GASSOPDER'DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINA ULUSLARARASI KUTLAMA

Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği öncülüğünde, Harman Organizasyon ve Üsküdar Belediyesi katkıları ile Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen 24 Temmuz Basın Bayramı halkın da katılımı ile kutlandı.

GASSOPDER'DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINA ULUSLARARASI KUTLAMA
24 Temmuz 2015 - 22:48 - Güncelleme: 16 Haziran 2024 - 23:16
24 Temmuz Basın Bayramı bu yıl ilk kez Uluslararası bir etkinlikle halkla birlikte kutlandı. Deniz Dalgın ve Bülent Uzun’ un sunumunu yaptığı Basın Bayramı etkinliği Mustafa Kemal Atatürk, Dava arkadaşları ve şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Genel Başkanı Yaşar Kaba açış konuşmasında “Basın Özgürse Halk Özgürdür, Halk Özgürse o ülke özgürdür. Bu gün sansürün kaldırılışının 107. Yılını kutluyoruz. Aynı zamanda, Ülkemizin bağımsızlık andı olan Lozan antlaşmasının da yapıldığı gün, Bağımsız bir devlet olarak uluslararası alanda tanındığımız günün 92 yılı, bu iki güzel günü aynı günde ve

V. İSTANBUL ULUSLARARASI KORO, FOLK MUZIK YARISMASI İÇİN ülkemizde bulunan, IRAN, BULGARISTAN IKI DALDA, ESTONYA, RUSYA, MACARISTAN, HIRVATISTAN, ROMANYA MALEZYA
SANATÇILARI ile birlikte kutladık.

Sanat ulusları birbirine daha çok yaklaştırır ve dostluğun temellerini atar. Ülkemizin Kurucusu Ulu önder Atatürk’ümüzün bize vasiyeti olan Yurtta Barış, Dünyada Barış vasiyetine uygun bu oluşumu büyük emeklerle ortaya koyan Harman Organizasyon yöneticilerine, emeği geçen tüm çalışanlarına ülke halkının bizlere selamını getiren sanatçılara ve bu alanda çalışma yapan tüm dostlara teşekkürü bir borç biliriz. Bu arada bu etkinliği burada yapmamızı sağlayan Üsküdar Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanvekili Esat Kalay’ da günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Esat Kalay konuşmasında tarihsel süreci ayrıntılarıyla anlattı ve basın özgürlüğünün önemine vurguladı.

Etkinlik ülke sanatçılarının sahne almasıyla başladı. Halkın yoğun katlımın gözlendiği etkinlikte sanatçılar ve program büyü beğeni topladı. Sahne alan gruplara ve Harman Organizasyon adına Nermin Uzun’ a plaket sunumunu dernek başkanı Yaşar Kaba, dernek genel sekreteri Aliye Serin, Üsküdar Belediye Başka vekili Esat Kalay, Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Faruk Gerçek, Gazeteci Nimet Kartal, İskender Albayrak, Recep Karakoç, Ahmet Işıkdağ yaptılar. Ayrıca katkılarından dolayı Üsküdar belediye Başkanı adına Esat Kalay’ a İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi ve dernek üyeleri Deniz Dalgın, Turhan Bal’ a birer plaket verildi.

Etkinlik sonunda kapanış konuşması yapan Gazeteciler ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Dernek Başkanı Yaşar Kaba katılımcı ülke gruplarına ayrı ayrı teşekkür etti, ülkelerine Türk halkının dostluk ve kardeşlik selamını yolladı.

İlk defa uluslararası bir organizasyonla birlikte düzenlenen 24 Temmuz Basın Bayramı açık hava konseri, muhteşem organizasyon, katılımcıların büyük beğenisini aldığı gözlendi.

Haber ve Fotoğraflar: Turhan Bal, Nimet Kartal, İskender Albayrak

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum