ETİMESGUT'TA KENT TİYATROSU'NUN İLK OYUNU "VATAN KURTARAN ŞABAN"

11-26 Ekim 2024 tarihlerinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest), 11 Ekim Cuma akşamı EtimesgutKent Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Haldun Taner imzalı “Vatan Kurtaran Şaban” oyununun prömiyeriyle başladı

ETİMESGUT'TA KENT TİYATROSU'NUN İLK OYUNU "VATAN KURTARAN ŞABAN"
12 Ekim 2024 - 19:10
Etimesgut Kent Tiyatrosu’nun genç oyuncuları tarafından, Erdal Ozan Metin uyarlaması ve rejisiyle sahnelenen oyun, festivalin ilk gününde seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Etimesgut Belediye Başkanı ve Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, oyun öncesinde yaptığı açılış konuşmasında “Benim sizden tek bir ricam var; içeride, 20 tane mesleğinde inatçı, yarınlara umutla bakan, güçlü, gencecik oyuncu var. Ben bu oyuncuları sizlere emanet ediyorum,” diyerek salondan büyük alkış aldı.

KentFest, 15 gün boyunca Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen hikâye anlatıcılarının gösterilerini, yaratıcı atölye çalışmalarını, ilham verici söyleşileri, konserleri ve seyirci sohbetlerini CKM Kent Tiyatrosu Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

Etimesgut Belediye Başkanı ve Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu’nun teklifiyle, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın eş sanat yönetmenliğinde hayata geçirildi.






FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum