CIRCULAR PSP PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

İBB tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı tarafından fonlanan CircularPSP projesi kapsamındaki ihale başvurulara açıldı.

CIRCULAR PSP PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
05 Şubat 2024 - 19:03

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı tarafından fonlanan, ticarileşme öncesi tedarik projesi olan CircularPSP* projesi kapsamındaki 5,64 milyon Avro bütçeli ihale başvurulara açıldı.

İhale, belediyelerin ve personelinin yanı sıra yerel ekonomideki işletmelerin döngüsel uygulamaları daha hızlı, sık, yaygın ve etkili bir şekilde uygulamalarını sağlayan yenilikçi bir 'döngüsel ekonomi çözümü' (CE-çözümü) tasarlamak, geliştirmek ve test etmek üzere oluşturulacak olan yapay zekâ temelli dil modelleri üzerine kurulmuş süreç, değişim ve beceri kazandırmayı da içeren bir dijital platform geliştirmek üzere tasarlandı.

Proje kapsamında 7 ülkeden 7 tedarikçiyi bir araya getiren ve Avrupa genelinde 45 milyon vatandaşa ulaşılacak ve Avrupa Birliği’nin döngüsel ekonomi politikası yaygınlaşmış olacaktır. Platformun, KOBİ ve şehirlerin kullanımına yönelik olarak geliştirilecek olan yapay zekâ temelli dil modelleri üzerine kurulmuş bir veri analiz uygulaması olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu ihale, yapay zekâ temelli dil modelleri üzerinde Ar-Ge yapan ve bilişim çözümleri geliştiren kurumlara yöneliktir. Detaylı ihale belgelerine ve şartnamelere https://circularpsp.eu/tender/ adresinden erişebilmek mümkün.

Resmi ihale duyurusuna ise buradan erişebilir.

İhale AB üyesi ve Horizon Europe kapsamındaki assosiye ülkeler ile sınırlıdır.

İhale başlangıç tarihi: 20 Aralık 2023

İhale son başvuru tarihi: 1 Nisan 2024 (19.00 İstanbul yerel saati)

*(Ticarileşme Öncesi Tedarik Yoluyla Döngüsel, Yenilikçi, Koşullara Hızlı Uyum Sağlayan ve Kendini Yenileyebilen Belediyeler İçin Kamu Hizmeti Platformları /  Public Service Platforms for Circular, Innovative and Resilient Municipalities Through PCP)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum