Dernek içinde şifalı tuz odası!
Beykoz Çankırılılar Derneği, bir ilke imza attı. Dernek yöneticilerinin, dernek odalarından birini tuz odası haline getirerek, buradan vatandaşların ücretsiz yararlanmasını sağladıkları tuz odası hizmete açıldı.
Beykoz Çankırılılar Derneği (BEYÇANDER), bir ilke imza attı. Dernek yöneticilerinin, dernek odalarından birini “ tuz odası” haline getirerek, buradan vatandaşların ücretsiz yararlanmasını sağladıkları tuz odası hizmete açıldı.
25 Ocak Cumartesi günü, derneğin Ortaçeşme’de bulunan merkezinde gerçekleşen açılışa, vatandaşlar ve CHP Beykoz Belediye Başkan adayı Hızır Yılmaz katıldı. Belediye Başkanı ve aynı zamanda AKP Belediye Başkan adayı Yücel Çelikbilek’in başka bir toplantı dolayısıyla hazır bulunamadığı etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Beykoz Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, bünyelerinde bir tuz odası oluşturmak suretiyle vatandaşlara yarar sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu şekilde bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiş olduklarına işaret etti.
Bilal Karabacak: Tuz odası, Türkiye’de ilk defa bir dernek bünyesinde
Dernek Başkanı Bilal Karabacak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Amaçlarımızdan birincisi, Çankırı’mızda çıkmakta olan bu tuzun Büyükşehir’de tanıtımını yapmak. İkincisi, Türkiye’de bir dernek olarak bir ilki gerçekleştirmek. Üçüncüsü, bilimsel olarak kanıtlanmış ve insanlara yararlı bir şey olduğu için, Beykoz’da böyle bir şeye ihtiyaç duyulması. Amacımız, tamamen insana yönelik. Vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talebimiz olmayacak. Yalnızca makbuz karşılığında derneğimize bağış yapmak isteyenler (bağışta bulunabilirler.)”
Sözlerinin devamında, Dernek olarak Çankırı yöresini ve kültürlerini en iyi şekilde temsil etme niyetinde olduklarını ifade eden Bilal Karabacak, “ bizim için en büyük dernekçilik, Beykoz’da kültürümüzü tanıtmaktır” dedi. Karabacak, Türkiye’de bazı lüks oteller ile birkaç hastanede bulunan tuz odası uygulamasının, ilk defa bir sivil toplum örgütü bünyesinde oluşturulduğunun da altını çizdi.
Çankırı Belediyesi de destek verdi
Oluşturulması oldukça maliyetli olan tuz odasının inşa maliyetinin normalde metrekare başına bin (1,000) EURO olduğunu da ifade eden Beykoz Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, söz konusu odayı meydana getirmelerinde başta Çankırı Belediyesi olmak üzere, bazı sponsorların kendilerine destek olduklarını da hatırlattı.
Hızır Yılmaz: Dernekçiliği amacına uygun yapıyorlar
Karabacak’ın ardından söz alan CHP Beykoz Belediye Başkan adayı Hızır Yılmaz ise, konuşmasında, Çankırılılılara en az Rizelilere olduğu kadar yakın olduğunu ifade ederek, Beykoz Belediye Başkanı olduğu takdirde, ilçede herkesin kardeşlik içerisinde yaşayacağını kaydetti. Çankırılılar Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini de belirten Yılmaz, şunları söyledi: “ Onlar dernekçiliği gerçekten amacına, adabına uygun yapan derneklerden biri. Başarılarının devamını diliyorum. Ve Belediye Başkanı olayım ya da olmayayım, her zaman derneklerimizin yanında olacağımın bilinmesini istiyorum.”
Birlikte 14 metrekarelik tuz odasına girdiler
Misafirler, yapılan konuşmaların ardından ise Dernek Başkanı Bilal Karabacak eşliğinde içeriğinde herhangi bir kimyasal madde barındırmayan, Çankırı’dan getirilmiş yaklaşık 2 bin ton öğütülmüş kaya tuzunun kullanıldığı tuz odasına hep birlikte girerek, kendisinden bilgi aldılar.
Seasnslar ücretsiz olacak
Dernek bünyesinde kaya tuzu, tuz lambası, kaya tuzu sabunu gibi çeşitli ürünleri de dernek yararına olmak üzere vatandaşların dikkatine sunan dernek yöneticileri, sağlık açısından birçok hastalığa şifa olan tuz odasının vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabileceğinin altını çizdiler. İsteyen vatandaşlar, destek olmak amacıyla derneğe bağışta bulunabilecekler.
Tuz odasından şifa görebilmek için randevu almak gerektiğini de kaydeden yetkililer, yaklaşık 1 hafta sürmesi gereken tedavide, her bir seansın en az 45’er dakika olması gerektiğine de işaret ediyorlar.
Kaya tuzunun faydaları:
Dernek yetkilileri, tuz odasının astım, sedef, stres gibi birçok hastalığa faydalı olduğunu belirtiyorlar. Ancak açık kalp ameliyatı gibi bazı hastalıklar için risk taşıdığınının ise özellikle altını çiziyorlar.
Tarihi, milyon yıl öncesine gidiyor
Araştırmalar, Çankırı kaya tuzunun oluşumunun yaklaşık 250 milyon yıl önceye denk geldiğine işaret ediyor. Milyonlarca yıl önce kuruyan denizlerden arta kalan tuz yataklarından bazıları uzun yıllar yüksek basınç altında kalarak kristalleşiyor. Dünyada kristal tuz yataklarından en önemlilerinden birisi de Çankırı’da bulunan ve ÇANKIRI KAYA TUZU olarak adlandırılan tuz. Bu tuzların en büyük özelliği ise, oldukça küçük molekül yapılarına sahip olmaları. Bu özellik sayesinde de, hücre zarından kolayca girip çıkabiliyorlar.
DOKTOR KONTROLÜNDEsürekli Çankırı kaya tuzu kullananların şu faydaları gördükleri ifade ediliyor: Vücudun asit dengesini olumlu etkiler, kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur, dolaşım sistemi ve organları olumlu etkiler, vücutta biriken toksinlerin ve ağır metallerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Ayrıca; kilo kontrolü, depresyon, stres, böbrek taşlarının ve kumlarının erimesi, migren, kemik erimesi (0steoporoz), kalp ritmi düzenleme ve kalp damar hastalıkları, gut hastalığı, uyku düzeni, diabet (şeker) hastaları, astım ve alerji, kaslardaki güç kaybı, yaşlanmayı geciktirme, hafıza, unutkanlık ile ilgili sorunlarda, sedef, egzama, siğil, uçuk ve akneye sürülür ve zamanla iyileşmeye yardımcı olur, maksimum enerji kaynağı olduğundan yorgunluğa karşı, kramp ve adale ağrılarının giderilmesine yardımcıdır.
Haber: Arzu Başlantı
FACEBOOK YORUMLAR