FIRAT DEVECİOĞLU "SCHOPENHAUER TEDAVİSİ"

Türkiye’de ilk kez psikofelsefe atölyelerini başlatan yeni nesil kültür girişimi THINK House’un “Schopenhauer Tedavisi” başlıklı atölye çalışması 26 Nisan akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek.

FIRAT DEVECİOĞLU "SCHOPENHAUER TEDAVİSİ"
17 Nisan 2023 - 16:23 - Güncelleme: 17 Nisan 2023 - 16:33
Schopenhauer Felsefesi’nin İyileştirici Gücü adlı kitabı geçtiğimiz günlerde 5. baskısını yapan Fırat Devecioğlu’nun düzenlediği atölye, katılımcılarını yaşama, insan doğasına ve ilişkilere düşünce tarihine yön veren filozof, yazar ve eğitmen Arthur Schopenhauer’un penceresinden bakmaya davet ediyor.

Hem THINK House’ta fiziksel olarak hem de çevrimiçi ortamda katılımın mümkün olduğu “Schopenhauer Tedavisi”  Şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlayan THINK House, düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunları, gösteriler, eğitim ve seminerlerden oluşan geniş bir program meraklılarıyla buluşturuyor.

“Schopenhauer Tedavisi” başlıklı psikofelsefe atölyesi, Schopenhauer Felsefesi’nin
İyileştirici Gücü adlı bir kitap da kaleme alan yazar, eğitmen ve kültür girişimcisi Fırat
Devecioğlu tarafından düzenleniyor. Geçtiğimiz günlerde 5. baskısı yapılan
Schopenhauer Felsefesi’nin İyileştirici Gücü, aynı zamanda Storytel ’de sesli kitap olarak
yerini aldı.

Fırat Devecioğlu, “Schopenhauer Tedavisi” başlıklı psikofelsefe atölyesinde
katılımcıları yakın tarihin en önemli filozoflarından olan, Nietzsche’nin ilk akıl hocası,
Arthur Schopenhauer’un zengin düşünce dünyasında keşfe çıkarıyor. Irvin Yalom’un
Schopenhauer Cure adlı kült eserinden esinlenerek oluşturulan atölye, Schopenhauer
felsefesinin heyecan uyandırıcı, dünyaya yön veren düşüncelerine bir yolculuk sunuyor.
Schopenhauer felsefesinin insanı iyileştiren yanına odaklanan atölye, büyük filozofun
öğretilerinin, problemlerin aşılmasında kişilere nasıl yardımcı olabileceğini sorgularken
varoluşsal sıkıntılara karşı öneriler de getiriyor.

Atölye çalışması, düşünce dünyasını zenginleştirmek isteyen ya da hayat yolculuğunda
yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyen bireyler için olduğu kadar
çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri, içerik üreticileri, eğitmenler,
bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar, psikologlar, kurumsal danışmanlık hizmeti
sunan profesyoneller için de yeni düşünce alanlarının kapılarını aralıyor.

26 Nisan 2023 Çarşamba akşamı 20.30-22.30 saatleri arasında THINK House’ta
düzenlenecek Psikofelsefe Atölyesi: Fırat Devecioğlu ile Schopenhauer Tedavisi’ne
hem fiziki hem de çevrimiçi ortamda katılım için biletler Biletix ’ten temin edilebilir.

THINK HOUSE 
THINK House şehrin merkezinde, sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) olmak üzere üç faaliyet alanında sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye’de ilk kez psikofelsefe atölyeleri başlatarak kaydadeğer bir kültür hareketine imza atan THINK House, felsefe, edebiyat ve psikoloji dünyasını sahiplenen programlarını, klasik atölye anlayışından çıkararak birer sosyo-gösteriye dönüştürüyor. Tümü Türkiye'de ilk kez yapılıyor. THINK House’un yaratıcı ofisi, etkinlik zamanı dışında bir co-working (ortak çalışma) alanı olarak kullanılıyor. Sessiz, sakin bir çalışma alanı arayanlar için en iyi alternatifi sunuyor.

FIRAT DEVECİOĞLU 
Yazar, eğitmen ve kültür girişimcisi Fırat Devecioğlu’nun 2018’de Mona Kitap etiketiyle yayınlanan ilk felsefe kitabı Yüzleşme, kısa sürede yayınevinin çok satanlar listesine girdi. Kitabında 29 farklı filozofun görüşlerine yer verdi. Kitap sonrası gerçekleştirdiği düşünce söyleşileri büyük ilgi gördü. 2021 yılında ise, yakın tarihin en önemli filozoflarından olan Arthur Schopenhauer üzerine kaleme aldığı ikinci kitabı Schopenhauer Felsefesi'nin İyileştirici Gücü,  Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. 

Yazdığı “Lazarus”, “Mata Hari” ve “Öteki Ben” adlı tiyatro oyunları, son üç sanat sezonunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek programına seçildi. Sahnelenmeye devam eden tiyatro oyunlarıyla seyirciden tam not alan Devecioğlu, “Mata Hari”nin yapımcısı ve yönetmeni; “Afife Jale”, “Einstein Kumpanyası”, “Lazarus” adlı oyunların ise yapımcısıdır.
Kurucusu olduğu THINK House’ta Engin Geçtan, JUNG, Bertrand Russell, Schopenhauer, Erich Fromm, Varoluşçu Filozoflar (Sartre, Nietzsche, Camus, V.Frankl, R.May) üzerine gerçekleştirdiği ve Türkiye’de bir ilk olan psikofelsefe atölyelerine üç binin üzerinde kişi katıldı. Sektöründe öncü olan pek çok ulusal ve çok uluslu şirketlere eğitim danışmanlığı yapmaktadır.

Profesyonel kariyerinde, Ernst&Young, Yıldız Holding ve Koç Holding'de yöneticilik yaptı. Kurum içi koçluk, eğitmenlik, yönetim atölyesi liderliği gibi ek yönetsel görevler aldı. Koç Holding’in gıda yatırımlarını yöneten şirketinde yönettiği başarılı projeler sonrası İnovasyon Ödülü kazandı. 

Koç Üniversitesi, LSI (Leading with Strategic Impact) programını tamamlamış, Londra’da (London Stafford House) yönetim bilimleri eğitimi almıştır. ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) Aimco® Koçluk Programını tamamladı.

İstanbul’un önemli kültür-sanat alanı THINK House’un kurucusudur. THINK House, sahne (tiyatro, performans sanatı), seminer ve ortak çalışma alanı olmak üzere üç faaliyet alanında sanatseverlerle buluşuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum