DORET HABİB BÜYÜKADALI OKURLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

İş insanı ve yazar Doret Habib, Büyükadalılarla buluştuğu “Potansiyelini Değere Dönüştür” başlıklı söyleşisinde, fark yaratma ve fark edilir olma üzerine interaktif ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Doret Habib, Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat’ın da davetliler arasında yer aldığı söyleşisinin ardından, ses getiren ilk kitabı “Mavi Çileğin Sırrı”nı da okurları için imzaladı.

DORET HABİB BÜYÜKADALI OKURLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
03 Eylül 2024 - 16:54

Başarılarıyla Birleşmiş Milletler tarafından iki kere onurlandırılan, yılın altın adamı seçilen, şirketleri zirveye taşıyan iş insanı Doret Habib, söyleşi ve imza gününde Büyükadalılarla bir araya geldi.

28 Ağustos Çarşamba günü Büyükada’da yer alan Adalar Kültür Derneği’nde gerçekleşen buluşmada Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat’ın da davetliler arasında yer aldı.

“Potansiyelini Değere Dönüştür” başlıklı söyleşisinde, fark yaratma ve fark edilir olma üzerine interaktif ve keyifli bir sohbet gerçekleştiren Doret Habib, söyleşisinin ardından, ses getiren ilk kitabı “Mavi Çileğin Sırrı”nı da Büyükadalı okurları için imzaladı.

Kendisini şirketlere, kişilere itibar ve para kazandırırken, meraklı, gelişmeye ve fikirlerini paylaşmaya tutkun bir girişimci iş insanı olarak tanımlayan Doret Habib, kariyerindeki önemli dönüm noktalarına da değindiği söyleşisinde hayal kırıklından ve hatalardan dersler çıkarmanın, yüksek riskler almanın, asla pes etmemenin, çok çalışmanın ve cesaretin önemine dikkat çekti.

İş hayatında önemli olanın para değil değer olduğunun altını çizen Habib, “Varlığımızı çoğaltıp ve değerimizi ortaya koyarken başarılı sonuçlara ulaşabilmemiz için doğru yöntemlerle ilerlememiz gerekiyor. İtibar yönetimi, sadece işini doğru yapmakla her zaman mümkün olmayabilir; kendimizi bir çalışan olarak değil, bir ürün itibarı yaratıyor gibi görüp, kendimizle ilgili algıları yönetmekten de geçer. Başarı için doğru ad, doğru kavram, doğru düşünce ve doğru karar süreçleri bir bütün olarak ele alınmalıdır. İşini ciddiye alan, yaptığı işin bir fayda ve değer üreterek anlamlı hale getirilmesini isteyenler; işinin gereklerini tanımlamalı, güçlü ve zayıf yanlarını fark etmeli, çevresine karşı farkındalığı açık olmalı, yenilikçi olmalı, fark yaratmalı ve bilincini yükseltmelidir. Sizin de kendi çabanızla iyi yanlarınızı analiz ederek geliştirmeniz, kötü yanlarınızla yüzleşerek onları tasfiye etmeniz gerekir. Kendi marka değerinizi oluştururken özgün ve ayırt edici olmalı, ikna psikolojisi ve tekniklerini kullanarak yaratıcı bir iletişim dili oluşturmalısınız. Böylece varlığınızı onurlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz" diye konuştu.

Okuyuculara değer katan yöntemler ve uyarılar kitabı

Mavi Çileğin Sırrı kitabında iş yaşamının dikensiz bir gül bahçesi olmadığını, kişisel markalaşmanın doğru bir yol haritasıyla geniş bir açıdan ele alınması gereken bir yolculuk olduğunu ifade eden Doret Habib’in bu yolculukta en çok üzerinde durduğu konular; ihtiyaçları doğru belirlemek, önyargılardan uzaklaşarak ezberleri bozmak, dikkat çekici bir hikaye yaratmak, güven oluşturmak, doğru analizler yapmak, geleceğe yönelik öneriler geliştirmek, üretken tekrarlarla değer üretimini pekiştirmek gibi içerikleri barındırıyor. Kitabında insan ve iş dünyasının eğilimlerin dayattığı fırsatlar ve tehlikeler karşısında sayısal, görsel ve kavramsal veri bileşenlerini kullanmanın araçlarını sunan Habib, çağımızda değer yaratma ve kazanma hedefinde iletişim ve etkileşimin çok önemli bir güç olduğunun altını çiziyor.

Okuyucuların içlerindeki potansiyeli değere dönüştürmeleri yolunda bir yöntemler ve uyarılar kitabı olan Mavi Çileğin Sırrı, çağımızın en büyük gücü olan iletişim ve etkileşim yeteneğini geliştirmek isteyenlere, işinde sürekli gelişme ihtiyacına doğru ve sürekli yanıtlar vermeyi amaçlayanlara, kriz koşullarıyla baş ederek yeni normal koşullarda gelişen tehditlerin tutsağı olmak istemeyenlere vizyoner bir yaklaşımla eşlik ediyor. Doret Habib’in, kendi değerini bulmak, hak ettiği yere ulaşmak isteyen herkes için interaktif bir rehber niteliği taşıyan “Mavi Çileğin Sırrı” kitabı, eğitmenler ve yönetim danışmanları için de danışmanlık yaparken başvurdukları bir başucu rehberi olma özelliği taşıyor.

Doret Habib’in kaleme aldığı “Mavi Çileğin Sırrı” Destek Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde…

Arka Kapak Yazısı:

Kendi özgünlüğünü bulduğunda, markanla bütünleşebilirsin.

Dünya değişiyor; marka değerini inşa etmek isteyenler için bugün, özgün yanını keşfetme ve farkını ortaya koyma zamanı!

Medya ve kurumsal iletişim sektöründe “Stratejik İletişimin Duayeni” olarak anılan Doret

Habib, markalaşma sanatının inceliklerini “Mavi Çileğin Sırrı” metaforu üzerinden ele alıyor.

30 yıllık kariyeri boyunca yüzlerce CEO’ya, üst düzey yöneticiye, firmaya ve kuruluşa rehberlik eden Doret Habib, markalaşma sürecinde özgün ve yaratıcı olmanın sırlarını, izlenecek stratejileri ve etkili iletişim tekniklerini tüm detaylarıyla anlatıyor.

Kendi değerini bulmak, hak ettiği yere ulaşmak isteyen tüm meslek sahipleri, firma çalışanları, CEO’lar, girişimciler, yeni mezun olmuş gençler, kısacası iş hayatında aktif olan herkese hitap eden bu interaktif kılavuz, markanızın “mavi çilek” tarafını keşfetmenizi sağlayarak, farklılaşma sanatında sizi birkaç adım öne taşıyacak. Bugün kim olduğunuz dün yaptığınız seçimlerin sonucudur. Bugün yaptığınız seçimlerse yarın kim olacağınızı belirler.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum