„CUMHURİYET'İMİZİN 100. ONUR YILI KUTLAMASINI İPTAL EDEN TRT'YE YAZIKLAR OLSUN!"

MAVİ YOL Hareketi Sözcülerinden, Kültür Eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Cumhuriyet ve 100. Yıl Kutlamasını İptal Eden Devlet Televizyonuna Ateş Püskürdü:

„CUMHURİYET'İMİZİN 100. ONUR YILI KUTLAMASINI İPTAL EDEN TRT'YE YAZIKLAR OLSUN!"
18 Ekim 2023 - 13:33

MAVİ YOL HAREKETİ (Duyuru: 18 Ekim 2023)

Kamuoyu Açıklaması:

MAVİ YOL Hareketi Sözcülerinden, Kültür Eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Cumhuriyet ve 100. Yıl Kutlamasını İptal Eden Devlet Televizyonuna Ateş Püskürdü:

„TRT’YE YAZIKLAR OLSUN!“

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük onuru, „100. Yıl“a özgü ulusal heyecana, bir ağır darbe de, TRT-Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’ndan geldi.

TRT Yönetimi’nden dün yapılan açıklamada, Gazze’de süren kanlı saldırılar gerekçesiyle, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü bağlamında hazırlanan kutlama programının iptal edildiği duyuruldu. TRT’nin bu kararı, kamuoyunda „Gazze’de sivil halkın acısını düşünmek yerine, Cumhuriyet heyecanının bastırılması için bir bahane“ olarak yorumlandı.

Eylül ayında düşünce hareketi olarak Ankara’da çalışmalarına başlayan „MAVİ YOL“ girişimi, TRT’nin bu anlaşılmaz kararını sert bir dille protesto etti.

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan MAVİ YOL sözcülerinden T.C. Kültür eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, sözkonusu gerekçeyi ortaya atan TRT yönetimini „Cumhuriyet ile gizli/açık hesabı olmakla“ suçladı.

Konuya ilişkin açıklamasında Prof. Dr. Çağlayan, tepkisini şöyle dillendirdi:

„…Yazıklar olsun, Cumhuriyet ile gizli/açık hesabı olanlara! Yazıklar olsun, Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyet sayesinde en yüksek makamlara gelmelerine rağmen, O’nun ilkelerini belleklerden silmeye çalışanlara! TRT’nin, Gazze’deki savaşı bahane ederek, Cumhuriyet Bayramı anma ve kutlamalarını iptal etmesi, sanıldığı kadar basit bir olay değildir! Çünkü, başta Cumhuriyet Bayramı olmak üzere, ulusal bayramlarımız asla bir eğlence değildir. Bayramlarımız, ulusal gururumuzu ateşleyen olaylardır. Özellikle Cumhuriyet, onurlu bir Kurtuluş Savaşı’nın ardından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu millete armağan edilen bir uygarlık rejimidir. Onu anmak ve kutlamak için yapılan törenlere, -bazı sosyal medya sapıklarının “Kemalist eğlence” yorumuna katılırcasına- TRT’nin ekranlarını kapatanlara gerçekten yazıklar olsun!..“

MAVİ YOL Sözcüsü Prof. Dr. Suat Çağlayan, AKP’nin işbaşına geldiği günden bu yana, yönetimi elinde tutanların, ulusal bayramlara hep bir gerekçe ile mesafe koyduklarını da hatırlatarak, şu görüşleri dile getirdi:

„…AKP, 21 yıl önce başa geldiği günden beri, ulusal bayramlar için düzenlenen törenler sırasında nedense başbakanlar, cumhurbaşkanları, meclis başkanları sık sık ya hastalanmışlar ya da ne hikmetse, bir bahane bulup, yurtdışına seyahate gitmişlerdir. Bu arada kimi kutlamaların da ‘ulusal yas!’ gerekçesiyle iptal edilmesinin yanısıra, Atatürk anıtlarına çelenk konulması bile -adamların sinirine dokunduğu için olacak- yasaklanmıştır. TRT’nin bu son üzücü kararı da, bu zincirin son halkası olmuştur. TRT’yi bu tarihi yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz…“

„Kutlamalar, asla bir eğlence değildir“ diyen „MAVİ YOL“ Hareketi Sözcüsü Prof. Dr. Suat Çağlayan daha sonra, şu görüşleri sözlerine ekledi:

„…Cumhuriyet kutlamalarını sadece eğlence olarak göstererek TRT’yi Cumhuriyet törenlerine kapatan cahillere en iyi dersi, yine bu halk verecektir! Eğer yürekleri yiyorsa 29 Ekim günü Anıtkabir’e gitsinler! Halkın nasıl bir bağlılıkla Atatürk’e koştuğunu, onunla dertleştiğini ve Cumhuriyet’i koruma ateşiyle dolarak evine döndüğünü görsünler! ..“

Çağlayan bir soru üzerine: „Bu karanlık zihniyete, MAVİ YOL Hareketi olarak, asla geçit vermeyeceğiz. Halkımızı tehlikeye karşı artan oranda uyaracağız ve yeniden „Cumhuriyet“ ruhunu ateşleyeceğiz. Yurttaşlarımızı, tüm engellemelere rağmen 29 Ekim Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya davet ediyoruz.“ dedi.

„100 YILLIK CUMHURİYET „KARANLIK YÜZYIL İLAN EDİLECEKMİŞ!“

MAVİ YOL sözcülerinden Prof. Dr. Suat Çağlayan, mevcut AKP zihniyeti ile FETÖ’nün, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı yıllar boyu, kolkola yürüdüklerini de hatırlatarak, tehlikenin boyutlarını göstermesi açısından bizzat yaşadığı bir örneği de dile getirdi. Çağlayan, AKP mensubu bir milletvekilinin „Türkiye’de 1923-2023 arasındaki süreyi, „Karanlık Yüzyıl“ olarak ilan edeceklerini bir sohbette bizzat duyduğunu da sözlerine ekledi.

Sözcü Prof. Dr. Çağlayan, bu konuda şunları söyledi:

„…AKP üyesi bir milletvekilinden bir toplantı molasında duyduğumda, beynimden vurulmuşa dönmüştüm. Sohbette, ülkemizin geleceğini iyi görmediğimi ifade ettiğimde, bu milletvekili keyifle gülümsemiş ve beni çıldırtan şu sözleri özetle söylemişti: “Siz hiç uğraşmayın! 2023 geldiğinde, geçmiş yüzyılı (yani 1923 ile 2023 arasını) ‘Karanlık Yüzyıl’ olarak ilan edeceğiz!” O milletvekilinin FETÖ’cü olup olmadığını bilmiyorum! Muhtemelen değildi, çünkü onlar bu açıklıkta konuşacak kadar aptal değildiler! O milletvekilinin düşleri bugün gerçekleşmemişse de, bu zihniyettekilerin sadece tarihi erteledikleri ve her fırsatta Cumhuriyet’i ve Atatürk ilkelerini hırpalayarak, o günü bekledikleri bir gerçektir. Anayasa’nın ilk dört maddesi ile hesaplaşma gayretlerinin de altında başka ne yatıyor olabilir ki?..“

İrtibat Bilgisi:
Mecit Şekercioğlu - 0533 762 14 15
e-posta: [email protected]

MAVİ YOL HAREKETİ (Duyuru: 18 Ekim 2023)


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum