FERİHA GÖKÇEN ÖZSARIKAMIŞ'TAN "DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"NE ÖZEL KARMA SERGİ

Ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış tarafından düzenlenen “Umuda Yolculuk” temalı karma sergi Kadıköy SB Sanat Galerisi’nde açıldı.

FERİHA GÖKÇEN ÖZSARIKAMIŞ'TAN "DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"NE ÖZEL KARMA SERGİ
10 Mart 2024 - 14:34 - Güncelleme: 10 Mart 2024 - 15:52
Mehmet ÜNLÜ
Düzenlediği kaliteli sergilerle Sanat Dünyası'nda tanınmış bir yere sahip ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış, yine hafızalardan silinmeyecek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne özel bir karma sergi organize etti.


         
70 ressamın 80 tablosunun yer aldığı serginin açılışı; çok sayıda ressam, sanatçı, sanatsever ve davetlinin  katılımıyla gerçekleştirildi.


            
Kadın ressamlar tarafından  hep birlikte kurdele kesilerek yapılan açılışta bir konuşma yapan Feriha Gökçen Özsarıkamış, kadınları dayanışma  içinde el birliği ile, çok daha ileri seviyelere taşımayı hedeflediklerini belirterek şunları  söyledi:

“Bu sergiyi, özellikle kadınlara eşit statü kazandıran ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ediyoruz.

Atamız;

Kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”

diyerek: biz kadınları yüceltmiş, ikinci sınıf  vatandaş olmaktan kurtarmıştır. Bu  sözleriyle Türk Kadını’na ne kadar değer ve önem verdiğini ortaya koymaktadır. Bizler de birer kadın ve birer sanatçı olarak  Ata’mızın çizdiği yolda güçlü bir şekilde yürüyerek üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca, kadınlara şiddetin, kadın  cinayetlerin önlenmesi için de yetkililere çağrıda bulunuyoruz”

Ayrıca, Klasik gitar eşliğinde sunulan ve  Latin-Pop Nostalji ezgilerinden oluşan melodiler sergiye renk kattı.



Sergide, birbirinden güzel eserleri yer alan ressamlar şunlar:

“Aysel Koçak, Ayşe Heper Kızıltoprak, Aynur Yalçıner, Ayça İşeri, Ayfer Şener, Betül Saygılı, Bagatırlar Gülcan, Betül Taşcı, Beyza Tunçsoy, Bilgi Güngör, Büşra Pirim, Birgül Bölükbaşı, Cem Yılmaz, Ceren Şerbetçi, Deniz Küsem, Dilan Öncül, Dila Kasapoğlu, Elçin Ünal, Elmas Yiğit, Fehiman Nayebi, Feyzan Can Kaptanoğlu, Funda Ece, Funda Arval (Micha), Feriha Gökçen Özsarıkamış, Gamze Konrat, Gülcan Cön, Hava Demirli, Hüyla Kubuzcu, Hatice Çalış, Hüdanur Ekici, Mehtap Özder, Merve Yalçınkaya, Müjen Soslu, Meral Selvi, Melek Küçükoğlu, Mümin Candaş, Naciye Bıyık, Necati Ünal, Nezahat Duman, Nezafet Koçmar, Naile Aloğlu Gür, Nihal Ergörün, Naim Fakkuşoğlu, Nuran Tavacı, Oktay Yener, Özlem Demirli, Özlem Akalın, Özlem Eker Çakır, Prof. Orhan Cebrailoğlu, Prof. Tuba Dal, Rabia Karatay, Sevgi Şane Uzun, Selda Çapraz, Saime Ekinci, Sanem Altıner, Sinem Karakoca, Şule Eren Aktaş, Tuna Alpaslan, Tülay Yılmaz, Uğur Cüneyt Gök, Valya Dilbaz, Yasemin İlvan Tekin, Yasemin Kamhi, Yücel Canik, Zerrin Bilgin Genan ve Zehra Mor.   


            














      








































      




           

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum