BEYKOZ'DA SON İFTAR PETROLİFİSİ EMEKLİLERİNDEN GELDİ

Beykoz'da da yüzlerce aileye ekmek kapısı olan Petrolofisi Çubuklu tesislerinden emekli olanlarında dahil olduğu Petrolofisi Emeklileri Platformu üyeleri Mehmet Bilir'in iftar programında bir buluşma daha gerçekleştirdi.

BEYKOZ'DA SON İFTAR PETROLİFİSİ EMEKLİLERİNDEN GELDİ
10 Nisan 2024 - 22:54
Petrolofisi Çubuklu Depo eski müdürlerinden Mehmet Bilir'in geleneksel hale getirdiği İftar Programlarının 7. Gümüşsuyu Gül Balık İşletmesinde gerçekleşti.

Petrolofisi Eski Genel Müdürlerinden Mehmet Gültekin daha önceden belirlenen bir programa katıldığı için bu kez yapılan buluşmada yerini alamadı. Gültekin göndrdiği mesajla katılımcıların şahsında tüm Petrolofisi emekçilerine selamlarını gönderirken Ramazan Bayramlarını da kutladı.

Ramazan Ayının son günlerine gelen etkinliğe katılım yüksek idi. Başta Petrolofisi İstanbul Bölge Eski Müdürleri Hasan Yılmaz, Yurdaer Tığlı olmak üzere değişik işletmelerde müdürlük görevi ifa eden Necati Duran, Alper Üstek, Zehra Özgen ve eski çalışanların katılım sağladığı 7.İftar Programında oldukça renkli görüntüler eşliğinde hoş sohbet anları da objektiflere yansıdı.

İftar Programının ev sahibi olan Mehmet Bilir katılım sağlayan herkese teşekkür ederken, katılamayan ama telefonla mesajlarını ileten isimler, İzmir Maden Tesisleri Müdürü Fikri Subaşı, Petrolofisi Baş Müfettişlerinden Mustafa Teker, İstanbul Bölge Müdürleri İbrahim Yıldırım ve Bekit Kibar'ın selamlarını iletti.

Bilir Petrolofisi Ailesinin çok büyük bir aile olduğuna vurgu yaparken, " Geçmiş yıllarda aramızda olan bazı arkadaşlarımız vefat ettiler, hepsini rahmetle, şükranla anıyoruz. Sağlık problemleri dolayısı ile katılamayan arkadaşlarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Bugün de geniş katılımlı güzel bir buluşma gerçekleştirdik. " diye konuştu.

Petrolofisi Emeklileri Platformunun dernekleşme sürecinin devam ettiğine vurgu yapan Mehmet Bilir, " Dernek binamız için yer tespiti için çalışmalarımız devam ediyor. Ben sizlerin huzurunda dernek merkezimizin kira bedelini üstleniyorum. Bunun için de katkıda bulunacak arkadaşlarımız da var." şeklinde konuştu.

18 Şubat'ın Kuruluş Yıldönümü olduğunu hatırlatan Mehmet Bilir, " Bu özel güne özel bir program yapmak istedik ama kısmet olmadı. Mevcut Petrolofisi Yönetimine Hasan Yılmaz Müdürümle bir ziyaret gerçekleştirdik. Düşüncelerimizi projelerimizi aktardık. Önümüzdeki haftalarda bizleri konuk edecekler. Programın yer gün ve saatini daha sonra sizlere aktaracağız " dedi.

Programda bir konuşma da eski müdürlerden Necati Duran yaparken, İstanbul dışında Geyikli de ikamet ettiğini belirtip, " Bu tür buluşmalarda sizler ile birlikte olabiliyorum ve bunun da heyecanını fazlası ile yaşıyorum " diye konuştu.

Petrolofisi İstanbul Eski Bölge Müdürlerinden Hasan Yılmaz ise kuruluşundan beri, 1941'den beri bünyelerinde görev yapıp aralarında olup vefat etmiş mensuplarını eşleri ile aileleri ile  rahmetle andıklarını söylerken, " Onlar iyi vardılar ki biz onların sayesinde buralarda bir araya gelebiliyoruz. Farklı farklı bölgelerin insanları, farklı farklı insanlar ile aynı çatı altında nefes alıp vermenin bize tanıdığı bu avantajı iyi kullanmamız lazım." diye konuşan Yılmaz konuşmasının devamında dernekleşme süreçlerine ait bazı aktarımlarda bulundu ;

YILMAZ, "KURACAĞIMIZ DERNEKTEN BEKLENTİLERİMİZ BÜYÜK " 

" Pandemi öncesinde bizler dernek kurma yolunda müracaat ettik, girişimlerde bulunduk öyle oldu ki  başta Zehra Hanımın da çalışması ile tüm evraklar hazırlandı pandemi gelince bu işler biraz ertelendi. Sonrasında dernek merkezi noktasında bir tereddüt yaşandı ve biraz uzadı bu iş. Bu işi yeniden gündeme alacağız, zaten evraklarımız mevcut sadece güncellemeler yapacağız. Bu derneğin bize nasıl bir faydası olacağına gelince, güzel günlerimiz, acı günlerimizin, düğünlerimizi birlikteliklerimizi sağlayıp bir noktada birleşip bir birimizden haber alabilirsek çok kıymetli. Bunun adı dernek olabilir, birliktelik olabilir, platform olabilir önemli değil, önemli olan birbirimizle saygılı, sevgili bir araya gelebilmek. Bunu gelmiş geçmiş ve halen hayatta olan 3-4 tane Genel Müdürümüzle de paylaştık. Ama birdenbire ekonomik kaidelerin değişimi ile birlikte o zaman bin liraya tutabileceğimiz bir merkez şimdi on bin liradan ancak tutulabilmekte. " dedi.

Yılmaz konuşmasının devamında " Bize göre Petrolofisi kolej gibi bir şeydi, içinde bulunduğumuz zaman bunu fark edemiyorduk, siyasal yaklaşımlar ülkeyi etkilediği gibi kurumları da etkiliyor. Oysa hiç birimizin bir birinden farkı yok...hepimiz aynı maksatla bir olup sokakta, caddede bir birimize rastladığımızda bir tarz değiştirmeliyiz. Özellikle İstanbul ve Ankara Grupları olarak diğer bölgelere de bu işi aşıladık, Sizlerden manevi destek bekliyoruz. Özelleştirmeden sonra elimizden çıkan Baltalimanı'ndaki tesislerde bir araya gelebilmeyi istiyoruz. Bir birimize çok kıymetli bakmalıyız " dedi.
ALPER ÜSTEK, " PETROLOFİSİLİ OLMAKTAN SON DERECE GURUR DUYUYORUM "

Beykoz Gül Balık İşletmesinde programın ilerleyen bölümlerinden değişik isimlerden konuşmalar da geldi...bu kapsamda Petrolofisi Müdürlük görevinde bulunan isimlerden Alper Üstek, hayatının en güzel dönemini Petrolofisi'nde çalışma sürecinde yaşadığını söylerken, " Mutlaka hepimiz için de aynı şeyler geçerli olmalı. Ben sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Başta Fenerbahçe ile ilgili olmak üzere binlerce kişiye hitap eden sivil toplum kuruluşlarında görev yapıyorum ama Petrolofisili olmaktan son derece gurur duyuyorum" diye konuştu.

Petrolofisi Emeklileri Platformunun sekretaryasını da üstlenmiş olan Zehra Özgen de kısa bir selamlama konuşması yaparken, " Sizleri gördüğüm için çok sevindim, herkese iyi bayramlar diliyorum, teşekkür ediyorum " dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum