FERİHA GÖKÇEN ÖZSARIKAMIŞ "YAZA MERHABA"TEMALI KARMA SERGİLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ AÇTI

Düzenlediği kaliteli karma resim sergileriyle sanat dünyasında saygın bir yere sahip ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış yeni bir karma sergiye daha imza attı

FERİHA GÖKÇEN ÖZSARIKAMIŞ "YAZA MERHABA"TEMALI KARMA SERGİLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ AÇTI
27 Mayıs 2024 - 18:41 - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 - 23:34
Haber: Mehmet ÜNLÜ

Fotoğraflar:
Deniz Tokgöz-Murat Özsarıkamış

Her yıl  yaz  sezonuna girerken Feriha Gökçen Özsarıkamış'ın seri  olarak organize ettiği,  “YAZA MERHABA KARMA SERGİSİ-3” temalı  sergide yer alan 90 ressamın 100 tablosu  sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Büyükada’da yer alan Adalar Kültür Derneği’nde katılımın yoğun olduğu bir resepsiyonla düzenlenen karma serginin açılışı, 25 Mayıs Cumartesi  günü Adalar Belediye Başkanı Ali  Ercan Akpolat tarafından yapıldı.

Başkan Akpolat, kurdele keserek serginin açılışını yaptığı konuşmada, sanatçılara yeterli desteğin verilmemesini  üzüntü ile karşıladığını belirterek şunları söyledi:

“Sanata ve sanatçıya ne yazık ki yeterli destek verilmiyor.  Ben göreve geldiğimden itibaren zaten sanatçılarımıza  ve  bir sporcu olarak  spor faaliyetlerine her türlü desteği vermeye hazırım, her alanda özveriyle uğraş veren gerçek sanatçıların daima yanındayım. Adalarımızda sanat faaliyetlerine destek vermek benim görevlerimden biri olacaktır ve ilçemiz sanat faaliyetleriyle adını en iyi şekilde duyuracak.  Halkımızın bize verdiği sorumluluk çok büyük, bu nedenle bir adalı olarak çok mutluyum yapacağımız çok iş var. Bizim yapacaklarımız var ama halktan, esnaftan beklediklerimiz, sivil toplum örgütlerinden de beklediklerimiz var. Ben seçimden evvel de söylemiştim,  şeffaf, katılımcı, bütün kesimlerin katıldığı bir belediyecilik anlayışını yerleştirmek için harekete geçtim.”

Feriha Gökçen Özsarıkamış da konuşmasında, “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda bir sanatçılar el ele verdik. Kararlılıkla sanatı en iyi yere taşıyıp, Atamız’a layık olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Ressam, sanatçı ve  sanatseverlerin  yoğun  katılımıyla  gerçekleşen  açılışta, klasik gitar eşliğinde  seslendirilen Latin-Pop Nostalji müziğinin unutulmaz melodileri ise sergiye renk kattı.

Ayrıca her serginin vazgeçilmezi olan  İzmir Marşı da, başkan Ali Ercan Akpolat’la birlikte hep bir ağızdan coşkuyla söylendi.
Bu arada, katılımcılara sertifikaları ise  başkan Akpolat tarafından bizzat tek tek takdim edildi.

Açılışta, sanat muhabiri Deniz Tokgöz,  yerel ve ulusal medya temsilcileri de hazır bulundu.

Yağlı boya ve suluboya olmak üzere; Natürmort, Peyzaj, Portre ve Soyut resim türlerindeki  tabloların görücüye çıktığı  ve 31 Mayıs 2024 tarihine  kadar gezilebilecek sergide eserleri yer alan ressamlar şunlar:

Ayşe Kalak, Ayşe Heper Kızıltoprak, Azize Atasoy Ekli, Aynur Yalçıner, Ayşenur Noyan, Ayşegül Çetinkaya,  Alpaslan Aşçı, Aysel Sevgi Özten, Besi Oturan, Büşra Pirim, Beyza Tunçsoy, Birgül Bölükbaşı, Birgül Özçelikçi Taşören, Banu Yalı Kosifoğlu, Betül Omay Yazıcı, Cemal Karslıoğlu, Ceren Şerbetçi,  Didem Sander Kabalı,  Deniz Odluyurt,  Dilan Öncül, Duygu Altığ, Esin Kenez, Ezginur Daş, Ela Süer, Esra Çallıoğlu, Elmas Yiğit, Elçin Ünal, Feyza Palaz, Funda Arval(Miçha), Filiz Ergök Balkan,  Feriha Gckçen Özsarıkamış, Gamze Konrat, Garipşah Işık, Gülay Özdemir Gözen, Gözde Bozkurt,  Gülin Çeliktürk, Gülçağ Yitmener, Gülcan Cön, Gözde Sarıoğlu, Handan Varnalı, Hatice Tokgöz, Hüyla Kabuzcu, Hüseyin Macar, İnci Gayret, İrem Gürdal, Merve Yalçınkaya, Melek Uysal, Makbule Atlan, Mümin Candaş, Meral Menal, Merve Nuray Ayhan, Melek Küçükoğlu Gökçen, Naciye Bıyık, Nezihe Çakmak, Nurcan Türkoğlu, Nazlı Bircan, Naile Aloğlu Gür, Nuran Tavacı, Nihal Ergörün, Necati Ünal, Necati Üngün, Oben Eröz,  Prof. Orhan Cebrailoğlu, Rigel Bayyiğit, Oktay Yener, Saime Ekinci, Sevgi Berk Yorulmaz, Sinem Karakoca, Sinan Balta, Seda Çoklar, Şebnem Yendi, Şenay Göl, Şeyda Gümüş, Şaheser  Özbalçık Yasin, Şükran İskender, Pof. Tuba Dal, Tahir Karaca, Tuğbabur Eroğlu, Uğur Cüneyt Gök, Yaz Bayrak, Yücel Canik, Yüksel Erkan, Zerrin Bilgin Genan ve  Zeynep Beli.


































































































 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum