GASTRONOMİNİN KALBİ NİĞDE'DE ATACAK

Niğde Belediyesi’nin, kentin yöresel ürünleri ve gastronomi unsurlarının yanı sıra tarihi ve doğal güzelliklerinin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği gastronomi festivali için geri sayım başladı.

GASTRONOMİNİN KALBİ NİĞDE'DE ATACAK
06 Ekim 2024 - 18:22
11-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Niğde Gastronomi Festivali’nde, Niğde yöresine has ürünlerin yer alacağı stantlar açılacak. Paneller, söyleşiler, gastronomi avı, workshop’lar, atölyeler, sergiler, tadımlar, yemek yarışmaları ve gastro şovlar ziyaretçilere, ünlü sanatçılar da festival boyunca Niğdeli hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

FESTİVALİN STARTI 11 EKİM’DE VERİLİYOR
Niğde Belediyesi’nin Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) iş birliğiyle gerçekleştireceği 4. Niğde Gastronomi Festivali’nin startı 11 Ekim Cuma günü verilecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, düzenleyecekleri festivalle ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirecekleri festivalin kapsamının, önceki yıllardakilerden daha geniş ve renkli olacağını belirtti.

NİĞDE’NİN YEME İÇME KÜLTÜRÜ TANITILACAK
19 Ekim tarihine kadar devam edecek olan festival boyunca ziyaretçilerin Niğde ve çevresine has yeme ve içme kültürünü tanıma fırsatı bulacağına vurgu yapan Başkan Özdemir, ünlü şeflerin katılımı ile düzenlenecek olan etkinliklerde yeni tarifler ve yemek pişirme tekniklerinin katılımcılara sunulacağını da kaydetti.

AFET BÖLGESİ İÇİN VEFA MUTFAĞI
Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan “Vefa Mutfağı” ile 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilin özel stantlarla temsil edileceğine işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri 4. Niğde Gastronomi Festivali’nde yöresel lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturarak gastronomi kültürlerini tanıtacak” dedi.

“NİĞDE’Yİ HER YÖNÜYLE TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Festival boyunca her akşam birbirinden ünlü sanatçıların konser vereceği festivale, tüm Türkiye’den ve dünyanın her yerinden gastronomi tutkunlarını davet ettiklerini vurgulayan Başkan Özdemir, “Niğde’miz hem doğal güzellikleri hem tarihi ve turistin değerleri ile adeta bir açık hava müzesi konumunda olmasının yanı sıra, yöresel ürünleri ve gastronomi unsurlarıyla da hatrı sayılır bir potansiyele sahip olan, İç Anadolu Bölgesi’nin son yıllarda her anlamda gelişen ve büyüyen bir ilidir. Festival kapsamında güzel şehrimizin yeme içme kültürünü önce Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.




FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum