Beykoz'da Başkan Murat Aydın'ın Zor anları

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Buluşmaya 1 saat erken gitmesine rağmen büyük bir kalabalıkla karşılaştı, zor anlar yaşadı.Tokatköy’de Beykoz Belediyesi’nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesinin tartışmaları sürüyor.

28 Aralık 2021 - 23:21 - Güncelleme: 28 Aralık 2021 - 23:26
Beykoz’da kentsel dönüşüm mağdurları yürüyüşe hazırlanıyor
Kış mevsimi nedeniyle Beykoz Belediyesi’nin konutların boşaltılmasını istemiş olmasına tepki gösteren vatandaşlar, söz konusu proje üzerindeki belirsizliklere dikkat çekmek maksadıyla yürüyüş yapmaya hazırlanıyor.
Beykoz Belediyesi, hak sahiplerine tebligat göndererek, 15 gün içinde konutların boşaltılarak teslim edilmesini istemiş, bunun üzerine vatandaşlar, “bu kış mevsiminde nereye gideceğiz, çocuklarımız okula gidiyor, bu değişimi nasıl sağlayacağız” şeklinde tepki göstermişti.
Kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar kendi içlerinde organize olarak, yürüyüş yapacaklarını söylediler.
Proje kapsamında muafakatname imzalamayan vatandaşlar arasında olan Süleyman Vural, mahallede yapılacak kentsel dönüşüm projesinde bu zamana birçok gelişme yaşandığını, muafakatname imzalayan ve imzalamayanların olduğunu ifade ederek, bundan sonraki süreçte kendilerini neler beklediğini bilmediklerini söyledi.
Bu nedenle söz konusu belirsizliğe dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yapacaklarını söyleyen Süleyman Vural, “mağdur olmamak adına sorularımıza yanıt aramak amacıyla Beykoz Belediyesi'ne gitmeye karar verdik.” dedi.
3 Ocak 2022 Pazartesi günü Tokatköy Merkez Camii önünde toplanıp Beykoz Belediyesi'ne topluca yürümeyi planladıklarını kaydeden Vural, bu yürüyüşte imza atanalar ya da atmayanlar olarak bir ayrışmaya müsaade etmeyeceklerini ve yürüyüşü hep birlikte yapacaklarını dile getirdi.
Yürüyüşlerinin amacının, hiç bir parti, kurum ve kuruluşu protesto etmek olmadığını, bu projede açıkta kalan konuları, haklarımızı ve süreçleri öğrenmek olduğunu Süleyman Vural, daha önce projeyi Kiptaş’ın yapacağı söylendi ve vatandaşlarla % 20 eksiklikle anlaşmaya varıldığını fakat daha sonra yerel yönetimin el değiştirmesi sonucu Beykoz Belediyesi’nin projeyi Kiptaş’tan alarak Emlak Konut’a verdiğini söyledi.

Projenin Emlak Konuta verilmesiyle şartların çok değiştiğini ve belirsizliğin vatandaşları tedirgin ettiğini dile getiren Süleyman Vural, “Kiptaş’ın ücret talep etmediği bir yerde Emlak Konutun istemesi düşündürücüdür. Vatandaşımız bu duruma tepkilidir.” dedi.
Vural, Beykoz Belediyesi’nin kendilerini aydınlatmasını istedikleri konuları şöyle sıraladı:
Beykoz Tokatköy Mahallesi 487-3 parsel kentsel dönüşüm projesi için yetkili devlet/özel kurum hangisidir?

1. Beykoz Belediyesi
2. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
3. Emlak Konut
Beykoz Tokatköy Mahallesi 487-3 parsel kentsel dönüşüm projesi için imzalanan muafakatnamelerde oy çoğunluğu sağlandı mı? Resmi sayı nedir?

Oy çoğunluğu sağlandı ise proje ne zaman başlatılacak?
Muafakatname'ye imza atan, imza atmak için isim yazdıran ve atmayanlar için nasıl bir uygulama başlatılacak.
Evlerimizi boşaltmak için gönderilen tebligat, uygulama için yürürlüğe konulacak mı veya ne zaman konulacak?
Evleri boşaltılacak insanlar için rezerv konaklama alanları belirlendi mi?
Evlerini boşaltacak insanlarla, proje bittikten sonra teslim alacakları daireleri için yapı veya borçlandırma ile ilgili taraflar arasında bir sözleşme imzalanacak mı?
Muafakatnamede belirtilen ücretler netleşti mi?
15 gün içerisinde evini boşaltacak insanları proje bittikten sonra dairelerini kavuşacaklarını garanti altına nasıl alınacak?

Muafakatnamede ve emlak ofis çalışanların beyanında olan kira yardımı ne zaman ve ne şekilde mülk sahiplerine verilecek?
2020 yılında yapılan fizibiliteye göre belirlenen 1500 TL kira yardımı ve evlerin kıymet bedelleri için enflasyon göz önüne alınarak değişikliğe gidilecek mi?
Kıymet bedelleri hangi kurum ve kriterler baz alınarak belirlenmiştir.
Ortada uygulamaya hazır bir proje var mı? Var ise gösterebilir misiniz?
Borçlanacağımız dairelerin özellikleri nelerdir, daireler eksiksiz teslim alınacak mı ve hangi kalitede malzemeler kullanacak?

Teslim edilecek daireler için tapu verilecek mi?
Tapu verilecek ise tapu masraflar ödenen borç içine dahil midir?
Muafakatnamede yer alan borçlandırma bedellerinin, bölge halkının sosyal-ekonomik durumları göz önüne alınarak indirim yapılmasını talep ediyoruz.
Kentsel dönüşüm ofis çalışanlarının beyanına istinaden yapılacak olan daire sayısı 770 adet midir? Ve bu 770 adet daire 81 dönüm üzerine yayılarak mı inşa edilecek.

İLGİLİ HABER: Beykoz’da kış günü kentsel dönüşüm mağduriyeti

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum