gather-in'DE ÇEVRİMİÇİ BULUŞMALAR MAYIS AYINDA DA DEVAM EDİYOR!

Dünyanın dört bir yanından aynı ilgi alanına sahip kişiler, çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in sayesinde dijital ortamda bir araya gelip sosyalleşmeye devam ediyor! Herkesin ilgi alanı doğrultusunda kendi çevrimiçi mekânını açarak aynı ilgi alanına sahip müdavimlerini̇ ağırlayabildiği, her geçen gün açılan farklı mekânlarla hızla büyüyen gather-in‘de mayıs ayında da her zevke hitap eden buluşmalar katılımcılarını bekliyor. Hem biletli hem de ücretsiz buluşmaların yer aldığı platforma gatherin.life adresi üzerinden kolayca üye olunabilir.

gather-in'DE ÇEVRİMİÇİ BULUŞMALAR MAYIS AYINDA DA DEVAM EDİYOR!
01 Mayıs 2024 - 17:12

Mimariden kitaplara, psikolojiden yogaya, yazılımdan seyahate birçok farklı ilgi alanına hitap eden çevrimiçi mekânlarıyla gather-in’de herkes kendi ilgi alanlarına göre hem buluşmalara katılma hem de kendi̇ mekânını açarak dünyanın her tarafından konuklarını dijital ortamda ağırlama imkânı buluyor.

Memet Ali Alabora’nın da kurucuları arasında yer aldığı, çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in‘in giderek büyüyen global mahallesinde her ay onlarca yeni mekân açılıyor ve birçok kişi yeni insanlarla tanışarak yeni toplulukların bir parçası haline geliyor.

1 MAYIS ÇARŞAMBA

Mimar– Meltem Çavdar | Saat: 21.00 (İngilizce gerçekleşecektir.)

Antik yerleşimlerden Bauhaus’un avangart çizgilerine, Münih Olimpiyat Köyü’nün ikonik siluetinden Ayasofya’nın görkemli kubbesine, Dr. Ayça Beygo ve Meltem Çavdar herkesi zaman ve mekanlar arasında gezinmeye davet ediyor.

Exploring Art Nouveau - This session will be guided by Jethro @heritagebrowser, a Belgian Art Nouveau enthusiast. He will take us through the origins of the movement and showcase examples from both the working class and the bourgeoisie while also highlighting its connections to colonialism. We’ll also explore Art Nouveau’s influence on Turkish architecture. This online meeting is open to Art Nouveau enthusiasts and beginners interested in architecture. Even modernists are welcome, but leave your straight lines at the door! Please note that the meeting will be conducted in English.

gatherin.life/place/mimar

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Kulağım Sende” adlı buluşmamızda, kolaylaştırıcı Şeyda Öztürk ile birlikte, karşımızdakine sessizce mevcudiyet sunabilmeyi, bir kulak olup dinlemeyi birlikte keşfediyoruz. CNVC sertifikalı şiddetsiz iletişim eğitmeni Yoram Mosenson’un empatinin ilk katmanı olarak tanımladığı, “sessiz dinleme” deneyimini birlikte yaşamak üzere, Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla, önce kendimizden başlayarak, ‘dinlemek’ eylemini keşfe çıkıyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

2 MAYIS PERŞEMBE

Chit Chat Speaking Club – Nurgül Gülmez | Saat: 19.30

Burada edebiyattan, spora, politikadan teknolojiye, müzikten modaya birçok alanda güncel konuları seviyemize uygun bir şekilde konuşacak ve bol bol pratik yapma imkanı bulacağız. Seviye: Pre-intermediate.

gatherin.life/place/chit-chat-speaking-club

After Work Pub – Duygu K. | Saat: 19.45

Arkadaşlar burada sohbet ederken ne kadar eğlendiğimizi biliyor musunuz? Bu bir pazarlama cümlesi değil :) Biz iş çıkışları burada buluşup sohbet ediyor, dedikodu yapıyor bazen de ortaklıklar kuruyoruz. Yakın zamanda yüz yüze de buluşacağız :) Planlara dahil olmak için takipte kalınız!

https://gatherin.life/place/beyaz-yaka-club

Meyhane Elsewhere – Memet Ali Alabora | Saat: 21.00

Dünyanın “en büyük” meyhanesi, Barba ve Zorba eşliğinde online bir meyhane deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla buluşabilir veya yeni kişilerle tanışabilir, hatta sonrasında muhabbeti uzatabilirsiniz de.

gatherin.life/place/meyhane-elsewhere

3 MAYIS CUMA

Meyhane, Eh? – Dorukhan Turan| Saat: 03.00

“Meyhane, Eh?”, Kanada’nın soğuk gecelerini ısıtan samimi sohbetlerle ve yeni dostluklarla dolu bir buluşma noktası. Meyhane sıcaklığında, evinin konforunda, rakını, şarabını, biranı kaldırıp sen de katıl. Şerefe, eh?

gatherin.life/place/meyhane-eh

4 MAYIS CUMARTESİ

Yazılım Atölyesi – Emre Yılmaz | Saat: 15.00

PHP ile Web programlama eğitim serisi 17+ hafta sürecek bir eğitim serüveni. Web uygulamaları geliştirebilmek için webin temellerinden başlayarak, Modern PHP ile backend programlama yapabilecek, temel html-css ve javascript ile frontend programlama yapabilecek, sql-mysql-postgresql ile de temel veritabanı işlemlerini gerçekleştirebileceksiniz. Ek olarak docker, docker-compose, git vb programcının ihtiyacı olacak pek çok araç hakkında da temel seviyede bilgi edinmiş olacaksınız. Her eğitim birbirinden bağımsız olarak satın alınabilir. Ancak bütünleşik bir eğitim deneyimi için tüm eğitimlere katılmak daha verimli olacaktır. Her eğitimin süresi 1 ile 4 saat arasında değişmektedir. On altıncı bölüm konu başlıkları Uygulamanızı nasıl yayınlayabilirsiniz? 1- Sunucu türleri2- Sunucunu neye göre seçeceksin? 3- Paylaşımlı sunucuya FTP ile projeni nasıl yüklersin? 4- Hususi sunucuna SSH ile projeni nasıl yüklersin? 5- AWS üzerinde projeni nasıl yayınlarsın? 6- Projeni nasıl Dockerize edersin ve bu ne demek?

gatherin.life/place/yazilim-atolyesi

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Dilek Ağacı” adlı buluşmamızda, kolaylaştırıcı Marziye Çekinmez ile birlikte, hıdırellez öncesi, dileklerimizi birlikte yazıp ağaca asmaya ne dersiniz? Kolaylıkla açığa çıkarabildiğiniz yetenekleriniz neler? Bu yetenekler hiçbir sınıra takılmasaydı şimdi ne olurlardı? Hadi gelin bu yetenekleri birlikte keşfedelim ve dileğe dönüştürelim. Sonra da dileklerimizi ağaca iliştirip görünür olmaları için neler yapabiliriz bir düşünelim. Somatik deneyimleme pratiklerinden ve Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla, sizleri dileklerimizi görünür kıldığımız bir oyuna davet ediyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

5 MAYIS PAZAR

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Nuh’un Gemisi” adlı buluşmamızda, kolaylaştırıcı Şeyda Öztürk ile birlikte, sizi, eylem ve sözlerimizle aktardıklarımız üzerine bir masal kurmaya davet ediyoruz. Yıllardır anlatılan hikâyenin öncülüğünde ilerleyerek sonraki nesillere bırakmak istediğimiz yaşam kalitesini birlikte keşfettiğimiz bir oyunla, “gelecek” üzerine demlendiğimizde içimizde canlanan duygulara ve ihtiyaçlara, Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla bakıyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

6 MAYIS PAZARTESİ

Beni De İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00

CV Atölyesi: On binlerce CV incelemiş bir gözden doğru CV hazırlama teknikleri atölyesi. Görselden içeriğe, sistem uyumluluğundan tecrübeye bağlı eklenmesi gereken bölümlere kadar iyi ve fark edilir CV yazmanın püf noktaları, olması / olmaması gerekenler. Buluşma öncesi sizden CV’nizi rica ediyorum ve isteğe bağlı atölye sonunda birebir üzerinden geçiyoruz.

gatherin.life/place/beni-de-ise-alin

Orangeway Yoga Dünyası – Esra Bülbül | Saat: 21.00

Yoga felsefesi konuşacağımız beden ve zihin pratikleriyle hayatı dengeli ve renkli harmonisiyle yaşamanız için buluşalım.

gatherin.life/place/orangeway-yoga-dunyasi

7 MAYIS SALI

Kitap Kulübü– Eylül Görmüş | Saat: 20.00

Eylül Görmüş, her ayın ilk haftası düzenlediği Kitap Kulübü’nde seçtiği bir kitabı okurlarla beraber inceliyor. Mayıs ayı kitabımız edebi değeri yüksek bir eserinde pekâlâ muazzam sürükleyici olabileceğinin ispatı çok özel bir metin: Albert Sánchez Piñol’ün Soğuk Deri’si. Bu başlayınca bırakması zor kitap üzerinden tekinsizliği, korkuyu, yalnızlığı, bilinmeyenle imtihanımızı ve tabi iki yabancı düşmanlığını konuşalım istiyorum. Katman katman açılan bu kitabın bize sorgulatacağı çok şey var bence!

gatherin.life/place/kitap-kulubu

Yeni Nesil Emlakçı – Yeliz Kaymakçı | Saat: 21.00

Yeni Nesil Emlakçı, online emlak ofisi misyonuyla danışman arkadaşlarımız ve müşterilerimizi bir araya getirerek alım-satım-kiralama gibi merak edilenleri cevaplarken, farklı şehir ve ülkeden katılımcılara network imkanı sağlıyor.

gatherin.life/place/yeni-nesil-emlakci

Yeme Bilimi – Gözdem Başarır İphar | Saat: 21.00

Her insan hayatında en az 1 defa yemek yemiştir. Yiyoruz ama bunun arkasındaki bilim ne? Neden bazı insanlar su içse yararken diğerleri lahmacuna sarılı Adana yerken kilo almıyor? Sabah kahvaltıda yediğimiz poğaça neden gece uykularımızı kaçırıyor? Belirli bir dönem diyet yapmak mı yoksa farkındalığı artırdığımız sürdürülebilir bir beslenme karakteri mi daha iyi? Gelin konuşalım, en az insanlık tarihi kadar eski bu yeme işinin bilimine bakalım.

gatherin.life/place/yeme-bilimi

Bir Şiir Bir Dans – Lerna Babikyan | Saat: 21.00

İlk buluşmamızda Beat kuşağının önemli şairlerinden Gary Snyder’ın dizeleri bizi karşılayacak. Somatik çalışmalar ile dinlenme ve rahatlamanın yansıra duyumsamalarımız ile bağ kurarak anının içinde bedenimizde dağların gücünü, denizlerin coşkusunu dans ile hissedeceğiz. Atölye çağdaş dans ve disiplinlerarası çalışmalara ilgiyi duyan her seviyeden katılımcıya açık!

gatherin.life/place/bir-siir-bir-dans

Başıbozuklar Kitap Kulübü – Elif Doğan | Saat: 21.30

“... eğer kendimizi suçlu, baskı altında ya da güvensiz hissedersek, olduğumuz yerde kalırız. Sadece kendimize karşı eyleme geçeriz ve kişisel ya da sosyal değişim yaratma çabasında olmayız. Öfkeli kadınlarsa ... hepimizin yaşamını sorgulayabilir, hatta değiştirebilirler.” -Harriet Lerner, Öfke Dansı

Psikolog Harriet Lerner’ın Öfke Dansı kitabının birçok kadının hayatını değiştirdiğine yemin edebilirim ama ispatlayamam.

gatherin.life/place/basibozuklar-kitap-kulubu

8 MAYIS ÇARŞAMBA

Ben Okurum – Deniz Yüce Başarır | Saat: 20.00

“Hayatımın baraj sorusu: Kemik kırığı mı daha çok acı verir, onur kırığımı? Kaçıncı kez kırıldığına bağlı.” Ben Okurum Kitap Kulübü’nde bu kez edebiyatımızın en önemli yazarlarından birinin, Ayfer Tunç’un kaleminden çıkan Yeşil Peri Gecesi’ni yatırıyoruz hep birlikte masaya. Anlatıcımız Şebnem’i anlamaya çalışıyoruz. Onun o zorlu ve hep kendi yıkımının peşinden koşan hayatının içine dalıyoruz. Orada acılar, travmalar, öfke var ama aynı zamanda şarkılar, şiirler, gündelik hayatın ince detayları var. Ve Şebnem’i takip ederken yolumuz Türkiye’ye, koskocaman bir Türkiye tablosuna çıkıyor. Tunç’un Kapak Kızı ile başlayıp, Osman ile biten üçlemesinin ortanca çocuğu tam bize göre “Ben Okurum” arkadaşlarım, uzun uzun sohbet ederiz yine.

gatherin.life/place/ben-okurum

10 MAYIS CUMA

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Duygularınıza Tercüman Oluyoruz” adlı oyunumuzda, kolaylaştırıcı Burcu Bağıran eşliğinde, duygu sandığımız sözcüklerden özgürleşip beden hislerimizle bağlantı kurarak duygularımızı ifade etmeyi keşfediyoruz. Önce, düşünceler ve değerlendirmeler arasında gezinip duygularımızı ayırt ediyoruz. Ardından beden duyumsamalarımızla duygularımızı eşleştiriyoruz. Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla, duygularımıza ve duygu sandıklarımıza dair bu buluşmaya sizleri de davet ediyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

11 MAYIS CUMARTESİ

Doğal Boyama ve Shibori – benaturel.co - Simin Günday | Saat: 12.30

Doğal boyamanın tarihi, bitkilerden boya elde etme yolları, renkler ile oynama metotları, gündelik hayatta kullandığımız kolay bulabileceğimiz boyar bitkiler nelerdir ve bazı shibori tekniklerini öğreneceğimiz atölyemizde dilerseniz siz de eskiyen veya yenilemek istediğiniz bir tişörtünüzü bizimle yenileyebilirsiniz. Benimle birlikte evinde boyama yapacak kişiler için kolay bulabilecekleri boyarlar; nar kabuğu, kırmızı veya sarı soğan kabuğu, avokado kabuğu ve çekirdeği, biberiye, meşe yaprağı, papatya- min. 2 avuç - Shibori uygulaması yapabilmek için malzemeler; Hasır ip, mandal, lastik, düğme ve makas.

gatherin.life/place/dogal-boyama-ve-shibori

Yazılım Atölyesi – Emre Yılmaz | Saat: 16.30

PHP ile Web programlama eğitim serisi 17+ hafta sürecek bir eğitim serüveni. Web uygulamaları geliştirebilmek için webin temellerinden başlayarak, Modern PHP ile backend programlama yapabilecek, temel html-css vejavascript ile frontend programlama yapabilecek, sql-mysql-postgresql ile de temel veritabanı işlemlerini gerçekleştirebileceksiniz. Ek olarak docker, docker-compose, git vb programcının ihtiyacı olacak pek çok araç hakkında da temel seviyede bilgi edinmiş olacaksınız. Her eğitim birbirinden bağımsız olarak satın alınabilir. Ancak bütünleşik bir eğitim deneyimi için tüm eğitimlere katılmak daha verimli olacaktır. Her eğitimin süresi 1 ile 4 saat arasında değişmektedir. Son bölüm konu başlıkları 1- Hangi seviyedeyim? 2-Nasıl bir işe başvurmalıyım? 3- Serbest çalışabilir miyim? 4- Öğrenmeye nasıl devam edebilirim? 5- CV Oluşturmak

gatherin.life/place/yazilim-atolyesi

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Öfke Dansına Davet” adlı buluşmamızda, kolaylaştırıcı Marziye Çekinmez eşliğinde, öfkemizi dansa davet ediyor ve kendisini bedenimizde hissettiğimizde nelerin açığa çıktığına oyuncul bir yerden bakıyoruz. “İçimde volkanlar patlasa da öfkemi bastırıyorum” ya da “öfkeden deliye dönüp kapıları yumrukladığım bile oluyor” diyenler, bu atölye size göre olabilir. Somatik deneyimleme pratiklerinden ve Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla, öfkenin altında yatan ve bizim için çok kıymetli olan ihtiyaçlarımız ile bağlantı kuracağımız, müziğin ritmine kapılıp dansa davet oynayacağımız bu deneyime sizleri de bekliyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

12 MAYIS PAZAR

Hazır Gitmişken – Ezgi Aral | Saat:19.00

GÖÇMENLER BULUŞMASI: Bu buluşmada, dünyanın dört bir yanındaki göçmenler olarak bir araya geliyoruz! Kendi yurt dışı deneyimlerimizden, yaşadığımız zorluklardan ve güzelliklerden konuşuyoruz. Birbirimize destek oluyor, deneyimlerimizden öğreniyor ve hatta ülke değişikliği düşünenlere ilham oluyoruz! Eğer isterseniz, başka ülkelerde yaşayan arkadaşlarınızla bir araya gelebilir ya dayeni kişilerle tanışabilirsiniz. Bu keyifli sohbetimiz için masanızı ayırın; çayınızı, kahvenizi, içkinizi, eşlikçinizi alın ve bize katılın!

gatherin.life/place/hazir-gitmisken

Face Yoga – Görkem Hancı | Saat: 20.00

Anneler gününde, anneli kızlı (ya da tek başınıza) yüz yogası yapalım mı? 20 yaş üzeri tüm kadınlar derse katılabilir. Yanınızda yüzünüze uygun bir yağ olsun, yüz yogası sonrasında yağla masaj da yapacağız. Anneler gününe özel bu ders ücretsizdir, kayıt yaptırmayı unutmayın.

gatherin.life/place/face-yogini

14 MAYIS SALI

Kız Muhabbeti – Elif Menteş | Saat: 20.30

Gece dışarı çıktığınızda kız arkadaşlarınızla ne konuşuyorsanız o. Kız Muhabbeti: Her şeye maydanoz olan “elalem”e selam buluşması. Kimdir bu elalem arkadaş? Gece eve 1 saatçik geç geldiğinde, “Sevim koş 3 numaranın kızı yine feneri dışarıda söndürmüş” diyen, aklından “ay altına da çekmiş minileri” diye geçirip, ona buna bunu dillendirmeyi hak gören bu elalem kim ve ona ne? Gelin bir kere de biz bu “elalem”i çekiştirelim.

gatherin.life/place/kiz-muhabbeti

Geri Dönüyoruz Interaktif – Mahir Ünsal Eriş | Saat: 21.00

Mahir Ünsal Eriş ve Töre Sivrioğlu ile mitoloji konuşmaya hazır mısınız?

gatherin.life/place/geri-donuyoruz-interaktif

15 MAYIS ÇARŞAMBA

Beni De İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00

Mülakat Atölyesi: Yetkinlik bazlı mülakat sorularına nasıl cevap verilir? Görüşmelerde kendinizi nasıl tanıtmalısınız? Başvuru sonrası süreç nasıl takip edilmeli? Ücret beklentisi nasıl konuşulur? Teklif süreci nasıl yönetilir ve nasıl arttırılır? Aklınızdaki daha nice soruya cevap veriyorum.

gatherin.life/place/beni-de-ise-alin

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Boşanıklar Kulübü” adlı buluşmamızda, kolaylaştırıcı Burcu Bağıran eşliğinde, boşanmış olmaktan dolayı yaşanılan trajikomik deneyimlerimize, otomatik yüklenen etiketlere ve ardındaki duygu ve ihtiyaçlara birlikte bakıyoruz. Önce, boşanma kararı ile birlikte duyduklarımız ve yaşadıklarımız arasında bir diyalog çemberi çeviriyoruz. Ardından bu önemli kararla birlikte hissettiğimiz duyguları, karşılanan ve karşılanmayan ihtiyaçlarımızı, Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla, birlikte keşfediyor, iç huzurumuzu yeniden tesis etmeye alan açıyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

16 MAYIS PERŞEMBE

Meyhane Elsewhere – Memet Ali Alabora | Saat: 21.00

Dünyanın “en büyük” meyhanesi, Barba ve Zorba eşliğinde online bir meyhane deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla buluşabilir veya yeni kişilerle tanışabilir, hatta sonrasında muhabbeti uzatabilirsiniz de.

gatherin.life/place/meyhane-elsewhere

17 MAYIS CUMA

Taverna Rebetiko – Arkan Çinetçi | Saat: 20.30

Mayıs ayının gelişini Anadolu kökenli eşsiz yorumcu Stelios Kazantzidis’in muhteşem sesi ve video görüntüleriyle taçlandıracağız! Bu buluşmada Yunan müziğine yön veren, laika ve rebetika şarkılarının yeniden gün yüzüne çıkmasında büyük katkıları bulunan Kazantzidis’i konuşup bol bol parça dinleyeceğiz. Hadi gelin, Ege’ye ve Kazantzidis’e birlikte kadeh kaldıralım.

gatherin.life/place/arkanaki-ile-rebetiko

18 MAYIS CUMARTESİ

Oyun Alanı – Hippocampus Community | Saat: 21.00

“Utanıyorum Öyleyse Varım” adlı buluşmamızda, kolaylaştırıcı Marziye Çekinmez eşliğinde, sizleri, utancı şefkatle karşılamayı birlikte keşfedeceğimiz bir yolculuğa davet ediyoruz. Dışarıdan ya da içimizden gelen sesler, değerlendirme ve olumsuz görüşler, yargılar, etiketlerle savrulduğumuz bir öz değersizleştirmenin devamında hissettiğimiz, kapsaması oldukça güç olabilen utancı şefkatle buluşturmayı, somatik deneyimleme pratiklerinden ve Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim’den ilham alan empatik bir yaklaşımla birlikte deniyoruz.

gatherin.life/place/oyun-alani

21 MAYIS SALI

studioTARDIS– Derya Karadağ | Saat: 21.00

İçi dışından büyük studioTardis’te her ay belirli bir tema etrafında mimarlık, tasarım ve dijital kültür üzerine konuşmak üzere bazen konuklarımızla buluşuyor, bazen atölyeler düzenliyor ve bazen de oyunlar oynuyoruz.

gatherin.life/place/studiotardis

23 MAYIS PERŞEMBE

Başıbozuklar Kitap Kulübü – Elif Doğan | Saat: 21.00

“... ev kadınları, ev işine bir külfet olarak değil, bir sanat eseri gibi yaklaşmalıdırlar. Tam da bu sebeple ortaya çıkan eseri (temizevi) kadının destek almadan tek başına yaratması beklenir - örneğin bir ressamda eserini ortaya çıkarırken kimseden bir iki fırça darbesi atmasını istemez. Ev işine bir zorunluluk olarak değil, bir zevk olarak bakmak ve onu sevmek gerekir.” - Leyla Bektaş Ata, Defne Karaosmanoğlu, Bahar Emgin, Bu Ev İşlerini Kim Yapıyor Kuzum?

Başıbozuklar Kitap Kulübü’nü hazırlarken, Meğer Ben Feministmişim kitabıma ilham ve destek verenkitapları esas aldım. Bunların tek istisnası işte bu kitap: Bu Ev İşlerini Kim Yapıyor Kuzum? Her ne kadar benim kitabımdan sonra basıldığı için o dönemde faydalanabilmiş olmasam da, geç olsun güç olmasın diyerek bu kitabı da birlikte okumak istiyor ve 1930-2020 yılları arasında Türkiye’ye giren “elektrikli ev aletlerinin kadınların gündelik hayatlarında yarattığı değişimi, bu değişimin ev içi iş bölümüne ve ev işinin tanımlanmasına etkisi”ni birlikte tartışmalım.

gatherin.life/place/basibozuklar-kitap-kulubu

28 MAYIS SALI

Bibliopub: Beynelmiel – Aslı Ş. | Saat: 20.00

Kitaplarla yarenlik edeceğimiz, derdimize çare, gönüllere merhem bir buluşma mekanı. Biz bize ya da konuklarımızla kurgu hikâyelerin içinden geçerek hayatımıza düşen izleri takip edeceğiz. Konuk: Meral Camcı 100 sene 100 nesne projesi “KİTAP”

gatherin.life/place/bibliopub

30 MAYIS PERŞEMBE

KulturaLitera KitapKulübü | Saat: 19.30

KulturaLitera Kitap Kulübümüzün mayıs kitabı Neslihan Önderoğlu’nun Everest Yayınları’ndan çıkan son romanı Cüret. Neslihan Önderoğlu bu romanıyla Duygu Asena Roman Ödülü’ne layık görüldü. Cüret’in odağında göç sorunu yer alıyor. Toplumun ve dünyanın dışarı ittiği, ötekileştirdiği, istenmeyen insanları romanının kahramanları yapıyor Önderoğlu. İnsanın varoluşunun doğasında bulunan çelişkileri ve açmazları masaya yatırıyor. Toplumun, ailenin, devletin üstünü örttüğü gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor ve okuru bu gerçeklerle yüzleşmeye çağırıyor. Romanın irdelediği konuları toplantımızda konuşmak üzere herkesi bekliyoruz.

gatherin.life/place/oylumsule-ile

Meyhane Elsewhere – Memet Ali Alabora | Saat: 21.00

Dünyanın “en büyük” meyhanesi, Barba ve Zorba eşliğinde online bir meyhane deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla buluşabilir veya yeni kişilerle tanışabilir, hatta sonrasında muhabbeti uzatabilirsiniz de.

gatherin.life/place/meyhane-elsewhere

gather-in HAKKINDA

gather-in arkadaşlarınızla birlikte online olarak sosyalleşebileceğiniz, kendi buluşmalarınızı yaratabileceğiniz, yeni arkadaşlıklar ve güzel tesadüflerle temas edebileceğiniz, diğer video konferans ortamlarına benzemeyen bir deneyim. Özü; insanları bir araya getirmeyi seven, sırf bunun için yazılım yaratan ve yetinmeyip bir de bu yazılım içine kendine has bir konsept yerleştiren bir ortam.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum