Cingil "Birinci Önceliğimiz Rant değil Üsküdarlının Güven İçinde Mutlu bir Yaşamı Yakalaması

CHP Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Onur Cingil Muhtarlar ve Yerel Basın ile yapılan kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Üsküdar’da neler yapacağını anlattı.

Cingil "Birinci Önceliğimiz Rant değil Üsküdarlının Güven İçinde Mutlu bir Yaşamı Yakalaması
10 Aralık 2023 - 22:59
CHP Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Onur Cingil toplantısını Yerel Basın ve muhtarlar ile yaptı.                

Cingil Aday adaylığını açıkladığı gün eğer adalığı kesinleşirse seçileceğini ve belediyeyi yerel basın ve mahalle muhtarları ile, yani Üsküdarlılarla birlikte yöneteceğini söylemişti. Muhtarlara belediyede bir yer tahsis edileceğini söyleyen CHP Üsküdar Belediye başkan aday adayı Onur Cingil muhtarların Üsküdar’la ilgili alınacak kararları tartıştıracaklarını Belediye meclisinin muhtarlar meclisinde alınan karar doğrultusunda çözümlere odaklanacağını söyledi.


Toplantıda Onur Cingil’in Üsküdar’da sorunlara ve olaylara çok hakim olduğu gözlenirken özgüveninin yüksekliği mahalle muhtarlarında güvenin artığı görüldü.

Mahalle muhtarlarının genel anlamda kentsel dönüşüm üzerinde yoğunlaştığı görüldü merkez mahallelerde ek iki katın dönüşüm için yeterli olacağı görüşünü dillendiren merkez mahalle muhtarları  hiç kimse ve kurumun yoğunluk artışı bahanesi ile gelmesin Üsküdar eski bir yerleşim ve dönüşmek zorunda hemen sınırımızda Ümraniye var. Ya Bağdat caddesi ve çevresi ne durumda Üsküdar artık çözüm istiyor söylemi ağırlık kazandı.
Merkez mahalle dışında muhtarlar ise kendi mahallelerdeki fiili durumun ne olacağını söylerken az umutsuz oldukları gözlendi.     

Geçmiş zamanda kaçak yapılanmaya göz yumulması nedeniyle 15 olması gerek daire sayısının aynı parselde 20-25 olduğunu bu işin içinden nasıl çıkılacağını dillendirdi.

Başkan aday adayı Cingil şahsım nerde bir sorun varsa üsküdarlının yanında olduk bu bizi pişirdi. sorunlara en az yaşayanlar kadar hakim durumdayım, bu nedenle dersimize çalıştık arkadaşlarımız hala sahada ve çalışmalarına devam ediyorlar seçilince nerede kim görev alacak o bile hazır. Biz meseleye sosyal devlet penceresinden bakıyoruz. Birinci önceliğimiz rant değil Üsküdarlının güven içinde ve mutlu bir yaşamı yakalaması biz Üsküdarlıya hizmet için geliyoruz dedi.      

Üsküdar'da gerçekleştirecekleri diğer projeler hakkında bilgiler Onur Cingil  Üsküdar'da öğrenci yurdu ve kreş olmadığına vurgu yaparak, bununla ilgili proje detaylarını anlattı.

Üsküdar'ı geçilen değil, 24 saat yaşanan bir şehir haline getirecek çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Mimar Sinan’ın eserleri ve yine marmaray çalışmasın da yer altından çıkan tarihi eserlerin turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.


Soru cevap halinde devam eden toplantı CHP Üsküdar Belediye Başkan aday adayı Onur Cingil ’in katılımlarından dolayı Muhtarlara ve Basın Mensuplarına teşekkür etmesiyle son buldu.

Yaşar Kaba

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum