CHAINE DES ROTISSEURS GURMELERİ ALTINEL ANKARA'DA İSPANYOL LEZZETLERİNİ TATTI
Dünya çapında 75 ülkede, 21.000 üyesi bulunan uluslararası gastronomi topluluğu Chaine des Rotisseurs’un Ankara üyeleri, Hotel Altınel Ankara’da bir araya geldi.
31 Ocak 2024 - 19:07
1950 yılında Fransa’da üst düzey mutfak sanatlarının ve sunumlarının özel yemeklerde sofralarla buluşmasını sağlamak üzere kurulan topluluğun Ankara üyeleri, Hotel Altınel Ankara’da 25 yıldır Executive Chef’lik görevini üstlenen Reşat Erdemir’in imzası ile İspanya mutfağının farklı bölgelerinden çok özel lezzetler tattı.
Ankara’nın ilk 5 yıldızlı otelleri arasında yer alan Hotel Altınel Ankara’nın Osmanlı mimarisine sahip Le Chalet restoranında düzenlenen etkinliğe, büyükelçilerin ve Ankaralı üst düzey misafirlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişi katıldı.
Şef Reşat Erdemir’in İspanyol mutfağındaki uzmanlığını sergilediği yemekte Gazpacho,
Valensiya Usulü Paella, Ahtapot Pipirana, Mar i Muntanya gibi İspanya’nın farklı bölgelere ait lezzetleri sunuldu.
Topluluğun gelenekleri arasında yer aldığı üzere yemek esnasında aşçılar
tarafından hazırlanan yemeği onurlandırmak, tadının bütünselliğini korumak amacıyla
masalarda tuz, karabiber ve ekmek bulunmadı.
Gecenin sonunda Chaine des Rotisseurs tarafından mutfak sanatlarına ve hizmet sektörüne verilen önemi vurgulamak amacıyla yapılan plaket seremonisinde yemekleri hazırlayan tüm mutfak ekibi ve servis ekibi alkışlarla salona giriş yaparak, plaketlerini aldı.
Ankara’nın ilk 5 yıldızlı otelleri arasında yer alan Hotel Altınel Ankara’nın Osmanlı mimarisine sahip Le Chalet restoranında düzenlenen etkinliğe, büyükelçilerin ve Ankaralı üst düzey misafirlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişi katıldı.
Şef Reşat Erdemir’in İspanyol mutfağındaki uzmanlığını sergilediği yemekte Gazpacho,
Valensiya Usulü Paella, Ahtapot Pipirana, Mar i Muntanya gibi İspanya’nın farklı bölgelere ait lezzetleri sunuldu.
Topluluğun gelenekleri arasında yer aldığı üzere yemek esnasında aşçılar
tarafından hazırlanan yemeği onurlandırmak, tadının bütünselliğini korumak amacıyla
masalarda tuz, karabiber ve ekmek bulunmadı.
Gecenin sonunda Chaine des Rotisseurs tarafından mutfak sanatlarına ve hizmet sektörüne verilen önemi vurgulamak amacıyla yapılan plaket seremonisinde yemekleri hazırlayan tüm mutfak ekibi ve servis ekibi alkışlarla salona giriş yaparak, plaketlerini aldı.
FACEBOOK YORUMLAR