Etlerde karışıma son

Kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek ancak kırmızı etler ve kanatlı etler kendi içinde karıştırılabilecek.

Etlerde karışıma son
05 Mart 2013 - 10:08

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan ``Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği``nde ilgili firmalara verilen 3 aylık uyum süresi dün itibariyle doldu.


Tavuk-hindi eti ya da dana-koyun eti karışımından sosis, salam üretilebilecek.


Daha önceden salam, sosis gibi emülsifiye et ürünlerinde mekanik olarak ayrılmış etlerin (kemiğe yapışmış etin mekanik olarak ayrılması) kullanımına izin verilirken, yeni düzenlemeye göre mekanik olarak ayrılmış etlerin tebliğ kapsamında yer alan ürünlerde kullanımına izin verilmeyecek.


Bundan dolayı ``ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün`` olarak adlandırılan ürünlerin yerine yeni tebliğde ``ısıl işlem görmüş sucuk`` tanımı kullanılıyor.


Tebliğe göre, fermente ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddelerle soya ve soya ürünleri ilave edilemeyecek. Böylece piyasada sıkça karşılaşılan ``5 liraya sucuk`` satışının da önüne geçilmiş olacak.

 


İstanbul Ajansı Haber Merkezi                                                                              04.03.2013


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum