DÜĞÜN PASTASI GELİNLE DAMATI YANSITMALI

Dünyanın enprestijli aşçılık okullarından Le Cordon Bleu İstanbul’un Grand Diplome mezunuolan Yasemin Önal’dan düğün pastası seçmenin püf noktaları

DÜĞÜN PASTASI GELİNLE DAMATI YANSITMALI
10 Mayıs 2023 - 18:25 - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 18:14
az mevsiminin gelmesiyle birlikte açılan düğünsezonu, tatlı telaşları da beraberinde getiriyor. Bu telaşların başında isedüğününün akıllardan silinmeyecek detaylarından biri olan düğün pastası geliyor.

Tüm ihtişamıyla dikkatleri üzerine çeken, her fotoğrafta görünen vedüğün organizasyonun bir yıldızına dönüşen pastalar, giderek daha fazla önem kazanıyor.

Butik ve kişiye özel hizmet anlayışı ile kaliteden ödün vermeden,müşterilerine birçok ürün ve hizmeti birlikte sunmayı amaçlayan Ginger İstanbul birbirinden özel reçeteler geliştiriyor. 

Düğün pastası konusunda trendlerideğil çiftleri yansıtan tasarımlar hayata geçiren Ginger İstanbul; kalitelimalzeme, kaliteli işçilik ile ortaya çıkan düğün pastaları ile davetlilerinkalplerini kazanıyor.


Misafirler ve düğün sahipleri için önemli bir yere sahip olan düğünpastası, çiftlerin en çok üzerinde durması gereken konuların başında geliyor.Tadı, görünümü, tarzı, davetle olan uyumu ve en önemlisi de çiftleri yansıtacaktasarımıyla düğün pastaları, davetin en çok konuşulan detaylarından biri olmayıher zaman başarıyor.

Pastanın çiftlerin hikayesine eşlik eden ilham verici birtat ve görünüme sahip olması gerektiğini vurgulayan pasta uzmanı Yasemin Önal, düğün pastası seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı


Düğün pastalarının daha özgün ve kişiye özel tasarımlara imza attıklarını ifade eden Yasemin Önal; çiftlerin en heyecanlı günlerinde düğünlerini lezzetli bir düğün pastası ile finalize etmek istemelerinin çok değerli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Düğün pastası seçerken birçok kriteri göz önüne almaları gerekiyor. Öncelikle düğün pastası düğün organizasyonunun temasına uygun olmalı. Aynı şekilde günün yıldızları olan çifti de yansıtmalı. Davetin ve kişilerin tarzına uygun pasta tasarımları tercih edilmeli. Pasta, görsel olarak mekânın tarzıyla bütünlük sağlamalı. Biz standart bir pastanın ötesine geçebilmek için öncesinde çift ile bir görüşme yapıyoruz, ardından organizasyon şirketi ile görüşme sağlıyoruz. Düğünün teması, konsepti, nasıl bir atmosferde geçeceği, resmi mi yoksa parti havasında mı olacağı, kır ya da salon düğünü şeklinde mi kurgulanacağı gibi birçok noktada bilgi sahibi oluyoruz. Bu noktada eğer çiftler alışılmışın dışında bir şeyler istiyorsa bu durum, pastanın tasarımına da yansıyor."

Yasemin Önal, farklı ürünlerin de kullanılabildiğini,  bazı çiftlerin internetten çok beğenip gördükleri bir pasta dizaynı ile geldiğinde bire bir yapmamaya özen gösterdiklerini de belirterek bu konuda şöyle konuştu:

"Çünkü o tasarımı onlarca kişi uygulayabilir, biz çifte özel olmasını istediğimiz içinana temayı koruyarak farklı dokunuşlar yapıyoruz. Trendlerden ziyada çiftlerinnelerden hoşlandığı, tarzını ve kişiliğini sorarak bir tasarım hikayesioluşturuyoruz. Pasta ya da başka bir ürün fark etmeksizin dizayn dili çokbelirleyici oluyor. Pastanın rengi, kullanılacak çiçeğin türü, çiçeğinpastadaki akışı gibi detaylar, çiftin bize verdiği ilhamla ortaya çıkıyor." 


Görsellikten ziyade lezzetin en önemli kriter olduğunu belirten Önal; "düğünde en son pasta yenir ve en çok akılda pastanın tadı kalır.Genelde düğünlerde pastalar bir çatal alınıp bırakılır çünkü ağır ve yağ bazlışanti kremalar tercih edilir. Ancak kaliteli çikolata, kaliteli bir tereyağı,özenli seçilmiş malzemelerle yapılan pasta tadına doyulmaz bir hal alır vetabakta değil akıllarda kalır. Biz lezzet seçimlerimizi damakta bir şölenyaratması üzerine kurguluyoruz. Pastalarda daha çok meyve kullanmayı tercihediyoruz. Klasik tercihlerin yanı sıra taze meyvelerin güçlü aromalarınareçetelerimizde sıklıkla yer veriyoruz. Beyaz çikolatalı ve yüzde 55 kakaooranlı siyah çikolatalı olmak üzere iki çeşit krema kullanıyoruz. Kesinlikle şantibazlı kremaları tercih etmiyoruz. Eğer beyaz çikolata kullanıyorsak bunu ormanmeyveleri ile bir araya getiriyoruz. Parça çikolata ve pirinç patlaklarıyla dareçetemizi güçlendiriyoruz. Eğer bir yaz pastası yapıyorsak limonlu, yabanmersinli, beyaz çikolata kremalı pastalar öneriyoruz. Temmuz’dan eylül sonunakadar yaptığımız şeftalili bir imza pastamız var. En çok tercih edilenpastalarımız arasında ise siyah çikolatalı orman meyvesi yer alıyor. Aynışekilde siyah çikolata ve çilek de yoğun talep görüyor. Tuzlu karamellikrokanlı pastalarımız da mevcut. Ancak en çok tercih edilen pastalarımızgenellikle taze, ferahlatıcı alt notalarıyla meyveli pastalarımız oluyor” dedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum