DENİZ HARP OKULU'NUN 250. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun yanısıra; amiraller, subaylar, eski deniz kuvvetleri komutanları ve emekli subaylar katıldı.

 DENİZ HARP OKULU'NUN 250. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
19 Kasım 2023 - 18:53
Deniz Harb Okulu’nun 250. Kuruluş yıldönümü nedeniyle, HDeniz Kuvvetleri Komutanlığına ait helikopter ve su üstü unsurlarının eşlik ettiği özel vapura, Heybeliada açıklarında TCG Anadolu personeli tarafından “çimariva” selamlaması yapıldı.

Davetlileri; Deniz Eğitim Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Millî Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul ve diğer yetkililer karşıladı.

Törende ilk olarak öğrenci alayı daha sonra ise Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu’nun devre arkadaşlarının bulunduğu emekli subaylardan oluşan manga tören geçişi yaptı.

Davetlilerin alkışları arasında “1981 devresi” emekli subayların yaptığı tören geçişinin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından henüz teslim alınmayan ilk millî fırkateyn ile TCG İstanbul rehberliğinde denizde tören geçişi düzenlendi.

 “Nizam Heybeliada” adı verilen geçişte, aralarında fırkateyn, çıkarma gemisi, korvet, mayın gemileri, Sahil Güvenlik gemileri ve denizaltıların da bulunduğu 21 unsur ile Heybeliada açıklarında tören geçişi gerçekleştirildi.
Geçiş sırasında Oramiral Tatlıoğlu, okulun yerleşkesinden gemileri selamladı. Askeri helikopterin TCG Anadolu gemisine konuşlandığı anlar büyük beğeni kazandı.

Türkiye’nin ilk millî korvetden sonra ilk millî fırkateyni de inşa ettiğini ifade eden  Oramiral Tatlıoğlu, denizde ikmal muharebe destek gemisi Derya’yı da Aralık ayında teslim alacaklarını açıkladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak TB-2, Anka ve Aksungur insansız hava araçlarını çok etkin şekilde kullandıklarını belirten Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Piri Reis Konferans Salonu’nda bir konuşma yapan Kıbrıs konusuna da önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

 “TB-3’ü de inşallah bu yılın sonunda almayı hedefliyoruz. TB-3’ü TCG Anadolu’ya konuşlandıracağızCenevre görüşmelerinde iki devletli çözüm dedik ve noktayı koyduk. Kıbrıs’ta beklentimiz iki devletli çözüm. Deniz Kuvvetleri gerek Karadeniz, Ege ve Akdeniz gerekse çevre denizlerde kendisine verilen görevleri başarıyla icra etmiş, etmeye de devam edecektir. Türk Deniz Kuvvetlerimiz çevre denizlerimizde vardır ve her zaman da var olacaktır. Bir kez daha Deniz Harp Okulu'nun 250’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Kuruluş yıldönümü ile ilgili bir konuşma yapan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul da şöyle konuştu:

"250'nci yılımızda 31 Ağustos tarihinde icra edilen diploma törenimizde tarihimizin en yüksek mezun sayısına ulaştık. 466 öğrenci mezun ettik. Halihazırda okulumuzda bin 685 öğrenci bulunmakta olup aynı zamanda 13 ülkeden 96 dost ve müttefik ülke öğrencilerine de misafirlik yapmaktayız. Bilimsel ve akademik çalışmalarda da başarılarımızı bu sene perçinledik. TEKNOFEST yarışmasında 2 mavi takımıyla birincilik ve Armada takımımızla üçüncülük elde ettik. Amerikan Uzay ve Havacılık Enstitüsü tarafından düzenlenen Jet Motoru Tasarım Yarışması'nda da 55 ülke arasından birincilik elde ettik. Diğer yandan öğrencilerimize çift diploma vermekteyiz. Elektrik elektronik, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, gemi inşa mühendisliği ve makine mühendisliği olmak üzere 5 dalda lisans diploması ve bunu yanında da ikinci bir diploma olarak da deniz subayı diploması vermekteyiz. Deniz Harp Okulu geçmişten aldığı güçle 250 yıllık donanmamızın ana subay kaynağı olmaya devam etmektedir. Gelecekte de aziz milletimizin emrinde ülkemizin savunmasında şanlı ve gururla görev yapmaya devam edecektir."

Bu arada, TSK'nın ilk kadın amirali Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetim Başkanı Tuğamiral Gökçen Fırat ise mezunu olduğu Deniz Harp Okulunun 250'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Amiral rütbesine ulaşan ilk kadın subay olarak duyduğu gururu dile getiren Fırat, "Genç kadın subaylarımıza, öğrencilerimize ve kariyer seçme aşamasında bulunan gençlerimize rol model olmanın sorumluluğunu hissediyorum. Deniz Kuvvetlerimizde pek çok önemli görevi icra eden kadın subaylarımız var. Gelecekte de kadın amirallerimizin olacağına inanıyorum."

Öğle yemeğini Harbiyelilerle öğrenci yemekhanesinde yiyen Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve davetliler daha sonra “Anılar Salonu”nun açılışını yaptı.















    



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum