covid dönemi keşfettiğim ve arşivime tereddüt etmeden eklediğim bir filmdir. Bu sefer katılım için minicik bir ücret alacağım.

gatherin.life/place/kedi-gibi-ol

25 HAZİRAN SALI

studioTARDIS– Derya Karadağ | Saat: 20.00

İçi dışından büyük studioTardis’te her ay belirli bir tema etrafında mimarlık, tasarım ve dijital kültür üzerine konuşmak üzere bazen konuklarımızla buluşuyor, bazen atölyeler düzenliyor ve bazen de oyunlar oynuyoruz.

gatherin.life/place/studiotardis

Bibliopub: Beynelmilel – Aslı Ş. | Saat: 20.00

Konuk: Pınar Yurdadön Okuma Önerileri: Nikolay Vasilievich Gogol, Burun - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski, Timsah

gatherin.life/place/bibliopub

Pop-up Kitchen – Merve G. Şenol Özen | Saat: 19.30

Şef Cansu Şen’den brownie atölyesi! Bu atölyede 3 çeşit brownie reçetesi uygulayacağız. Raw - vegan - şekersiz brownie (pişmeyen) || Glütensiz -şekersiz brownie (pişen) || brownie ball çeşitleri. Not: Atölyeden 4 gün önce malzeme listesi, atölye sabahı ise tüm detayları içeren tarif videosu ve yazılı dokümanlar iletilir. Atölye sırasında konuşulan ancak dokümanlarda olmayan tüm bilgiler ertesi gün mail yoluyla tekrar iletilir. İsteyenlere isme özel katılım sertifikası düzenlenir. Atölye sırasında ayrıca kayıt alınmaz. Atölye süresi ortalama 2 saattir.

gatherin.life/place/pop-up-kitchen

26 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Dost Meclisi| Saat: 21.00

Sevgili Dostlar, Bugün Dost Meclisi’nde sizlerle hepimizin yaşadığı kayıp, ayrılık vb. sonrası yas sürecinde biz dostlara yüklenen “Güçlü insan kimdir, nasıl olunur veya olunmalı mıdır?”ı konuşuyoruz. Eminiz ki; sizlerin de bu konularda söyleyeceği iki çift sözü vardır. Dost Meclisi’nde her dost sizi can kulağı ile dinliyor olacak. Dresscode: Gün içinde yüklendiğimiz rollerimizden sıyrılıp, en yalın halimizle geliyoruz. :) İkinci buluşmamızda tüm dostları bekliyoruzzz.

gatherin.life/place/dost-meclisi

27 HAZİRAN PERŞEMBE

Martı Kitap Kulübü – Nurgül Gülmez | Saat: 20.00

Haziran ayında Maggie O’Farrell’in ses getiren romanı Hamnet’i konuşacağız. Maggie O’Farrell, tarihsel gerçeklerden beslenerek yazdığı bu olağanüstü romanda bir anne babanın en büyük korkusunu odağına alıyor. Yıllardır nasıl biri olduğunu anlamak için kelimeleri tek tek incelenen Shakespeare’in en büyük acısına bambaşka bir gözle, biyografilerde sadece birisimden ibaret olan annenin pişmanlıklarıyla, acılarıyla, korkularıyla yaklaşıyor ve dört yüz yıldan eski bir hikâyeyi okurun yüreğine modern bir klasik olarak hediye ediyor. Keyifli okumalar

gatherin.life/place/atolye-marti

Kultura Litera Kitap Kulübü | Saat: 19.30

Kultura Litera Kitap Kulübümüzün haziran kitabı, çağdaş Amerikan edebiyatının önemli isimlerinden Paul Auster’ın New York Üçlemesi. Bu buluşmamızda, mayıs ayında kaybettiğimiz yazarı anmak istedik. Can Yayınları kült olan üçlemenin Cam Kent, Hayaletler ve Kilitli Oda isimli romanlarını İlknur Özdemir’in çevirisiyle yayınlıyor. Paul Auster hayranlarını, postmodern ve polisiye roman severleri buluşmamıza bekliyoruz.

gatherin.life/place/oylumsule-ile

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum