CBME Türkiye, Sürdürülebilir Kalkınmayı Destekliyor

Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ile Rusya-BDT bölgelerindeki bebek ve çocuk ürünlerine dair sektör ihtiyaçlarını, 30 yılı aşkın süredir karşılayan CBME Türkiye, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen adımlar atmaya devam ediyor. “CBME Türkiye olarak, çevreye duyarlı bir ticari etkinlik düzenliyor ve uygulamalarımızla fuarımızın karbon emisyonlarını azaltmaya çalışıyoruz” diyen CBME Türkiye Fuar Direktörü Hatice Dinçer, bu kapsamda basılı materyalleri azalttıklarını, yaka kartlarından fuar halılarına kadar etkinlik alanında kullanılan birçok malzemeyi geri dönüştürdüklerini, led aydınlatmalarla elektrik tasarrufu sağladıklarını söyledi. “2022’den bu yana CBME Türkiye’de ihtiyacımız olan enerjiyi, yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak elektrik kullanımımızı karbon nötr hale getirdik” diyen Dinçer, 1.000’den fazla markanın katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde 42.’sini düzenleyecekleri buluşmanın, anne, bebek ve çocuk ürünleri sektörünün sürdürülebilir kalkınmasına ilham olacağını söyledi.

CBME Türkiye, Sürdürülebilir Kalkınmayı Destekliyor
22 Temmuz 2024 - 14:52
Uluslararası anne, bebek ve çocuk ürünleri sektörü, yeni ticaret fırsatları için CBME Türkiye’nin Aralık ayındaki 42’nci büyük buluşmasını bekliyor. 1.000’in üzerinde markayı, 120’den fazla ülkeden 20 bin sektör profesyoneli ile bir araya getirecek olan fuar, milyonlarca liralık doğrudan ticaret katkısının yanında, sürdürülebilirlik uygulamalarıyla da anne, bebek ve çocuk ürünleri sektörüne yön veriyor.  

CBME Türkiye, katılımcılarını “Çevre Dostu Stantlar” kullanmaya teşvik ediyor

Orta ölçekli tek kullanımlık bir standın yaklaşık dört ton atık ürettiğini söyleyen CBME Türkiye Fuar Direktörü Hatice Dinçer, nasıl daha sürdürülebilir olabileceklerine ilişkin katılımcı firmalara rehber olmaya çalıştıklarını ve onları bu yönde teşvik ettiklerini ifade etti. Dinçer, “Katılımcılarımız için hazırladığımız sürdürülebilirlik kontrol listesinde, stant tasarımı, fuar alanına ulaşım, tanıtım materyallerinin malzemesi, aydınlatma ve stantta oluşacak atıkların geri dönüşümü gibi detaylar bulunuyor. Katılımcılarımız bunlara ne kadar fazla uymaya gayret ederlerse, sürdürülebilirliğe ve karbon ayak izi azaltımına o derece katkıları olacak” dedi. Bu noktada en önemli adımlardan birisinin de tek seferlik stantlar yerine yeniden kullanılabilir çevre dostu stantların tercih edilmesi olduğunu vurgulayan Dinçer, “Bu geçişi katılımcı firmalar için kolaylaştırmak amacıyla Çevre Dostu Stantlar programımızı Bronz, Gümüş ve Altın olarak üç ana aşamaya ayırdık. Katılımcılarımız, tüm bu süreci detaylı olarak anlattığımız rehber dökümanlara, kurumsal web sitemizden ulaşabilirler” dedi.

Dünyanın en büyük fuar organizatörü Informa Markets tarafından Çin ve Hindistan’da da düzenlenen CBME fuarlarının Türkiye ayağı, 42. kez 11 – 14 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. ‘Bebek Çocuk Taşıma ve Güvenlik Araç Gereçleri’, ‘Bebek Bakımı ve Beslenmesi’, ‘Yeni Doğan ve Bebek Giyim’, ‘Çocuk ve Genç Giyim’, ‘Abiye Giyim’, ‘Pijama, Çorap, Çamaşır ve Aksesuar’ ile ‘Mobilya ve Ev Tekstili Ürünleri’ kategorilerine dair yeniliklerin vitrine çıkacağı CBME Türkiye 2024 hakkında detaylı bilgi almak isteyen sektör profesyonelleri, www.cbmeturkiye.com.tr adresini ziyaret edebilirler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum