DEEPWATCHER TEKNOLOJİSİ İLE ORMAN YANGINLARINI ÖNLEMEK MÜMKÜN

Bilişim Vadisi’nde 9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı’nda, “Yurtiçi ve Yurtdışında Kamuda Dijital Dönüşüm Uygulamaları” konulu bir sunum yapıldı.

DEEPWATCHER TEKNOLOJİSİ İLE ORMAN YANGINLARINI ÖNLEMEK MÜMKÜN
22 Ekim 2024 - 13:30 - Güncelleme: 22 Ekim 2024 - 16:44
Canovate Group Genel Müdürü Gün Evren Gören, yerli ve milli yapay zeka, veri merkezleri, fiber optik, akıllı şehir çözümleri gibi başlıklarda teknolojide yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Canovate Group’un yarım asırlık küresel teknoloji lideri olduğunu ifade eden Genel Müdürü Gün Evren Gören, şunları söyledi:

Canovate olarak, 47 yıllık deneyim ve yenilikçi yaklaşım ile global arenada faaliyet gösteren ileri teknoloji şirketiyiz. İstanbul’da 40 bin metrekarelik modern üretim tesisine sahip olan firmamız; Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'daki bölgesel ofisleriyle global çapta hizmet vererek, üretiminin %65’ten fazlasını 70’i aşkın ülkeye ihraç ediyor. Veri merkezi sistemlerinden soğutma çözümlerine, FTTX ve fiber optik ürünlere kadar geniş bir ürün portföyünü tasarımı, üretimi, testleri ve tüm komponentlerle beraber entegrasyonu dahil sunarak, müşterilerimize ileri teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı özelleştirilmiş çözümler sağlıyoruz. Kritik IT altyapılarını, ileri teknoloji ve sürdürülebilir ürünlerle desteklerken, aynı zamanda teknolojiye yön veren yenilikçi çözümlerle sektörde fark yaratmayı sürdürüyoruz.”  
 
Dijital Dönüşüme Canovate İmzası  
 
Kamuda dijital dönüşüm kapsamında önemli konulara değinen Gün Evren Gören, 
Canovate’in odaklandığı datacenter ve fiber optik altyapı çözümleri, dijital dönüşümün omurgasını ve sinir ağlarını oluşturduğunu ifade ederek  şöyle konuştu:

"Canovate, kamu altyapılarında yoğun olarak mikro, mini ve mobil veri merkezi gibi taşınabilir ve modüler veri merkezi uygulamaları gerçekleştirmektedir. Akıllı otoyol, hızlı tren gibi birçok yurtiçi ve yurtdışı projede; sinyalizasyon, güvenlik, acil durum altyapısını sağlayan dijital dönüşüm çözümleri başarıyla uygulanmaktadır. Ayrıca, Canovate; belediyeler ve bakanlık hizmetlerinde vatandaşlara ve kurumlara ciddi katma değer sağlayan self servis akıllı kiosklara ve teslimatta dijital dönüşümü sağlayan akıllı teslimat dolaplarına imza atmıştır.  Bu çözümler sayesinde 7/24 kesintisiz hizmet, süreçlerde otomasyon, ödeme kolaylığı, hızlı bilgi erişimi, teslimat ve dağıtım kolaylığı sağlanmaktadır. Şehir güvenliğinde dijital dönüşümü sağlayan fabrikasyon ve entegre Canovate KGYS kamera dolapları, tak/çalıştır yapısıyla fark yaratmış ve bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışı kamu projelerinde 30 binin üzerinde noktaya kurulmuştur. Yüz tanıma sistemi ile entegre bu dönüşüm sayesinde, suç vakalarında hızlı tespit ve çözüm, trafik denetim, çalıntı araç yakalama, plaka okuma, vb. birçok konuda ciddi iyileşmeler sağlanmıştır. Günümüzdeki en önemli konulardan olan sınır ve çevre güvenliğinde dijital dönüşümü sağlayan Canovate’in yapay zekalı termal radar çözümü de, konferansta çok ilgi topladı.  Bu çözüm sayesinde, kaçak geçiş, kaçakçılık ve terör riskleri ciddi olarak minimuma inmektedir. Canovate ülkelerin sınır güvenliği ve kritik tesislerin çevre güvenliği açısından sektördeki en ileri teknoloji çözüme imza atmanın gururunu taşımaktadır.”

 
Orman yangınlarının dijital teknoloji ile önlenmesi açıklandı
 
Genel Müdür Gün Evren Gören, kamuda dijital dönüşüm uygulamalarından birisi olarak, orman yangınlarının dijital teknoloji ile önlenmesi alanında yaptıkları teknolojileri de anlatarak, yapay zeka tabanlı DeepWatcher ile orman yangınlarını önlemenin mümkün olabileceğinin altını çizerek, DeepWatcher’ın özellikleri hakkında bilgiler verdi.  
 
DeepWatcher özellikleri şunlar:

1-Ormanlık alanda 360° ve 24/7 Kesintisiz İzleme: Gelişmiş yapay zeka tabanlı termal ve gündüz kameraları ile ormanlık alanlarda 360° kapsamlı gözetim sağlar.
2-Yapay Zeka ile Güçlendirilmiş: Derin öğrenme teknolojisi sayesinde, orman yangınlarını anında ve kesintisiz tespit eder.
3-Öngörücü Yangın Analizi - Risk Değerlendirmesi: Yangın risklerini tahmin etmek için gelişmiş sensörler kullanarak hava sıcaklığı, basınç, nem, rüzgar hızı ve daha fazlasını sürekli olarak ölçer. Toplanan verilere dayanarak yangın olasılığı sürekli olarak değerlendirilir.
4-Anında Yangın Tespiti - Erken Belirleme: Yangınları ilk kıvılcım anında tespit ederek büyümesini önler.
5-İkili Doğrulama Teknolojisi: Termal ve gündüz kameralarının eş zamanlı kullanımı ile yanlış alarm olasılığı en aza indirilir ve gerçek zamanlı doğrulama yapılır.
6-Kaçakçılık Koruması - İzinsiz Faaliyet Tespiti: Kaçak ağaç kesimini izler ve raporlar.
7-Hızlı Entegrasyon ve Kullanım Kolaylığı: Mevcut kamu güvenlik altyapılarına entegre edilebilen, kullanıcı dostu ve hızlı kurulum imkanı sunan dijital bir çözüm.
8-Gelecek Yangın Tahmini – AI Tabanlı Veri Odaklı: Geçmiş verileri analiz ederek gelecekteki yangınları tahmin eder ve önlem alır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum