EMEKLİLİKTE ADALET DERNEĞİ BÜYÜK MİTİNG DÜZENLİYOR

Kısa adı EMADDER olan Emeklilikte Adalet Derneği, Kartal Meydanı'nda 15 Ekim'de büyük bir miting düzenleyecek. Dernek, Türkiye'nin 81 il ve ilçelerinde örgütlenerek, emeklilikte adaletin sağlanması için hak mücadelesi sürdüremeyi amaçlıyor.

EMEKLİLİKTE ADALET DERNEĞİ BÜYÜK MİTİNG DÜZENLİYOR
09 Ekim 2023 - 15:48
Emeklilikte Adalet Derneği(EMADDER) tarafından yapılan açıklamada  şu görüşlere yer verildi:

"3/3/2023 tarihinde yeniden düzenlenen EYT yasası, tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine, sadece 8/9/99 tarihi öncesi çalışanları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçmiştir. Bu nedenle 1 gün, 1ay, 1 veya bir kaç yıl işe geç başlanmış olması nedeniyle, akranların benzer ve hatta daha fazla prim günüyle emekliliğe ulaşmalarında 17/20 yıl fark oluştu. Neredeyse insan ömrünün 1/4 lük süresi olan bu fark anayasanın eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı için basında 2000Liler olarak bilinen 8/9/99 tarihinden sonra işe başlayanlar açışından büyük bir mağduriyet doğurmuştur.


2000'lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de Eyt kapsamına dahil olmaktır. Bizleri yaralayan  aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle 2.sınıf  vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan ADALETSİZLİK'tir.

Üye sayısı ve destekçisi her geçen gün artan derneğimizin, EYT kapsamında belirlenen tarih olan 8 Eylül 1999 yılı sonrası iş başlangıcı yaparak sigorta sistemine dahil olan, ancak yapılan düzenleme ile akranlarından daha fazla çalışmış ve daha fazla sigorta primi ödemiş olmasına rağmen, emekli olabilmek için erkeklerde 17 yıl, kadınlarda ise 20 yıl fazladan çalışmak zorunda bırakılan ve yıllarca emeklilik için beklemeye mahkum edilen milyonlarca çalışanın sesi olmak için mücadelesini sürdürmektedir.

Bizler çalışma hayatında iş barışını ortadan kaldıran ve emekçilere mezarda emekliliği reva gören bu haksızlığa karşı milyonların sesi olmaya devam edeceğiz.

 Emeklilikte adaletsizliğe uğramış milyonların içinde çok sayıda medya mensubunun da olduğunu bildiğimiz ve haklı davamızda, sizlerin de haberlerinizde yanımızda olacağınıza inancımız tamdır.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum